Ειδήσεις

Η σκοτεινή πλευρά της Nintendo: Εξερευνώντας τους πιο μοχθηρούς χαρακτήρες – Μέρος 1ο

Η σκοτεινή πλευρά της Nintendo: Εξερευνώντας τους πιο μοχθηρούς χαρακτήρες – Μέρος 1ο
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Σε αυτήν την σειρά άρθρων θα εξερευνήσουμε όχι απλά επιφανειακά, αλλά σε βάθος τους … πιο κακούς από τους κακούς που έχει δημιουργήσει για εμάς η Nintendo και το τι αυτοί συμβολίζουν!

Ένας από τους πιο εμβληματικούς και αινιγματικούς χαρακτήρες της σκοτεινής πλευράς της Nintendo δεν είναι άλλη από την Majora’s Mask. Αυτή η στοιχειωμένη μάσκα, που εμφανίζεται στο παιχνίδι “The Legend of Zelda: Majora’s Mask“, διαθέτει μια κακόβουλη δύναμη που απειλεί να φέρει το τέλος του κόσμου. Το διεστραμμένο χαμόγελό της και η απόκοσμη αύρα της την καθιστούν μια πραγματικά ανησυχητική παρουσία στο παιχνίδι.


Τι αντιπροσωπεύει όμως η Μάσκα της Majora;

Ορισμένοι θεωρητικοί υποστηρίζουν ότι συμβολίζει την καταστροφική φύση της εξουσίας και τη διαφθορά που μπορεί να έχει στα άτομα. Η ικανότητα της μάσκας να χειραγωγεί και να ελέγχει αυτούς που τη φορούν αντικατοπτρίζει τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης εξουσίας και τη δυνατότητα για χάος και καταστροφή.

King Boo


Ένας άλλος δυσοίωνος χαρακτήρας που παραμονεύει στις σκιές του σύμπαντος της Nintendo είναι το φάντασμα που είναι γνωστό ως King Boo. Αυτό το κακόβουλο πνεύμα, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο παιχνίδι “Luigi’s Mansion“, είναι ο αρχηγός των Boo και ο κύριος “ανταγωνιστής “κακός” της σειράς. Με τα λαμπερά κόκκινα μάτια του και το σκανδαλώδες χαμόγελό του, ο King Boo ενσαρκώνει την ουσία του φόβου και της εξαπάτησης.


Τι κρύβεται όμως πίσω από το σκοτεινό προσωπείο του King Boo;

Κάποιοι εικάζουν ότι αντιπροσωπεύει το σκοτάδι που κρύβεται μέσα σε όλους μας. Η ικανότητά του να χειραγωγεί και να κατέχει τους άλλους αντικατοπτρίζει τις σκοτεινές παρορμήσεις που μπορεί να κρύβονται ακόμα και στα πιο αθώα άτομα. Ο King Boo χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι το κακό μπορεί να πάρει πολλές μορφές και ότι συχνά είναι πιο κοντά απ’ ό,τι νομίζουμε.

Γιατί τον Luigi;

Το κίνητρο του King Boo πηγάζει από τη ζήλια και την επιθυμία του να αποδείξει την ανωτερότητά του έναντι των αδελφών Mario. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σειράς, ο King Boo συγκρίνει συνεχώς τον εαυτό του με τον Mario και τον Luigi, νιώθοντας ζήλια για τις ηρωικές τους πράξεις και τη δημοτικότητά τους. Αυτός ο φθόνος τροφοδοτεί τις ενέργειές του, οδηγώντας τον να αιχμαλωτίσει τον Luigi και να τον υποβάλει σε διάφορες δοκιμασίες και δοκιμασίες. Κατά κάποιον τρόπο, ο King Boo αντιπροσωπεύει την καταστροφική φύση της σύγκρισης και του φθόνου.

Αφήστε μια απάντηση