Xenoblade Chronicles 2 [Switch Video Review]

Latest posts by admin (see all)

Όταν πρωτοπαρουσιάστηκε επίσημα το Nintendo Switch, τον Ιανουάριο του 2017, ανακοινώθηκε ότι το Xenoblade Chronicles 2 θα ήταν διαθέσιμο το ίδιο έτος. Δεδομένου του μεγέθους των τίτλων Xenoblade, οι οποίοι από την εποχή του Wii εκπροσωπούν την RPG πρόταση της Nintendo για τα συστήματά της, ήμουν από εκείνους που δεν πίστευε ότι το παιχνίδι θα είναι έτοιμο. Να που όμως οι φόβοι μου διαψεύστηκαν και το Xenoblade Chronicles 2 είναι εδώ για να κλείσει το ομολογουμένως εξαιρετικά επιτυχημένο 2017 για το Nintendo Switch. Εντούτοις, το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουμε είναι αν ο τίτλος αξίζει το όνομα Xenoblade ή αν βγήκε βιαστικά στο φως.

Xenoblade Chronicles 2

 

 

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε ότι το Xenoblade Chronicles 2 είναι ένα κλασικό Ιαπωνικό RPG, το οποίο σημαίνει ότι η πλοκή είναι προσχεδιασμένη γύρω από χαρακτήρες οι οποίοι έχουν τη δική τους προσωπικότητα και ο πρωταγωνιστής αυτής επίσης δε διαμορφώνεται από τον παίκτη, ούτε ως προς τη μορφή αλλά ούτε ως προς τις αντιδράσεις του. Με λίγα λόγια, ο παίκτης δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει τον τρόπο απόκρισης του πρωταγωνιστή στην ιστορία, αλλά είναι θεατής αυτής όπως περίπου όταν διαβάζετε ένα βιβλίο ή όταν βλέπετε μια ταινία.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στον κόσμο Άλρεστ ο οποίος αποτελείται κυρίως από τη Θάλασσα των Νεφών στην οποία κινούνται οι Τιτάνες. Πάνω στους Τιτάνες, οι οποίοι μπορεί να είναι μεγάλοι σαν μια ήπειρο ή μικρότεροι σαν ένα νησάκι, υπάρχει η ζωή: άνθρωποι, πανίδα και χλωρίδα. Οι άνθρωποι μπορούν να ταξιδεύουν τη Θάλασσα των Νεφών και έτσι να μετακινούνται από τον ένα Τιτάνα στον άλλο. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς οι Τιτάνες έχουν αρχίσει να πεθαίνουν, οπότε υπάρχει κίνδυνος κάποια στιγμή όλη η ζωή γενικά, να μείνει δίχως τόπο. Υπάρχει ωστόσο η πιθανότητα, ο πυρήνας ενός νεκρού Τιτάνα να συσχετιστεί με έναν άνθρωπο και να αναγεννηθεί ως Λεπίδα (Blade), ένα υπερφυσικό ον που προσφέρει έλεγχο σε ένα από τα στοιχεία της φύσης στον άνθρωπο με τον οποίο συνεργάζεται, ο οποίος πλέον αποτελεί τον Οδηγό (Driver) της εκάστοτε Λεπίδας.

Κάπου εδώ γνωρίζουμε τον  Rex, ένα αγόρι που δουλεύει ως διασώστης υλικών, δηλαδή βουτάει στη Θάλασσα των Νεφών και ψάχνει  για αντικείμενα τα οποία τα πουλάει στην αγορά για να βγάλει το ψωμί του. Δυστυχώς σε μια αποστολή του δολοφονείται, αλλά έρχεται πίσω στη ζωή από την Πάηρα, μια Λεπίδα, η οποία ως μοναδική προϋπόθεση θέτει να την πάει στο Ελήσιουμ, τον παράδεισο από τον οποίο, σύμφωνα με το θρύλο, έχει προέλθει όλη η ζωή και βρίσκεται στην κορυφή του Δέντρου του Κόσμου. Ωστόσο, η Πάηρα δεν είναι τόσο αθώα όσο φαινομενικά δείχνει και πολλοί Οδηγοί με τις Λεπίδες τους προσπαθούν να την καταστείλουν καθώς φοβούνται ότι θα χαλάσει τα σχέδιά τους, ενώ της χρεώνουν τη συμμετοχή της στον πόλεμο των Αιγιδών 500 χρόνια πριν, στον οποίο καταστράφηκαν αρκετοί Τιτάνες.

Το παιχνίδι όπως αντιλαμβάνεστε από αυτά τα ολίγα, έχει ως πυρήνα του την ιστορία και στηρίζεται σε αυτή τόσο έντονα όσο τα Final Fantasy του παρελθόντος. Κατά τη διάρκεια αυτής όχι μόνο θα ενδιαφερθείτε για τους χαρακτήρες της, αλλά θα σας γεννηθούν ποικίλα συναισθήματα, όπως: απορίας σχετικά με το τι συμβαίνει, θαυμασμού για τον μαγευτικό κόσμο με τη θαυμάσια και ξεχωριστή μυθολογία, διχασμού σχετικά με τα κίνητρα των ηρώων και γενικά θα γίνετε ενεργός θεατής γεγονότων με πολλές εναλλαγές στην πλοκή, κάτι που ειλικρινά είχα να το δω πολλά χρόνια και μου είχε λείψει σε σημείο που πίστευα ότι δε θα δημιουργηθεί ποτέ ξανά τόσο αγνό, καθαρόαιμο Ιαπωνικό RPG. Αυτό δε σημαίνει βέβαια ότι η ιστορία δεν έχει κάποια κλισέ ή ανόητα σημεία, αλλά όπως και σε μια καλή ταινία ή ένα βιβλίο όλα δένουν στο αποκορύφωμα του ταξιδιού. Εταιρείες που πρωτοστάτησαν στην εν λόγω κατηγορία (SquareEnix γκουχ γκουχ) μπορούν να πάρουν μαθήματα επιστροφής στις ρίζες παίζοντας το Xenoblade Chronicles 2, ώστε οι gamers κάθε ηλικίας να μπορούμε να απολαύσουμε ξανά ένα καλογραμμένο σενάριο στις βάσεις της ιαπωνικής anime κουλτούρας.

Όπως όλα τα RPG της ιαπωνικής σχολής έτσι και εδώ το gameplay χωρίζεται ξεκάθαρα στην εξερεύνηση και τη μάχη με εχθρούς. Στην εξερεύνηση, θα κληθείτε να ακολουθήσετε αποστολές που θα σας βοηθήσουν να προχωρήσετε την κεντρική ιστορία του τίτλου και υποαποστολές για να κερδίσετε καλούδια και πόντους εμπειρίας. Ο τίτλος έχει όσα περιμένετε, πόλεις, χωριά, μεγάλες εκτάσεις από πεδιάδες, βραχώδη μέρη, λίμνες κ.ά. και όλα δένουν με το θέμα των Τιτάνων στους οποίους βρίσκεστε. Εντούτοις, υπάρχει μια πληθώρα από λεπτομέρειες που του δίνουν τον δικό του χαρακτήρα και πρέπει να έχετε υπόψη σας όπως επί παραδείγματι η παλίρροια της Θάλασσας των Νεφών η οποία μπορεί να απαγορεύσει ή να επιτρέψει τη μετακίνηση σε κάποια μέρη, ο κύκλος μέρας και νύχτας που ρυθμίζεται από το ρολόι του παιχνιδιού και καθορίζει το τι μπορείτε να κάνετε και πότε, τα σημεία συλλογής και διάσωσης υλικών που βρίσκονται διάσπαρτα και θα σας παροτρύνουν ουκ ολίγες  φορές να ξεστρατήσετε από το δρόμο σας και το γεγονός ότι οι τιμές των αντικειμένων που αγοράζετε δεν είναι ίδιες παντού και πάντα επιβάλλοντας την έρευνα για τις πιο συμφέρουσες προσφορές. Το παιχνίδι έχει ένα πολύ έξυπνο σύστημα ανταμοιβής του παίκτη, αφού όσο περισσότερο ασχολείστε με side quests και τους εμπόρους κάθε πόλης αγοράζοντας τα προϊόντα τους, τόσο η πόλη ανεβαίνει σε επίπεδο και προσφέρει ακόμη περισσότερα.

