Ειδήσεις

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μέριλαντ εκτύπωσαν 3D ρομποτικό χέρι που μπορεί να παίξει Nintendo!

Επιστήμονες του πανεπιστημίου του Μέριλαντ εκτύπωσαν 3D ρομποτικό χέρι που μπορεί να παίξει Nintendo!
Μοιραστείτε το σε :
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Μια ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ έχει εκτυπώσει ένα 3D ρομποτικό χέρι που είναι αρκετά ευέλικτο για να παίξει το Super Mario Bros της Nintendo. — και να κερδίσει!

Το επίτευγμα, που επισημαίνεται στο εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους του Science Advances , δείχνει μια πολλά υποσχόμενη καινοτομία στον τομέα της «μαλακής ρομποτικής», η οποία επικεντρώνεται στη δημιουργία νέων τύπων εύκαμπτων ρομπότ που τροφοδοτούνται με νερό ή αέρα αντί ηλεκτρικής ενέργειας . Η εγγενής ασφάλεια και προσαρμοστικότητα των μαλακών ρομπότ έχει προκαλέσει ενδιαφέρον για τη χρήση τους για εφαρμογές όπως προσθετικές και βιοϊατρικές συσκευές. Δυστυχώς, ο έλεγχος των υγρών που κάνουν αυτά τα μαλακά ρομπότ να κάμπτονται και κινούνται ήταν ιδιαίτερα δύσκολος – μέχρι τώρα.

Η βασική ανακάλυψη της ομάδας, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή μηχανολογίας του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ, Ryan D. Sochol , ήταν η ικανότητα 3D εκτύπωσης πλήρως συναρμολογημένων μαλακών ρομπότ με “ολοκληρωμένα ρευστά κυκλώματα” σε ένα μόνο βήμα.

Ως επίδειξη, η ομάδα σχεδίασε ένα ολοκληρωμένο ρευστό κύκλωμα που επέτρεψε στο χέρι να λειτουργεί σε απόκριση πίεσης ελέγχου. Για παράδειγμα, η εφαρμογή χαμηλής πίεσης προκάλεσε μόνο το πρώτο δάχτυλο να πιέσει το χειριστήριο του ΝΕS για να κάνει τον Mario να περπατήσει, ενώ η υψηλή πίεση οδήγησε τον Mario να πηδήξει. Καθοδηγούμενο μάλιστα από ένα καθορισμένο πρόγραμμα που άλλαζε αυτόνομα μεταξύ απενεργοποίησης, χαμηλής, μεσαίας και υψηλής πίεσης, το ρομποτικό χέρι μπόρεσε να πατήσει τα κουμπιά στο παλιό καλό χειριστήριο του NES για να ολοκληρώσει επιτυχώς το πρώτο επίπεδο των Super Mario Bros. σε λιγότερο από 90 δευτερόλεπτα.

 

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση