Άρθρα 3

Τι είναι το Google Yeti και γιατί μπορεί να αλλάξει την gaming βιομηχανία

Βρείτε με σε

Braveheart1980

Super Moderator at ninty.gr
Γεννημένος στην Hyrule, καταδικασμένος να κυνηγά μανιτάρια, headshots και hidden objects! Ευτυχώς που υπάρχει και το πάνω-πάνω, κάτω-κάτω, αριστερά-αριστερά .... Απορίας άξιο το γεγονός πως με αντέχουν οι γύρω μου...
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Latest posts by Braveheart1980 (see all)

Βάση πληροφοριών φαίνεται πως η παντοδύναμη Google εργάζεται σε μια gaming streaming υπηρεσία με συνδρομή, είτε μέσω των συσκευών της (Chromecast) είτε μέσω μιας εντελώς νέας κονσόλας παιχνιδιών της Google.

Η υπηρεσία θα ονομάζεται “Yeti” και θα είναι παρόμοια με streaming υπηρεσίες όπως το PlayStation Now – οι χρήστες θα πληρώνουν μια συνδρομή για να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια συλλογή παιχνιδιών που εκτελούνται σε απομακρυσμένα και θα μεταδίδονται μέσω Internet. Οι πληροφορίες επισημαίνουν ότι η “πρώιμη έκδοση” αυτής της υπηρεσίας σχεδιάστηκε για να λειτουργεί πάνω σε ένα απλό Chromecast, κάτι που είναι ενδιαφέρον, αφού δεν είναι σαφές πώς θα μπορούσε να συνδεθεί ποτέ ένα game controller με ένα Chromecast.

Mario Queiroz

Πιο πρόσφατα αναφέρθηκε πως η Google άρχισε να πειραματίζεται με μια κονσόλα παιχνιδιών και ένα controller που αναπτύχθηκε αποκλειστικά από την Google. Το έργο είναι υπό την καθοδήγηση δύο στελεχών της Google – του Mario Queiroz, αντιπροέδρου της διαχείρισης προϊόντων και του Majd Bakar, αντιπροέδρου engineering – οπότε αν όντως κυκλοφορήσει ποτέ, φαίνεται ότι θα αφορά και νέο υλικό (hardware).

Ο Majd Bakar στα αριστερά

Μια gaming streaming υπηρεσία καταργεί την ανάγκη αγοράς ακριβών συσκευών βίντεοπαιχνιδιών, καθώς όλη η επεξεργασία παιχνιδιών γίνεται στο cloud. Ως “αντάλλαγμα” η υπηρεσία πιέζει την γραμμή μας στα όριά της, καθώς κάθε frame και κάθε πλήκτρο πρέπει να μεταδίδεται μέσω Internet με ελάχιστη καθυστέρηση. Εάν μια εταιρεία είναι ικανή για την δόμηση μιας γρήγορης, ισχυρής υπηρεσίας Διαδικτύου, όμως, είναι η Google. Έχει ήδη μια τεράστια υποδομή προβολής περιεχομένου χάρη σε ιστότοπους όπως το YouTube. Παράλληλα έχει εμπειρία με την βιομηχανία του gaming μέσω των Google Play Games ενώ στο portofolio της είναι και το YouTube Gaming, ως ανταγωνιστή του Twitch.

Αυτή η νέα υπηρεσία έχει αναπτυχθεί εδώ και δύο χρόνια, και μέχρι στιγμής η Google θεωρούσε ότι θα ξεκίνησει την εορταστική περίοδο που μας πέρασε. Για άγνωστο λόγο, όπως όλοι καταλαβαίνουμε, το έργο καθυστέρησε. Η Google να θυμίσουμε έχει ξεκινήσει και ακυρώσει gaming σχέδιά της και στο παρελθόν. Ωστόσο, η Google τυχαία (;) προσέλαβε τον Phil Harrison, έναν άνθρωπο που πέρασε 15 χρόνια ως εκτελεστικό μέλος στο τμήμα του PlayStation της Sony και τρία χρόνια μετά στο αντίστοιχο τμήμα Xbox της Microsoft.

Και θα μου πείτε τότε που ακριβώς έγκειται η πρωτοτυπία ή η δυνατότητα ανατάραξης μιας παγιωμένης gaming βιομηχανίας;

Σε τρεις βασικούς και κύριους κατ εμέ πυλώνες.

Πρώτον η Google διαθέτει το απαραίτητο cash για να στηρίξει όποιο project θέλει μέχρι κυριολεκτικά να … σβήσει ο ήλιος! Ωστόσο δεν έχει δείξει μέχρι στιγμής τάσεις αυτοκτονίας και project που δεν της βγαίνουν τα αποσύρει χωρίς καμία αιδώ. Αυτό θεωρώ θα σταματήσει με το Yeti. ΑΝ μπει δε θα βγει δεύτερη ούτε τρίτη.

Δεύτερον, δεδομένου πως αφορά streaming υπηρεσία, μπορεί εύκολα μέσω app να δοθεί σε όλους τους μεγάλους, ώστε να μεγαλώσει τη δική της βάση χρηστών, που σε δεύτερο χρόνο μπορεί να ενσωματώσει κατ αποκλειστικότητα στη δική της κονσόλα (λέγε με blue ocean strategy)

Τρίτον γιατί απλά η gaming σκηνή εδώ και δεκαετίες παραμένει παγιωμένη με τη Nintendo ακλώνητη και τη Sony με την Microsoft να ρίχνονται άγρια στο παιχνίδι. Ο κόσμος ίσως διψά για κάτι νέο που θα δει στην νέα κονσόλα-υπηρεσία, κάνοντας τους άλλους να δείχνουν ίσως … obsolete !

Το βασικό, κλείνοντας, όμως ερωτηματικό είναι ένα: Τίτλοι;

Πηγή για το Yeti

Σχόλια χρηστών:
 1. TechPriestNS
  Τώρα το ποιος είναι τεχνολογικός δεινόσαυρος - είναι μεγάλη συζήτηση και σίγουρα δεν είναι η MS έτσι? 😉 Ίσως να ήθελες να γράψεις κάτι άλλο, υποθέτω.

  Προφανώς για θετικό το έγραψα αλλά όταν είσαι msboy με λάθος αβαταρ για ξεκάρφωμα που να το καταλάβεις :p :p :p
  Off topic: kudos για το εξαιρετικό σου άρθρο.

  Δε λέμε
  Αγαπητέ έχει κάνει ποτέ κάτι αυτόφωτο ο αγαπημένος μας κατάσκοπος που να έχει πιάσει στην αγορά ;Οτιδήποτε έχει παρουσιάσει σαν project είτε είναι gimmick είτε πάει άπατο και το τερματίζει άμεσα χωρίς πολλά πολλά. Παρουσιάζει διαφορά και υπόσχεται ακόμα περισσότερα επι σειρά ετών για να είναι relevant στους μετόχους. Το πιο επιτυχημένο της προϊόν και αυτό που της δίνει περί του 90% των εσόδων της είναι οι διαφημίσεις. Η Google κατά βάση είναι διαφημιστική εταιρία. Το αστείο δε είναι ότι κερδίζει περισσότερα από τις διαφημίσεις σε συσκευές iOS απ ότι σε συσκευές του δικού της λειτουργικού....που εκτός των άλλων είναι και πολύ περισσότερες σε εγκατεστημένη βάση. Μην ασχολείστε. Αυτή τη στιγμή μπορείς να βρεις περισσότερες καινοτόμες ιδέες στον τεχνολογικό δεινόσαυρο που λέγεται Microsoft για παράδειγμα.

Δείτε επίσης:

3 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com