Αναφορικά με την περιπλάνηση στην άγρια φύση οφείλω να διευκρινίσω ότι δεν είναι ελεύθερη, στο σημείο που ήταν στο Xenoblade Chronicles X και σε καμία περίπτωση ο τίτλος αυτός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ανοιχτού κόσμου μιας και συνήθως η πλοκή σας μεταφέρει από το σημείο Α στο σημείο Β. Βέβαια, δεν είναι εντελώς γραμμικό και υπάρχουν ιδιαίτερα γιγαντιαίες τοποθεσίες για να δείτε, αλλά δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε και να φτάσετε στην άλλη άκρη του Άλρεστ εξαρχής. Με λίγα λόγια υπάρχουν περιορισμοί όπως ένα κλασικό παιχνίδι του είδους. Ωστόσο, όλες οι δυνατότητες ενασχόλησης του παίκτη που προανέφερα, θα σας ωθήσουν σίγουρα στο να δαπανήσετε αρκετό χρόνο για να μελετήσετε και να μάθετε μια καινούργια τοποθεσία σπιθαμή προς σπιθαμή, αφού πάντα έχετε κάτι να κερδίσετε. Στο σημείο αυτό ωστόσο θα πρέπει να πω ότι προσωπικά δε βοηθήθηκα ούτε από το χάρτη που εμφανίζεται κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ούτε από το γενικό χάρτη που βρίσκεται στο μενού. Ο πρώτος είναι μικρός και με υψηλό zoom in, οπότε δεν εξυπηρετεί και ο δεύτερος έχει πολλά εικονίδια, κάποια εκ των οποίων είναι άχρηστα και δεν προσφέρουν πληροφορία, ενώ για να έχεις πρόσβαση σε αυτόν θα πρέπει να ανοίξεις το κεντρικό μενού με το + και να μεταβείς στο skip travel. Μόνο και μόνο από το όνομα της επιλογής καταλαβαίνουμε ότι οι σχεδιαστές είχαν σκοπό να χρησιμοποιηθεί για τηλεμεταφορά από ένα τοπικό σημείο σε άλλο και όχι για να τον συμβουλεύεται ο παίκτης, ωστόσο το μέγεθος των περιοχών είναι τέτοιο που επιβάλλει ένα καθαρό ευδιάκριτο τρόπο για να ξέρεις πού βρίσκεσαι, κάτι που δυστυχώς δεν προσφέρεται.

Σχετικά με τις μάχες σας με τους εχθρούς, αυτές τελούνται σε πραγματικό χρόνο. Σημαδεύετε με το R, τραβάτε το όπλο σας με το A και ο χαρακτήρας που ελέγχετε στην τριμελή ομάδα σας, αρχίζει και βαράει αυτόματα τον αντίπαλο. Κάθε φορά που χτυπάτε φορτώνουν οι 3 Τεχνικές (Arts) που αντιστοιχούν στα X, Y, B και κάθε Τεχνική θέλει διαφορετικό αριθμό αυτόματων χτυπημάτων μέχρι να καταστεί έτοιμη. Όταν αυτό γίνει, πατάτε το ανάλογο κουμπί και την εκτελείτε. Η θέση σας έναντι του εχθρού είναι σημαντική μιας και άλλη Τεχνική θα σας ζητήσει να βρίσκεστε πίσω από αυτόν και άλλη στα πλάγια ώστε να προκαλέσετε μεγαλύτερη ζημιά. Κάθε φορά που εκτελείτε τώρα μια Τεχνική, φορτώνει η Ειδική Τεχνική που αντιστοιχεί στο κουμπί A. Η ιδιαιτερότητα αυτής είναι ότι έχει 4 επίπεδα, ήτοι αν καταστεί έτοιμη μπορείτε να μην τη χρησιμοποιήσετε και αντ’ αυτού να συνεχίσετε να τη φορτώνετε στοχεύοντας στη μεγαλύτερη ζημιά που θα προκαλέσετε αν ανεβεί επίπεδο.

Κάποιες από τις Τεχνικές, θέτουν τον εχθρό υπό μια ειδική κατάσταση, όπως το topple που τον ρίχνει κάτω και το launch που τον εκτοξεύει στον αέρα και μάλιστα αυτές συνδυάζονται σε combo από τους Drivers της ομάδας σας με την αυστηρή σειρά: breakàtoppleàlaunchàsmash. Και οι Ειδικές Τεχνικές όμως φτιάχνουν combo μεταξύ τους οπότε θα πρέπει να προσέχετε τι συμβαίνει στην οθόνη και τι μπορείτε να πράξετε και πότε. Τέλος θα χρειαστεί να έχετε το νου σας στις 3 μπάρες που εμφανίζονται στο άνω αριστερό κομμάτι της οθόνης. Μια μπάρα επιτρέπει την ανάσταση ενός από την ομάδα σας, ενώ η χρήση και των τριών ξεκινά μια αλισιδωτή επίθεση των Λεπίδων σας. Και μιας που μιλήσαμε για τις Λεπίδες, θα ήθελα να σας πω ότι καθορίζουν την κλάση του χαρακτήρα που ελέγχετε, άρα επί της ουσίας το ρόλο του στη μάχη (healer, tank, fighter κλπ), τα στατιστικά του, τις Arts του και το όπλο του.  Ο κάθε χαρακτήρας μπορεί να έχει έως τρεις Λεπίδες τη φορά και μπορεί να τις εναλλάσσει κατά τη διάρκεια των μαχών, οπότε η στρατηγική σας είναι δυνατόν να προσαρμόζεται σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με το τι αντιμετωπίζετε. Γενικά, το σύστημα μάχης φαίνεται ιδιαίτερα απαιτητικό και σύνθετο στην αρχή, ωστόσο τόσο τα συνεχή tutorials όσο και τα καθαρά μενού, θα σας κάνουν με τον καιρό να το συνηθίσετε και να το χαρείτε καθώς έχει αρκετό βάθος, ελευθερία και πρωτοτυπία, ενώ είναι αρκετά διαφορετικό από όσα προσέφεραν τα προηγούμενα μέρη της σειράς Xenoblade.

Μένοντας στο Θέμα των Λεπίδων, στο ταξίδι σας θα βρείτε αντικείμενα που ονομάζονται πυρηνικοί κρύσταλλοι και από αυτούς θα δημιουργήσετε Λεπίδες. Αυτές μάλιστα είναι δύο ειδών: οι κοινές και οι σπάνιες. Όλες μπορούν να χρησιμοποιηθούν στις μάχες αλλά σας προτείνω τις κοινές να τις κρατήσετε για αποστολές στο δίκτυο εμπόρων και να μη επενδύσετε χρόνο σε αυτές. Ωστόσο, κάθε Λεπίδα έχει ένα σύνολο από ιδιότητες για να αναπτύξετε ανάλογα με το βαθμό συγγένειας με τον χαρακτήρα που έχουν συσχετιστεί και έτσι ακόμη και κάποιες κοινές Λεπίδες μπορεί να έχουν μια ιδιότητα που θα χρειαστείτε έξω στη φύση όπως βοτανολογία, δύναμη, εστίαση κ.λπ.. Υπάρχει λοιπόν πολύ βάθος στην ανάπτυξη από επίπεδο σε επίπεδο και ενώ η ανά χαρακτήρα και ανά Λεπίδα παραμετροποίηση είναι κάπως περιορισμένη, η χρήση τριών Λεπίδων ταυτόχρονα δημιουργεί πλήθος επιλογών και πιθανοτήτων.

Περνώντας στα τεχνικά χαρακτηριστικά του τίτλου, τα γραφικά κάποιες φορές φαίνονται πολύ όμορφα, όπως στα μοντέλα των χαρακτήρων, σε κάποια περιβάλλοντα και ιδιαίτερα στα cutscenes, ενώ άλλες φορές έχουν ατέλειες κυρίως στα κοντινά των NPC. Η κάμερα επίσης έχει κάποια μικροπροβληματάκια σε κλειστούς χώρους με κολώνες, οπότε χάνει την εστίασή της, αλλά από την άλλη είναι πλήρως διαχειρίσιμη από τον παίκτη πάντα, γεγονός ιδιαίτερα θετικό. Η τεχνική της απεικόνισης που χρησιμοποιείται θυμίζει αυτή του Xenoblade Chronicles X, ωστόσο το draw distance φαίνεται πιο περιορισμένο αυτή τη φορά και τα textures ίσως αργούν περισσότερο να φορτώσουν. Ειδικά αυτή την καθυστέρηση θα την παρατηρήσετε όταν κάνετε skip travel από μία ήπειρο σε άλλη, οπότε πρώτα τα μοντέλα έχουν φορτώσει και σταδιακά εμφανίζονται οι λεπτομέρειες. Περαιτέρω, το framerate πέφτει αισθητά όταν γίνονται πολλά επί της οθόνης, ενώ δε διαπίστωσα αλλαγές στην απόδοση σε handheld ή docked mode. Και μιας που αναφέρθηκα στο handheld ετοιμαστείτε να δείτε τη μπαταρία του Nintendo Switch να ζορίζεται να φτάσει τις 2,5 ώρες. Το παιχνίδι είναι κτήνος για το hardware.

