Ειδήσεις

Πρώην στέλεχος του PlayStation εντάχθηκε στη Nintendo

Πρώην στέλεχος του PlayStation εντάχθηκε στη Nintendo
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Ένας πρώην μακροχρόνιος υπάλληλος του PlayStation και βετεράνος της βιομηχανίας παιχνιδιών, ο Gio Corsi, ανακοίνωσε πρόσφατα ότι εντάχθηκε στη Nintendo σε μια νέα θέση. Ο Gio Corsi εργάστηκε προηγουμένως στη Sony για κάτι περισσότερο από έξι χρόνια ως ανώτερος διευθυντής για το PlayStation όσον αφορά την παραγωγή παιχνιδιών τρίτων κατασκευαστών από το 2013 έως το 2018, και στη συνέχεια μεταπήδησε στο Head of Global Second Party games τον επόμενο χρόνο. Μία από τις μεγάλες πρωτοβουλίες για τις οποίες ο Corsi ήταν περισσότερο γνωστός ήταν γνωστή ως “Building the List”, όπου η Sony βοήθησε τη Sega να εντοπίσει το Yakuza 5 για τη Δύση, όταν το franchise Like a Dragon βρισκόταν σε ασταθή πορεία στα μέσα της δεκαετίας του 2010 σε σύγκριση με το blockbuster status της σειράς σήμερα. Ο Corsi θα αποχωρήσει αργότερα από τη Sony τον Νοέμβριο του 2019.

Μετά την αποχώρησή του από το PlayStation, ο Corsi συνεργάστηκε με μικρότερα στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών, αναλαμβάνοντας επικεφαλής έκδοσης και επιχειρηματικής ανάπτυξης της IllFonic από το 2020-2022, και επικεφαλής εμπορικών δραστηριοτήτων της Iron Galaxy Studios από το 2022-2024. Πριν από την ένταξή του στο PlayStation, ήταν επίσης παραγωγός σε διάφορες εταιρείες, μεταξύ άλλων στις Electronic Arts, Propaganda Games και LucasArts. Ο Corsi προσλήφθηκε τώρα από τη Nintendo σε παρόμοια θέση με αυτή που είχε όταν εργαζόταν στο PlayStation.

Περίπου μια εβδομάδα μετά την αποχώρησή του από την Iron Galaxy, ο Gio Corsi δημοσίευσε ένα νέο tweet στο λογαριασμό του ανακοινώνοντας το νέο του ρόλο στη Nintendo of America ως μέρος της διαχείρισης του χαρτοφυλακίου AAA των third parties. Σε αυτή τη θέση, ο Corsi λέει ότι θα βοηθήσει να φέρει παιχνίδια στην πλατφόρμα της Nintendo. Τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αναβαθμιστεί κατάλληλα ώστε να περιλαμβάνουν το branding της Nintendo και άλλους συνδέσμους. Πολλοί άλλοι βετεράνοι της βιομηχανίας παιχνιδιών συνεχάρησαν τον Corsi για το νέο του ρόλο και δήλωσαν ότι η Nintendo έκανε καλή επιλογή που τον προσέλαβε.


Τι σημαίνει η πρόσληψη του Gio Corsi για τη Nintendo

Η πρόσληψη του Corsi από τη Nintendo σε έναν ρόλο που επικεντρώνεται στα παιχνίδια τρίτων μπορεί να είναι μια ένδειξη για το πού μπορεί να βρίσκονται οι μελλοντικές προτεραιότητες της Nintendo. Ορισμένοι αναλυτές της βιομηχανίας παιχνιδιών έχουν υποθέσει ότι η νέα θέση του Corsi μπορεί να αποτελεί μέρος ενός σχεδίου για τη φημολογούμενη διάδοχη κονσόλα Switch που θα έχει μεγαλύτερη έμφαση στα παιχνίδια τρίτων, με στόχο να ανταγωνιστεί πιο άμεσα το PlayStation και το Xbox σε αυτό το μέτωπο. Αυτό, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι μια θεωρία και το ίδιο το Switch 2 είναι ένα φημολογούμενο σύστημα που δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από τη Nintendo.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Corsi στο PlayStation, ήταν ένας ένθερμος και πιστός υποστηρικτής του PS Vita, μιας αντίπαλης κονσόλας για το 3DS της ίδιας της Nintendo εκείνη την εποχή και της διαδόχου κονσόλας της Sony για το PSP. Όταν ο Corsi ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το PlayStation το 2019, τα αποχαιρετιστήρια λόγια του περιλάμβαναν το “ζήτω το Vita!”. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα συνεισφέρει ο Corsi στη σειρά της Nintendo και τι θα κάνει για το Switch.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση