FanArticles Άρθρα 9

Μπλε ωκεανοί και κόκκινοι…(N)indies - Μέρος 3ο

Βρείτε με σε

Braveheart1980

Super Moderator at ninty.gr
Γεννημένος στην Hyrule, καταδικασμένος να κυνηγά μανιτάρια, headshots και hidden objects! Ευτυχώς που υπάρχει και το πάνω-πάνω, κάτω-κάτω, αριστερά-αριστερά .... Απορίας άξιο το γεγονός πως με αντέχουν οι γύρω μου...
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Προς το παρόν, αυτό που μπορεί και πρέπει να εκμεταλλευθεί, κατά την άποψή μου, είναι και αυτό που της δίνεται απλόχερα: H υποστήριξη από την συγκεκριμένη σκηνή η οποία αν μη τι άλλο, απέχει παρασάγγας από το αίσχος του συγκεκαλυμμένου shovelware ως 3rd party support, που κατέληξε να κυκλοφορεί στο Wii  και στο Wii-U eshop , ως δήθεν 3rd party υποστήριξη και αθρόας εισροή (δήθεν) indie παραγωγών αντίστοιχα, κατά την δύση της πορείας τους, τηρώντας όμως πάντα μια προσεκτική στάση.

Ταυτόχρονα και στα πλαίσια αυτής της σχέσης με τους indie developers και εξελίσσοντας την  θα πρέπει να:

 • Να τους βοηθήσει προωθώντας τα παιχνίδια που η ίδια θα διακρίνει ότι αξίζουν.
 • Να δώσει εργαλεία στους χρήστες, να προωθήσουν και αυτοί με την σειρά τους τις προτιμήσεις τους.
 • Να υπάρχει επιμέλεια (curation) αλλά να μην είναι δρακόντεια. Το ίδιο το dev-kit άλλωστε με την τιμή του αποτελεί από μόνο του εμπόδιο στην αθρόα είσοδο.
 • Να τους φερθεί ισότιμα και μεταξύ τους και μεταξύ των λοιπών «κανονικών» τίτλων, αναγνωρίζοντας όμως την διαφορετικότητα τους. (να μην καταλήξει δηλαδή σε ένα πληθωρικό με την κανονική έννοια eshop).
 • Γιατί όχι να αγοράσει και κάποιους stand out τίτλους, επεκτείνοντας την βάση των IP της και δημιουργώντας καινούργια franchise. (Όπως π.χ. το Ori εξελίσσεται σε σειρά με 2ο τίτλο).

Έτσι η Nintendo θα μπορέσει, όχι μόνο να καλύψει το προφανές, τα όποια κενά δηλαδή μεταξύ των κυκλοφοριών της, αλλά και να επενδύσει στο μέλλον της, ικανοποιώντας κατά την διαδικασία αυτή ταυτόχρονα όλους τους χρήστες της. Είτε τους casual, είτε το core κοινό της και να εμπλουτίσει την βιβλιοθήκη της, σε ένα μηχάνημα,  αν μη τι άλλο ιδανικά φτιαγμένο για αυτού του είδους παιχνιδιών.

Εν κατακλείδι: Η Indie σκηνή, προσφέρει αυτό το είδος gaming, το οποίο ταιριάζει «επί της αρχής» με την φιλοσοφία της Nintendo στο σήμερα ως δημιουργού παιχνιδιών:

“Simple, cheap and fun

αλλά ταυτόχρονα εξυπηρετεί και την «blue ocean” στρατηγική της Nintendo, λειτουργώντας παράλληλα με τους τρόπους τους οποίους είδαμε και ιδίως διευκολύνοντας την μετάβαση των νέων της χρηστών, στην προσπάθεια διεύρυνσης και συγκράτησης της εγκατεστημένης βάσης τους, στο οικοσύστημά της (capture and contain).

Σελίδες: 1 2 3 4 5

Σχόλια χρηστών:
 1. Η φαση ειναι πως οσο διαβαζα το σεντονι του priest παρατηρησα πως πισω η μπατονετα ειναι μιση μπλε μιση κοκκινη. 😛
  Tελικα το μπατονετα ειναι μπλε ή κοκκινος ωκεανος;
  Θυμίζω πως αύριο 07/03/2018 στις 20.00 θα έρθει το δεύτερο μέρος του άρθρου!
  Ωραίο άρθρο με καλό και στρωτό γράψιμο και αρκετό υλικό για "ανάπτυξη".
  Για την ώρα προτιμώ να μην μπω στην ουσία μέχρι να ολοκληρωθεί αφού έχω την εντύπωση πως έχει ακόμα πολλά και ενδιαφέροντα να θίξει για τα θέματα που καταπιάνεται. Για την ώρα περιορίζομαι να πω, πως είναι παράδειγμα προς μίμηση για το πως μπορεί να στηριχθεί η κοινότητα από τα απλά της μέλη.
  Εξαιρετική δουλειά Tech, περιμένουμε την συνέχεια...
  Ωραιο αλλα περιμενουμε και τη συνεχεια. Σειρα θα εχει ο Altair 😛
  Πολύ ωραίο τεκ . Περιμένουμε την συνέχεια . Να σαι σιγουρος ότι μπορείς να καλύψεις τα κενά που έχεις αφήσει . Είναι τόσο ποιοτικά τα παιχνίδια της νιντεντο όπως έχεις ήδη καταλάβει ,που μπορείς ανετα να παίξεις παιχνίδι snes σήμερα και να ναι από τις ομορφότερες gaming εμπειρίες σου .
  Μπράβο tech. Ωραία γραφή. Αναμένω να διαβάσω τη συνέχεια...
  Ενδιαφέρον άρθρο!
  Αν δεν το ήξερα όλο θα ανυπομονούσα πολύ περισσότερο!
  Ένα μπράβο σε κάθε περίπτωση στον Tech για το άρθρο!
  Και μην ξεχνάτε περιμένουμε και τα δικά σας άρθρα!

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com