Στα του ήχου, οι ηθοποιοί που έχουν δανείσει τη φωνή τους έχουν, σε γενικές γραμμές, κάνει καλή δουλειά. Η προφορά είναι σκωτσέζικη και περισσότερο βαριά απ’ όσο θα ήθελα, αλλά η ερμηνεία δεν είναι κακή σε καμία περίπτωση. Δυστυχώς δε μου δόθηκε η ευκαιρία να δοκιμάσω την ιαπωνική έκδοση μιας και αυτή θα γίνει διαθέσιμη την ημέρα που ο τίτλος θα βγει στην αγορά, αλλά από τα trailer και μόνο είμαι σίγουρος ότι θα γίνει η αγαπημένη μου. Τέλος, η μουσική που πλαισιώνει το παιχνίδι είναι γενικά πολύ ευχάριστη με αποκορύφωμα το μουσικό θέμα του τίτλου που απλά το λατρεύω καθώς το άκουσμά του δημιουργεί πλήθος συναισθημάτων και κλιμακώνει τα όσα συμβαίνουν στην οθόνη σας. Άνετα θα σας συμβούλευα να αγοράσετε το soundtrack όταν και αν γίνει διαθέσιμο.

 

Powered by WP Review
Σχόλια χρηστών:
 1. 2.
  Παροτι εχω το παιχνιδι αλλα δεν εχω ακομα τη κονσολα στο χερι μου (περιμενω να μου την αντικαταστησουν) εχω να πω οτι ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ να το παιξω....εχω παιξει το Chronicles Χ στο U (ΟΚ ωραιο αλλα το παρατησα γρηγορα καθως ΟΠΩΣ παντα ειχα πολλα games και πολυ λιγο χρονο για να "αφοσιωθω") και το Chronicles στο N3DS (το οποιο λογω καμερας αλλα και λογω "μικρης" οθονης και κακων γραφικων το παρατησα επισης), απο αυτα που εχω δει σε gameplay videos αλλα και απο αυτα που διαβαζω θεωρω οτι θα ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΩ, με τη σειρα μου φίλε Gigixx να σου πω και εγω ενα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ γιατι ειμαι σιγουρος οτι με αυτα που εχεις γραψει θα μου εχουν ΛΥΘΕΙ οι περισσοτερες αποριες οταν με το καλο το ξεκινησω!!! Τελος φιλε Sir να ευχαριστησω και εσενα για τις ερωτησεις που εκανες και που ΣΙΓΟΥΡΑ θα ειναι ερωτηματα που θα μου δημιουργηθουν και εμενα!!!
  3.
  Να ειστε καλα παιδια,δεν εγινε και τπτ.ο,τι θελετε,εδω ειμαστε.
  4.
  Οντως!! Φίλε gigixx έχεις κανει υπεραναλυση!!περιμενω και εγώ να τα δοκιμάσω στη πράξη!! Ultra thanks και από εμένα !!
  5.

  Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Gigixx
  Εμφάνιση Μηνύματος

  Λοιπον,εχουμε και λεμε

  Α) τα break κλπ παρτα σαν debuffs απλα για να τρωνε περισσοτερο ξυλο οι αντιπαλοι.απλα για να γινει σωστα η σειρα,πρεπει να ειναι break>topple>launch>smash. Αν δεν εχεις ακομη επιθεσεις που να κανουν launch η smash,δεν σε νοιαζει,πηγαινε το μεχρι topple. Ενδεικτικα, η Nia εχει επιθεση που κανει break,οποτε μπορεις να περιμενεις να κανει πρωτη την κινηση της και οταν δεις το break κανεις εσυ το Χ με pyra που κανει topple. Σε γενικες γραμμες,σε απλους εχθρους δεν θα καταλαβεις και τιποτα,μην κρατιεσαι δλδ εκει να φυλας τις επιθεσεις σου για την καταλληλη στιγμη των debuffs.σε bossakia η γενικα πιο δυσκολους εχθρους,εκει κανε focus να τα παρακολουθεις.

  Το δευτερο ερωτημα σου δεν το καταλαβα πολυ,αλλα νομιζω συνδεεται με το τριτο. (Εδω θα σου αναλυθει σχεδον πληρως το battle system)
  Ετοιμασου για το καψιμο της υποθεσης τωρα..
  Ξεκιναμε απτο τριτο σου ερωτημα,η ομαδα σου αποτελειται απο 3 ατομα.εσυ χειριζεσαι τον Rex και το ZL και ΖR ειναι για να αποφασισεις αν θες να κανεις την special επιθεση των αλλων 2 μεσα στην μαχη.ο καθε blade εχει το δικο του elemental στοιχειο(φωτια,νερο,earth klp).οταν σου εμφανιστει πχ το ZL με το εικονιδιο του Tora σημαινει οτι του ειναι ετοιμη η special του..τωρα εδω πρεπει να παρατηρησεις αν γυρω απτο εικονιδιο ZL εχει 1,2 η 3 κουκιδες ασπρες που στριφογυριζουν.οσες ειναι οι κουκιδες τοσο ειναι και το level της special του Tora.

  Εχοντας μαθει τωρα τα παραπανω,παμε στο δευτερο ερωτημα σου που μαλλον εννοεις τα blade combos..θα προσπαθησω να το γραψω οσο πιο αναλυτικα γινεται γτ εδω ειναι το ζουμι της ιστοριας.οταν το καταφερεις μια φορα,μετα θα το καταλαβεις αμεσως και θα νιωθεις μια ικανοποιηση που θα θες να το κανεις ξανα κ ξανα.Οποτε..
  Οταν κανεις μια special attack ειτε με τον Rex ειτε με Tora η Nia μεσω των ZL/ZR,αναβει πανω δεξια στην οθονη σου ενα συμβολακι με το element που χρησιμοποιησες και εχει σχηματιστει κατι σαν πινακακι με αλλα συμβολα element.Επισης εχει δημιουργηθει και μια μπαρα πανω δεξια στον αντιπαλο σου απο την special attack που του εκανες.Τωρα....για να επιτυχεις ενα combo πρεπει στο διαστημα ωσπου να σβησει η μπαρα πανω δεξια του αντιπαλου να κανεις μια special attack ειτε με σενα(Rex),ειτε με τους αλλους 2 (ZL/ZR),μεγαλυτερου level απο αυτην π εκανες πριν και να ειναι του element που σου δειχνει στο πινακακι μια θεση δεξια απο αυτην που ειχες κανει πριν.για να επιτυχεις το τελειο combo κανεις το ιδιο μια ακομη φορα.

  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: εισαι ο Rex,κανεις σε εναν αντιπαλο special attack lvl 1 me Pyra,ο αντιπαλος πανω δεξια του βγαζει μια μπαρα της special που του εκανες και σιγα σιγα αδειαζει.επισης πανω δεξια στην οθονη σου εχει βγει ενα πινακακι με το Fire element πρωτο και να ακολουθει -διαλεγω τυχαια- μια καθετη δυαδα αλλων elements και πιο δεξια μια τετραδα elements. πριν τελειωσει η μπαρα του αντιπαλου πανω δεξια,πρεπει να κανεις μια special attack lvl 2 ειτε παλι με σενα ειτε με ZL/ZR(θυμησου κουκιδες),να ειναι ομως element που να αντιστοιχει σε ενα απτην καθετη δυαδα στο πινακακι.οταν το πετυχεις,θα μεταφερθει το κουτακι που αναβοσβηνει στο πινακακι δεξια πανω, στο element της σπεσιαλ που μολις χρησιμοποιησες και πλεον θα σου εχει αφησει αλλες δυο τελευταιες επιλογες elements.Επισης θα εχει γινει refill η μπαρα πανω δεξια του αντιπαλου με την καινουρια special που εκανες.Τωρα αυτο που μενει να κανεις ειναι να κανεις μια Special attack lvl 3 και να ειναι ενως απτα 2 elements που σου εχουν απομεινει.

  Δ) Το καθε blade εχει διαφορετικα attacks kai effects,οποτε με το καθε blade εχεις κ διαφορετικα αποτελεσματα στην επιθεση σου.
  Καλο ειναι νομιζω να εχεις τα attack blades με τον Rex,και τα Heal με την Nia.στον Τορα δεν εχω καταφερει να του βαλω δευτερο blade,δεν μου το εχει σαν επιλογη ακομη να του δωσω δευτερο blade.  Ok, δεν εχω λόγια!!!!! Αρχικά για να σε ευχαριστήσω για το ποστ και δεύτερο για το ποσο πολύπλοκο "ακούγεται" όλο αυτο!!!!!!
  Ειναι αναλυτικά γραμμένα όμως και θα προσπαθήσω να τα εφαρμόσω.
  Ωστόσο, δεν είχα ιδέα οτι πρόκειται για ενα τόσο πολύπλοκο σύστημα μάχης... Όρεξη εκμάθησης υπάρχει, απο χρόνο έχουμε ενα θέμα. Συνεχίζω, πάντως, και βλέπουμε.
  Και παλι θερμά ευχαριστώ!


  Υ.Γ. Να πω άλλη μια φορα, προς καθε ενδιαφερόμενο και αρμόδιο, πως ειναι πραγματικα κρίμα να μην έχει το φόρουμ κάποιο είδος επιβράβευσης, διότι τέτοια ποστς πρέπει να επιβραβεύονται κάπως.
  6.

  Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Nikol@r@s
  Εμφάνιση Μηνύματος

  Δεν έχω ξανά ασχοληθεί ποτέ με JRPG(Αν πιάνεται ως τέτοιο το XC2),πιστεύετε αξίζει? Θέλω να δοκιμάσω νέα παιχνίδια με το Switch και να ξεφύγω λίγο από τα κλασσικά της Nintendo!  Κατέβασε Octopath & Lost SPhear demos για να δεις αν σου αρέσουν και αποφασίζεις.Βέβαια και τα Pokemon JRPG είναι να ξέρεις.
  7.

  Παράθεση Αρχικά καταχωρημένο από Nikol@r@s
  Εμφάνιση Μηνύματος

  Δεν έχω ξανά ασχοληθεί ποτέ με JRPG(Αν πιάνεται ως τέτοιο το XC2),πιστεύετε αξίζει? Θέλω να δοκιμάσω νέα παιχνίδια με το Switch και να ξεφύγω λίγο από τα κλασσικά της Nintendo!  Είναι λίγο βουτιά στα βαθιά. Κυρίως λόγω του συστήματος μάχης το οποίο είναι πολύπλοκο και απαιτητικό και θέλει πολλές ώρες gameplay για να εξοικειωθείς επαρκώς μαζί του. Θα σου πρότεινα κάτι πιο ασφαλές (και πιο φθηνό!) όπως το "I'm Setsuna" το οποίο πρόσφατα έπαιζε και σε προσφορές. Έχουμε κάνει και Review του εδώ στο Ninty αν θες να του ρίξεις μια ματιά. Αλλιώς περίμενε κάποιο από τα Project Octopath, ή το Lost Sphear που θα βγουν σχετικά σύντομα.

  Επίσης αν έχεις 3DS εκεί οι επιλογές σου είναι και καλύτερες και πολύ πολύ περισσότερες.

  ΥΓ: Δεν έχω παίξει XC2 μόνο τα προηγούμενα. Επίσης δεν βάζω στον λογαριασμό το πόσο καλά παιχνίδια είναι (γιατί είναι πολύ καλά, ενδεχομένως καλύτερα από τα άλλα που αναφέρω). Απλά εστιάζω στο ότι είσαι "πρωτάρης" και ίσως αυτό να σε τρομάξει λίγο με την συγκεκριμένη σειρά.
  8.
  Λοιπον,εχουμε και λεμε

  Α) τα break κλπ παρτα σαν debuffs απλα για να τρωνε περισσοτερο ξυλο οι αντιπαλοι.απλα για να γινει σωστα η σειρα,πρεπει να ειναι break>topple>launch>smash. Αν δεν εχεις ακομη επιθεσεις που να κανουν launch η smash,δεν σε νοιαζει,πηγαινε το μεχρι topple. Ενδεικτικα, η Nia εχει επιθεση που κανει break,οποτε μπορεις να περιμενεις να κανει πρωτη την κινηση της και οταν δεις το break κανεις εσυ το Χ με pyra που κανει topple. Σε γενικες γραμμες,σε απλους εχθρους δεν θα καταλαβεις και τιποτα,μην κρατιεσαι δλδ εκει να φυλας τις επιθεσεις σου για την καταλληλη στιγμη των debuffs.σε bossakia η γενικα πιο δυσκολους εχθρους,εκει κανε focus να τα παρακολουθεις.

  Το δευτερο ερωτημα σου δεν το καταλαβα πολυ,αλλα νομιζω συνδεεται με το τριτο. (Εδω θα σου αναλυθει σχεδον πληρως το battle system)
  Ετοιμασου για το καψιμο της υποθεσης τωρα..
  Ξεκιναμε απτο τριτο σου ερωτημα,η ομαδα σου αποτελειται απο 3 ατομα.εσυ χειριζεσαι τον Rex και το ZL και ΖR ειναι για να αποφασισεις αν θες να κανεις την special επιθεση των αλλων 2 μεσα στην μαχη.ο καθε blade εχει το δικο του elemental στοιχειο(φωτια,νερο,earth klp).οταν σου εμφανιστει πχ το ZL με το εικονιδιο του Tora σημαινει οτι του ειναι ετοιμη η special του..τωρα εδω πρεπει να παρατηρησεις αν γυρω απτο εικονιδιο ZL εχει 1,2 η 3 κουκιδες ασπρες που στριφογυριζουν.οσες ειναι οι κουκιδες τοσο ειναι και το level της special του Tora.

