Ειδήσεις 1102

Ένας χρόνος Switch: Ένα αλλιώτικο αφιέρωμα

Καί ἐγένετο Switch!

Κάπως έτσι λοιπόν, γεννήθηκε το Switch! Για την Nintendo, το Switch ήταν η κονσόλα η οποία θα υλοποιούσε την από καιρό σχεδιαζόμενη ενοποίηση των πλατφορμών της. Ένα κουτί δηλαδή που θα παίζει όλους τους τίτλους της, με ικανοποιητική ποιότητα. Για την εταιρεία αυτό ήταν το ζητούμενο. Όχι μόνο γιατί υλοποιούσε την στρατηγική και τους στόχους της, αλλά και γιατί εμπορικά αυτό το «home τίτλοι που τους παίζεις όπου θέλεις» είχε τεράστιο ενδιαφέρον. Το πίστευε η ίδια η Nintendo, το πίστευε ακόμα και ο ανταγωνισμός.

Ωστόσο το εγχείρημα μόνο απλό δεν ήταν! Απαιτούσε έξυπνες λύσεις, εξαιρετική τεχνολογία αλλά και συμβιβασμούς. Γιατί όπως αναλύσαμε πιο πάνω φορητά και «σταθερά» έχουν όχι μόνο κοινά, αλλά και σημαντικότατες διαφορές και τελικά δύσκολα παντρεύονται.

Από άποψη τεχνολογίας, το Switch είναι μια αμιγώς φορητή κονσόλα. Όπως είπαμε υπήρξε αρκετό μπέρδεμα σχετικά με αυτό και ενδεχομένως πολλοί να μπερδεύονται ακόμα. Σήμερα όμως, έναν ολόκληρο χρόνο μετά το launch πρέπει επιτέλους κάποια πράγματα να ξεκαθαρίζουν. Δεν χρειάζονται αναλύσεις και λίστες από τεχνικά χαρακτηριστικά, για να το διαπιστώσει κάποιος. Αρκεί να το πιάσει, έστω και μια φορά στα χέρια του, και θα καταλάβει πως στην ουσία μιλάμε για ένα λίγο πιο παχύ tablet.

Για να λέμε και του στραβού το δίκιο όμως, μέρος της σύγχυσης το έχει προκαλέσει, η ίδια η Nintendo. Οι λόγοι είναι καθαρά εμπορικοί.  Πρώτον θέλει να το «πουλήσει» με βάση το δυνατό όπλο του. Το οποίο φυσικά είναι, το περίφημο «home τίτλοι που τους παίζεις όπου θέλεις». Δεύτερον, η περίεργη κατάσταση που προέκυψε με τον πρόωρο θάνατο του Wii U, την έκανε να έχει έντονο συμφέρον να θέλει να προωθήσει το Switch πρώτα σαν διάδοχο του Wii U. Το 3DS, ήταν ακόμα ζωντανό και απέφερε εισόδημα το οποίο η εταιρεία δεν ήθελε με τίποτα να αφήσει. Συνεπώς το «φορητοί τίτλοι που τους παίζεις όπου θέλεις», πήγε πιο πίσω όχι μόνο γιατί είναι λιγότερο εντυπωσιακό, αλλά και γιατί αυτό θα το κάνει το 3DS για λίγο καιρό ακόμα. Στο μέλλον φυσικά η μουσική θα αλλάξει και πιστεύουμε πως η καθαρά φορητή υπόσταση της κονσόλας, θα μπει πολύ πιο έντονα στο κάδρο.

Σελίδες: 1 2 3 4 5

Σχόλια χρηστών:
 1. Supernino
  Yooka-Laylee σε έκπτωση επιτέλους να θυμηθούμε τα παλιά

  Αυτό το άτιμο το yooka laylee περιμένω τόσο καιρό να το βρω σε physical μορφή. Τελικά μάλλον για digital θα πάω με τέτοια τιμή.
  river
  Εχετε δίκιο.
  Απλα, λέω επειδή ειναι στο ebay, ότι θα υπήρχε ένας σχετικός ελεγχος στις απάτες.
  Και λέω κάτσε να ρωτήσω τι είναι αυτό και γιατί το έχουν έτσι.
  Προφανως και δεν το αγόραζα έτσι αέρα επειδή απλά είδα μια τιμη

  Άστο, χυμαδιό έχει καταντήσει το ebay... από fake κάρτες μνήμης μέχρι scams σαν το παραπάνω.
  Εχετε δίκιο.
  Απλα, λέω επειδή ειναι στο ebay, ότι θα υπήρχε ένας σχετικός ελεγχος στις απάτες.
  Και λέω κάτσε να ρωτήσω τι είναι αυτό και γιατί το έχουν έτσι.
  Προφανως και δεν το αγόραζα έτσι αέρα επειδή απλά είδα μια τιμη
  Γιαυτο αγαπάμε νιντνεντο και θα προπληρωνουμε τα πάντα με την επωνυμία της.
  https://youtu.be/RyGSsaeyyIk
  Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com