FanArticles Άρθρα 9

Μπλε ωκεανοί και κόκκινοι…(N)indies - Μέρος 3ο

Βρείτε με σε

Braveheart1980

Super Moderator at ninty.gr
Γεννημένος στην Hyrule, καταδικασμένος να κυνηγά μανιτάρια, headshots και hidden objects! Ευτυχώς που υπάρχει και το πάνω-πάνω, κάτω-κάτω, αριστερά-αριστερά .... Απορίας άξιο το γεγονός πως με αντέχουν οι γύρω μου...
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Αντί επιλόγου.

Παιχνίδια προς το παρόν, που να εντάσσονται εμφανώς στα σχέδια της Nintendo ως αυτά διαφαίνονται στα πλαίσια μια  καθαρής και στοχευόμενης “blue ocean” στρατηγικής, δηλαδή να έχει και έκθεση στα Smartphone και να κυκλοφορεί στο Switch ταυτόχρονα και να είναι προσιτό, είναι παιχνίδια σαν το Super Mario Odyssey με το Super Mario Run. Αντίστοιχα κάτι παρόμοιο είναι το Mario Kart (Tour), αλλά και άλλα που έπονται όπως το Nintendo Labo, σε μια αγορά την οποία την οποία η Nintendo δεν φαίνεται (και ούτε πρέπει εδώ που τα λέμε) να θέλει να αφήσει: της παιδικής και οικογενειακής διασκέδασης μέσω καινοτομιών.

Οι ρυθμοί βέβαια όπως παρατηρώ δυστυχώς, είναι αργοί, απέναντι σε έναν ήδη στημένο ανταγωνισμό, ειδικά όταν ακόμα καθυστερούν ή απουσιάζουν υπηρεσίες που θα πλαισιώσουν και υποστηρίξουν το καινούργιο αυτό οικοσύστημα , πόσο μάλλον να έχουν λάθος στόχευση.

Για παράδειγμα, το online matchmaking να είναι πίσω από paywall, επί πληρωμή δηλαδή,  αποτελεί μεγάλη τροχοπέδη αν όχι κίνδυνος να αποξενωθεί το καινούργιο κοινό.

Ομοίως η τιμολογιακή πολιτική των Smartphone παιχνιδιών, που δεν είναι free to play, όπως το Super Mario Run, δύσκολα θα βρει απήχηση.

Επιπλέον η υπερπροστασία των IP, θεωρώ ότι δεν έχει θέση στη σύγχρονη Nintendo όπως χρειάζονται και επενδύσεις οπωσδήποτε σε περισσότερα studio παγκοσμίως και όχι μόνο εντός των συνόρων της έδρας της. Η indie σκηνή προσφέρεται καθότι είναι μια αγορά χαμηλού κόστους/ρίσκου, αλλά δεν αρκεί από μόνη της να ορίσει ένα σύστημα, παρά μόνο να συνεπικουρήσει στην πορεία του.

Όπως και να έχει, η στρατηγική της Nintendo, αν μη τι άλλο, είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Ουδείς βέβαια μπορεί να προβλέψει το μέλλον, παρά μόνο να παρατηρεί το παρόν και αυτό τουλάχιστον δείχνει τουλάχιστον, ότι η αγορά ως σύνολο, είναι αρκετά υγιής, με πολύ καλές επιδόσεις επί μέρους, όλων των εταιρειών που την συνιστούν. Άλλωστε όλοι ξέρουμε που οδηγούν τα μονοπώλια…

Παρόλα αυτά, είμαι πολύ αισιόδοξος και δεν μπορώ παρά να ευχηθώ τα καλύτερα, ειδικά στην Nintendo, μια εταιρεία, το όνομα της οποίας είναι συνυφασμένο με το αγαπημένο μας χόμπι!

Ελπίζω τουλάχιστον τα παραπάνω, να σας φάνηκαν ενδιαφέροντα και  αναμένω τα σχόλια – απόψεις σας!

Σελίδες: 1 2 3 4 5

Σχόλια χρηστών:
 1. Η φαση ειναι πως οσο διαβαζα το σεντονι του priest παρατηρησα πως πισω η μπατονετα ειναι μιση μπλε μιση κοκκινη. 😛
  Tελικα το μπατονετα ειναι μπλε ή κοκκινος ωκεανος;
  Θυμίζω πως αύριο 07/03/2018 στις 20.00 θα έρθει το δεύτερο μέρος του άρθρου!
  Ωραίο άρθρο με καλό και στρωτό γράψιμο και αρκετό υλικό για "ανάπτυξη".
  Για την ώρα προτιμώ να μην μπω στην ουσία μέχρι να ολοκληρωθεί αφού έχω την εντύπωση πως έχει ακόμα πολλά και ενδιαφέροντα να θίξει για τα θέματα που καταπιάνεται. Για την ώρα περιορίζομαι να πω, πως είναι παράδειγμα προς μίμηση για το πως μπορεί να στηριχθεί η κοινότητα από τα απλά της μέλη.
  Εξαιρετική δουλειά Tech, περιμένουμε την συνέχεια...
  Ωραιο αλλα περιμενουμε και τη συνεχεια. Σειρα θα εχει ο Altair 😛
  Πολύ ωραίο τεκ . Περιμένουμε την συνέχεια . Να σαι σιγουρος ότι μπορείς να καλύψεις τα κενά που έχεις αφήσει . Είναι τόσο ποιοτικά τα παιχνίδια της νιντεντο όπως έχεις ήδη καταλάβει ,που μπορείς ανετα να παίξεις παιχνίδι snes σήμερα και να ναι από τις ομορφότερες gaming εμπειρίες σου .
  Μπράβο tech. Ωραία γραφή. Αναμένω να διαβάσω τη συνέχεια...
  Ενδιαφέρον άρθρο!
  Αν δεν το ήξερα όλο θα ανυπομονούσα πολύ περισσότερο!
  Ένα μπράβο σε κάθε περίπτωση στον Tech για το άρθρο!
  Και μην ξεχνάτε περιμένουμε και τα δικά σας άρθρα!

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com