Ειδήσεις 4

3 χρόνια χωρίς τον Satoru Iwata

Braveheart1980
Βρείτε με σε

Braveheart1980

Super Moderator at ninty.gr
Γεννημένος στην Hyrule, καταδικασμένος να κυνηγά μανιτάρια, headshots και hidden objects! Ευτυχώς που υπάρχει και το πάνω-πάνω, κάτω-κάτω, αριστερά-αριστερά .... Απορίας άξιο το γεγονός πως με αντέχουν οι γύρω μου...
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Ένας άνθρωπος που δεν χρειάζεται περαιτέρω συστάσεις, ο Satoru Iwata, έγινε πρόεδρος της Nintendo το 2002, επιβλέποντας μια πραγματικά χρυσή εποχή για την εταιρεία με τις κυκλοφορίες κονσολών όπως το Nintendo DS και το Wii. Σήμερα κλείνουν 3 χρόνια χωρίς την παρουσία του (11/7/2015-11/7/2018).

Ο κύριος στόχος του Iwata σε όλη τη δεκαετή θητεία του ως πρόεδρος της Nintendo ήταν να επιτύχει μια «επέκταση του gaming πληθυσμού  προσφέροντας συναρπαστικά προϊόντα που ο καθένας μπορεί να απολαύσει, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου ή εμπειρίας με τα videogames«.

Το αποτέλεσμα ήταν οι εμπειρίες που ζήσαμε μετα  Nintendo DS και την οθόνη αφής, και τα motion controls του Wii, που λειτουργούσαν ως επαναστατικά βήματα στον κλάδο. Αυτές οι κονσόλες προσφέρουν μοναδικούς τρόπους παιχνιδιού σε προσιτές τιμές, προσελκύοντας την προσοχή των οπαδών των videogames σε όλο τον κόσμο, και οι δύο εξελίχθηκαν σε τεράστιες επιτυχίες που ξεπέρασαν τα 150 εκατομμύρια και 100 εκατομμύρια μονάδες αντίστοιχα.

Ωστόσο ο θαυμασμός του κόσμου δεν έχει κατακτηθεί από τις ως άνω εμπορικές επιτυχίες, αλλά λόγω της τεράστιας προσωπικότητάς του και της ζεστασιάς που έλαμπε μέσα από κάθε παρουσίαση ή συνέντευξη της Nintendo.

Κλείνουμε με την πλέον αντιπροσωπευτική δήλωσή του:

On my business card, I am a corporate president. In my mind, I am a game developer. But in my heart, I am a gamer

– Satoru Iwata

Σχόλια χρηστών:
 1. Λογικά θα κοιτάει από ψηλά την επιτυχία του Switch (στην οποία συνέβαλε εν μέρει)! 🙂
  geo2004z
  Πως περνάει ο καιρός βρε παιδιά?? Πολύ συμπαθητική φυσιογνωμία....
  Γλυκούλης... 🙁
  Πως περνάει ο καιρός βρε παιδιά?? Πολύ συμπαθητική φυσιογνωμία....
  Δεν θα ξεχάσω το δάκρυ που κύλησε όταν έμαθα για τον θάνατο του... Πάντα στη καρδιά μας...

Δείτε επίσης:

4 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση