Ειδήσεις 1102

Ένας χρόνος Switch: Ένα αλλιώτικο αφιέρωμα

Τερματικός σταθμός… Switch

Είναι προφανές πως όλα τα παραπάνω ενδιαφέρουν και …παραενδιαφέρουν την Nintendo. Μιλάμε για μια εταιρεία η οποία, δεν είναι μυστικό, κατάφερε να επιβιώσει και να μακροημερεύσει χάρις στις φορητές της πλατφόρμες. Στις home υπήρξαν και Gamecube και Wii U (διάβαζε – εμπορικές αποτυχίες). Ωστόσο το ψωμί και ενίοτε το παντεσπάνι, έβγαινε από Gameboy και DS.

Για μια σειρά από λόγους, που ξεφεύγουν πολύ από το θέμα μας  η εταιρεία αυτή, είχε όχι μόνο αποφασίσει,  αλλά και δρομολογήσει την ενοποίηση των πλατφορμών της. Εδώ και καιρό μάλιστα! Το αν οι εξελίξεις στο γενικότερο τεχνολογικό χάρτη ήταν η αιτία ή απλά το μέσο για να γίνει κάτι τέτοιο θυμίζει λίγο το ερώτημα με το αυγό και την κότα. Σίγουρα ισχύουν και τα δύο σε κάποιο βαθμό, αλλά φαίνεται πως οι λόγοι που υπαγόρευαν μια τέτοια τόσο σημαντική μετατόπιση, είναι πολύ σοβαρότεροι, από την απλή τεχνολογική ωρίμανση των πραγμάτων.

Το σημαντικό εδώ είναι πως το timing για μια τέτοια κίνηση ήταν απλά ιδανικό. Ας μην ξεχνάμε πως είχε προηγηθεί και το Wii U το οποίο ανάμεσα στα πολλά πράγματα που προσπάθησε να γίνει, ήταν και η πρώιμη εκδοχή του Switch. Τόσο στον σχεδιασμό του hardware με την απίστευτη (και ακατανόητη τότε) εμμονή στον λόγο απόδοσης προς κατανάλωση (σας θυμίζει κάτι αυτό;) όσο και χρηστικά με το γνωστό off-TV Play πού έδωσε μια πολύ πρώιμη μορφή φορητότητας στους home τίτλους  της εταιρείας.

Το Wii U όμως σχετίζεται με το Switch και με έναν άλλο τρόπο αρκετά πιο …πεζό. Γιατί σίγουρα η τεράστια εμπορική αποτυχία του πρώτου δεν ήταν στα σχέδια της Nintendo όταν σχεδίαζε τις μελλοντικές της κινήσεις. Οι συνέπειες αυτής ήταν σημαντικές και μάλλον δυσβάσταχτες. Δεν ήταν μόνο η οικονομική αιμορραγία που πάντα πληγώνει τις εταιρείες. Ήταν και η ουσιαστική απουσία της από την home αγορά για κοντά δύο χρόνια. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσα παιχνίδια του Wii U «κρατήθηκαν» από την εταιρεία για να πάνε κατευθείαν στο Switch. Με δεδομένη όμως την κατάσταση που επικρατούσε στο Wii U την περίοδο 2016-17, ότι και να ακούσουμε, δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση. Σκεφτείτε απλώς πόσο κακό θα ήταν για την αποδοχή του BotW αν είχε κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το Wii U όπως σχεδιαζόταν εξαρχής! Ότι και να ισχύει πάντως, είναι δεδομένο πως το Switch είδε το φως της ημέρας, αντικρίζοντας μια home κονσόλα από καιρό νεκρή και μια φορητή ακμαία και ικανή να αποφέρει στην εταιρεία σημαντικό εισόδημα ακόμα (αν και παλαιότερη της home!)

Σελίδες: 1 2 3 4 5

Σχόλια χρηστών:
 1. Supernino
  Yooka-Laylee σε έκπτωση επιτέλους να θυμηθούμε τα παλιά

  Αυτό το άτιμο το yooka laylee περιμένω τόσο καιρό να το βρω σε physical μορφή. Τελικά μάλλον για digital θα πάω με τέτοια τιμή.
  river
  Εχετε δίκιο.
  Απλα, λέω επειδή ειναι στο ebay, ότι θα υπήρχε ένας σχετικός ελεγχος στις απάτες.
  Και λέω κάτσε να ρωτήσω τι είναι αυτό και γιατί το έχουν έτσι.
  Προφανως και δεν το αγόραζα έτσι αέρα επειδή απλά είδα μια τιμη

  Άστο, χυμαδιό έχει καταντήσει το ebay... από fake κάρτες μνήμης μέχρι scams σαν το παραπάνω.
  Εχετε δίκιο.
  Απλα, λέω επειδή ειναι στο ebay, ότι θα υπήρχε ένας σχετικός ελεγχος στις απάτες.
  Και λέω κάτσε να ρωτήσω τι είναι αυτό και γιατί το έχουν έτσι.
  Προφανως και δεν το αγόραζα έτσι αέρα επειδή απλά είδα μια τιμη
  Γιαυτο αγαπάμε νιντνεντο και θα προπληρωνουμε τα πάντα με την επωνυμία της.
  https://youtu.be/RyGSsaeyyIk
  Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com