Nintendo Switch Reviews

Big Brain Academy: Brain vs. Brain [Switch Review]

Big Brain Academy: Brain vs. Brain [Switch Review]
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Όταν κυκλοφόρησε το πρώτο  παιχνίδι Brain Training  για το Nintendo DS, το είχα αγοράσει διστακτικά στα πλαίσια της τότε DS μανίας αγοράς τίτλων. Τελικά κατέληξα να παίζω έως ανταγωνιστικά και κόλλησα με τον τίτλο! Αυτό το ανταγωνιστικό πνεύμα έχει περάσει με το παραπάνω στο Big Brain Academy: Brain vs. Brain  που προφανώς κυκλοφορεί αποκλειστικά στο Nintendo Switch, με μια μεγάλη επιλογή μίνι παιχνιδιών για να πυροδοτήσει έναν έντονο ανταγωνισμό μεταξύ της οικογένειας και των φίλων σας.

Με ένα αξιολάτρευτο και πολύχρωμο περιτύλιγμα θα βρείτε είκοσι δραστηριότητες χωρισμένες σε πέντε κατηγορίες. Υπάρχουν παιχνίδια που πρέπει να αναγνωρίσετε γρήγορα και να αντιδράσετε σε αυτό που έχετε μπροστά σας, όπως να επιλέξετε το σωστό tile που λείπει σε ένα μωσαϊκό κινούμενων σχημάτων ή να παίξετε whack-a-mole χτυπώντας μόνο τα σωστά σχήματα. Τα αυτονόητα παιχνίδια μνήμης σάς αναγκάζουν να θυμάστε ακολουθίες αριθμών ή εικόνων όπως εμφανίζονται, συνήθως καθώς κινούνται ή αλλάζουν σειρά.

Τα minigames ανάλυσης απαιτούν από εσάς να υπολογίσετε γρήγορα πληροφορίες, όπως να μετρήσετε τον αριθμό των κύβων σε έναν τρισδιάστατο χώρο ή να προσδιορίσετε το βαρύτερο αντικείμενο με βάση νοητικές εξισώσεις. Οι δραστηριότητες στην κατηγορία υπολογισμόυ περιλαμβάνουν κάποιες γρήγορες μαθηματικές πράξεις ή κάποιου είδους υπολογισμούς, όπως το να σκάτε μπαλόνια με από το μικρότερο στον μεγαλύτερο αριθμό που αναγράφουν. Τέλος, οι δραστηριότητες οπτικοποίησης θα σας βοηθήσουν να καθορίσετε σχήματα για να συμπληρώσετε τα κενά, να επισκευάσετε γραμμές ενός τρένου από περίεργες γωνίες και να βρείτε τη σωστή οπτική γωνία μιας τρισδιάστατης εικόνας.

Όλα αυτά μαζί διαμορφώνουν μια απολαυστική σειρά παιχνιδιών που έχουν σχεδιαστεί για να δοκιμάσουν διάφορα μέρη του εγκεφάλου σας. Ακριβώς όπως οι άνθρωποι διαπρέπουν σε διαφορετικά πράγματα στη ζωή, γρήγορα θα ανακαλύψετε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας παίζοντας σε όλες τις δραστηριότητες. Για παράδειγμα προσωπικά διαπίστωσα πως ήμουν αρκετά καλός στα παιχνίδια μαθηματικών, μέτριος στα παιχνίδια μνήμης και ΑΘΛΙΟΣ στα παιχνίδια οπτικοποίησης (Visualize). Όπως οτιδήποτε άλλο στη ζωή, πιθανότατα θα περάσετε καλύτερα παίζοντας τις δραστηριότητες στις οποίες είστε φυσικά καλοί παρά εκείνες στις οποίες δυσκολεύεστε. Ευτυχώς, ανεξάρτητα από το πού εντοπίζονται οι δεξιότητές σας, όλες οι δραστηριότητες εξακολουθούν να είναι διασκεδαστικές, κάτι που είναι σημαντικό δεδομένου ότι το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί για να το παίζετε  ξανά και ξανά σε μικρά sessions.