  Εχοντας μαθει τωρα τα παραπανω,παμε στο δευτερο ερωτημα σου που μαλλον εννοεις τα blade combos..θα προσπαθησω να το γραψω οσο πιο αναλυτικα γινεται γτ εδω ειναι το ζουμι της ιστοριας.οταν το καταφερεις μια φορα,μετα θα το καταλαβεις αμεσως και θα νιωθεις μια ικανοποιηση που θα θες να το κανεις ξανα κ ξανα.Οποτε..
  Οταν κανεις μια special attack ειτε με τον Rex ειτε με Tora η Nia μεσω των ZL/ZR,αναβει πανω δεξια στην οθονη σου ενα συμβολακι με το element που χρησιμοποιησες και εχει σχηματιστει κατι σαν πινακακι με αλλα συμβολα element.Επισης εχει δημιουργηθει και μια μπαρα πανω δεξια στον αντιπαλο σου απο την special attack που του εκανες.Τωρα....για να επιτυχεις ενα combo πρεπει στο διαστημα ωσπου να σβησει η μπαρα πανω δεξια του αντιπαλου να κανεις μια special attack ειτε με σενα(Rex),ειτε με τους αλλους 2 (ZL/ZR),μεγαλυτερου level απο αυτην π εκανες πριν και να ειναι του element που σου δειχνει στο πινακακι μια θεση δεξια απο αυτην που ειχες κανει πριν.για να επιτυχεις το τελειο combo κανεις το ιδιο μια ακομη φορα.

  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: εισαι ο Rex,κανεις σε εναν αντιπαλο special attack lvl 1 me Pyra,ο αντιπαλος πανω δεξια του βγαζει μια μπαρα της special που του εκανες και σιγα σιγα αδειαζει.επισης πανω δεξια στην οθονη σου εχει βγει ενα πινακακι με το Fire element πρωτο και να ακολουθει -διαλεγω τυχαια- μια καθετη δυαδα αλλων elements και πιο δεξια μια τετραδα elements. πριν τελειωσει η μπαρα του αντιπαλου πανω δεξια,πρεπει να κανεις μια special attack lvl 2 ειτε παλι με σενα ειτε με ZL/ZR(θυμησου κουκιδες),να ειναι ομως element που να αντιστοιχει σε ενα απτην καθετη δυαδα στο πινακακι.οταν το πετυχεις,θα μεταφερθει το κουτακι που αναβοσβηνει στο πινακακι δεξια πανω, στο element της σπεσιαλ που μολις χρησιμοποιησες και πλεον θα σου εχει αφησει αλλες δυο τελευταιες επιλογες elements.Επισης θα εχει γινει refill η μπαρα πανω δεξια του αντιπαλου με την καινουρια special που εκανες.Τωρα αυτο που μενει να κανεις ειναι να κανεις μια Special attack lvl 3 και να ειναι ενως απτα 2 elements που σου εχουν απομεινει.

  Δ) Το καθε blade εχει διαφορετικα attacks kai effects,οποτε με το καθε blade εχεις κ διαφορετικα αποτελεσματα στην επιθεση σου.
  Καλο ειναι νομιζω να εχεις τα attack blades με τον Rex,και τα Heal με την Nia.στον Τορα δεν εχω καταφερει να του βαλω δευτερο blade,δεν μου το εχει σαν επιλογη ακομη να του δωσω δευτερο blade.
  9.
  Αυτό με μπερδεύει λίγο ακόμα, αλλα όπως εχω καταλάβει, στην συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει απλα να μπαίνεις και να βλέπεις να γινεται. Θέλει κάτι αλλο μετα απο μέρος του παίκτη;
  Αναφέρω κάποια πραγματάκια που δεν εχω καταλάβει ακριβώς και αν έχεις χρόνο και διάθεση μου εξηγείς:
  -Είχα θέμα με το break, αλλα νομίζω το εξηγείς στο προηγούμενο ποστ σου.
  -Κάποια στιγμή ανάμεσα στα arts, βγάζει ενα σύμβολο που ανάβει έντονα. Λογικά, αέρας, φωτιά κλπ...
  -Μέσα στη μάχη μου βγάζει αριστερά για τον αλλο driver (τον Τορα συγκεκριμένα) να πατήσω το ZL με μια ένδειξη απο κάτω...
  -Επίσης, ενώ με την Pyra τα arts εξηγούν ποτε η ζημιά ειναι μεγαλύτερη (back, side κλπ), με τον Rykiri έχει άλλες ενδείξεις.

  Αυτα...
You can leave a response, or trackback from your own site.
Powered by WordPress
Website Security Test