Θα περάσετε τον περισσότερο χρόνο σας στη λειτουργία Εξάσκησης (Training ντε! ), με στόχο να κερδίσετε υψηλές βαθμολογίες για να γεμίσετε το ντουλάπι σας με μετάλλια. Μόλις εξασκηθείτε αρκετά, μπορείτε να κατευθυνθείτε στην περιοχή δοκιμασιών όπου θα σας ανατεθεί τυχαία ένα παιχνίδι από κάθε κατηγορία για να ολοκληρώσετε το ένα μετά το άλλο, ενώ στο τέλος θα δείτε τα αποτελέσματα και τα στατιστικά σας και θα πάρετε έναν γενικό βαθμό για τον εγκέφαλό σας. Εξάλλου σε ποιον δεν αρέσουν τα τεστ και η βαθμολογία; Πέραν της πλάκας είναι ένας ωραίος τρόπος για να ελέγξετε την πρόοδό σας. 

Αν η πρόοδος σας δεν σας νοιάζει, το  Big Brain Academy: Brain vs. Brain  έχει ένα κρυφό χαρτί που θα σας κάνει ίσως να κολλήσετε : κάθε φορά συλλέγοντας νομίσματα ξεκλειδώνεται item για τον χαρακτήρα σας όπως καπέλα! Και όχι μόνο τα καπέλα, καθώς υπάρχουν εκτοντάδες επίσης ρούχα και αξεσουάρ. Ό,τι κάνετε στο παιχνίδι, είτε πρόκειται για training, είτε για ολοκλήρωση δοκιμασιών, είτε για online ανταγωνισμό, θα κερδίσετε νομίσματα. Έτσι για κάθε δέκα νομίσματα κερδίζετε ένα νέο τυχαίο καλούδι που αλλάζει την εμφάνιση σας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί είτε με κουμπιά είτε με την οθόνη αφής εάν βρίσκεστε σε handheld λειτουργία την οποία μάλιστα συστήνω ανεπιφύλακτα ιδιαίτερα σε συγκεκριμένα minigames όπως το whack-a-mole.

Ο τίτλος είναι ωστόσο χτισμένος στη βάση του ανταγωνισμού, όπως είπαμε και στην αρχή. Έτσι υπάρχει δυνατότητα έως τέσσερις παίκτες να μπορούν να παίξουν με ένα χειριστήριο ο καθένας ή αν είστε μόνο δύο, μπορείτε να γυρίσετε το Switchστο πλάι και να μονομαχήσετε χρησιμοποιώντας τη μία πλευρά της οθόνης αφής ο καθένας, κάτι που είναι μια φανταστική επιλογή. Και το multiplayer δεν περιορίζεται σε τοπικό mode καθώς διαθέτει και online μέρος!

Έτσι στο online κομμάτι του τίτλους μπορείτε να παίξετε το Ghost Clash, που σας φέρνει απέναντι σε ghost δεδομένα άλλων παιχτών φίλων και μη. Αυτό σας δίνει επίσης την επιλογή να κερδίσετε μια περίοπτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, η οποία βέβαια κάνει reset κάθε μήνα. Είναι μια ωραία πρόσθετη λειτουργία, αλλά η επιλογή να παίζετε με φίλους σε πραγματικό χρόνο και όχι μόνο με τα δεδομένα τους, φαίνεται σαν μια χαμένη ευκαιρία.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την CD Media για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

Στύψτε το μυαλό σας!

Το Big Brain Academy: Brain vs. Brain είναι μια επάξια συλλογή από mind minigames που είναι αρκετά απολαυστικά από μόνα τους, αλλά μάλλον δε θα κρατήσουν την προσοχή σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, εκτός και αν βάλετε στο μάτι μια θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Αυτή η ανταγωνιστική προσπάθεια να βελτιώσετε και να κερδίσετε τους φίλους και την οικογένειά σας θα σας κάνει να επιστρέψετε στον τίτλο. Αν έχετε παιδιά με βασή κατανόηση Αγγλικών ή φίλους για να μοιραστείτε την εμπειρία, ο τίτλος κερδίζει εξτρά πόντους. Πραγματικά είναι κρίμα που δεν υπάρχει η δυνατότητα να παίξουμε live online μάχες.

7
Συνολική βαθμολογία:
7

Αφήστε μια απάντηση