Ειδήσεις 3

[Αγορά Αμερικής] Περισσότερες πωλήσεις Switch απο Xbox One και PS4 ΜΑΖΙ! - Smash Update!

Μοιραστείτε το σε :
vassilis_pap
Latest posts by vassilis_pap (see all)

Κυκλοφόρησαν στα γνωστά λημέρια τα νούμερα των Ηνεμένων Πολιτειών για το τελευταίο μήνα του έτους. Μιλάμε προφανώς για τον επίσημο tracker της περιοχής, την NPD η οποία όμως (να θυμήσουμε) δεν δημοσιεύει πια επισήμως, νούμερα.

Με τίτλους σαν το Odyssey μπορεί να μην πουλάει σαν τρελό;

Για κάποιο… περίεργο λόγο, και σε αντίθεση με ότι κάνει σε άλλες αγορές (πχ ταινίες) τα νούμερα δίνονται μόνο στους συνδρομητές και όχι στο κοινό! Παρόλα αυτά και επειδή δεν μιλάμε για τα μυστικά του κράτους, υπάρχουν πάντα οι καλοθελητές που φροντίζουν να διαρρεύσουν περισσότερα.
Τα νούμερα λοιπόν βγήκαν από τους συνήθως ύποπτους και σύμφωνα με αυτά ο μήνας Δεκέμβρης ήταν σαρωτικος για την υβριδική κονσόλα της Nintendo, αφού αυτή κατάφερε να ξεπεράσει τις πωλήσεις των αντιπάλων της ακόμα και αθροιστικά! Συγκεκριμένα έχουμε τα εξής:
Switch: 1.77M
XB1: 920K
PS4: 797K

Η επίδοση αυτή, είναι η καλύτερη που έχει γίνει στον συγκεκριμένο μήνα για ολόκληρη την τρέχουσα γενιά.

To Mario Kart 8 Deluxe εξακολουθεί να τα πηγαίνει εξαιρετικά ακόμα και στην δύσκολη αγορά της Αγγλίας

Να συμπληρώσουμε πως :
Σημαντικές πωλήσεις πολύ πάνω από XB1/PS4 έκαναν οι “others” κονσόλες. Προφανώς αναφέρεται αθροιστικά στις διάφορες classic εκδοχές (nes/snes/ps1). Αθροιστικά οι κονσόλες αυτές σκαρφάλωσαν στο 76% των πωλήσεων του Switch.
Το 3DS κυμάνθηκε σε χαμηλές πτήσεις. Μόλις το 19% των πωλήσεων του Switch.
Οι συγκρίσεις με τον περσινό Δεκέμβριο έχουν ως εξής :
Switch: +18%
XBO: -32%
PS4:-24%
Other: +52%
3DS: -56%

Χαρακτηριστικό γράφημα και των υπόλοιπων μηνών


Τέλος σημαντική νίκη γοήτρου αποτελεί το γεγονός πως όπως φαίνεται το Switch κατάφερε να κάνει το καλύτερο 2018 συνολικά σε πωλήσεις ξεπερνώντας στο νήμα το PS4. Οι συνολικές πωλήσεις ήταν κατ’ εκτίμηση οι ακόλουθες :
NSW: 5640K
PS4: 5330K
XB1: 4340K


Συνεπώς μετά την Ιαπωνία, όπου το Switch σύντομα θα ξεπεράσει τις συνολικές πωλήσεις του PS4 (!), άλλο ένα κάστρο φαίνεται να πέφτει. Και τα καλύτερα ακολουθούν.


Εν αναμονή των επισήμων PR (της NPD αργότερα σήμερα και ίσως των εταιρειών κάποια στιγμή αργότερα), τα οποία όμως παραδοσιακά δεν μας κάνουν σοφότερους, ως προς τις πωλήσεις hardware τουλάχιστον. Περιμένουμε όμως πάντα περισσότερες πληροφορίες για το software και την πορεία του Smash!

Update (02:00 πμ) : Πριν λίγο βγήκαν οι επίσημες πληροφορίες από το NPD Group οι οποίες βασικά επιβεβαιώνουν όλα όσα αναφέραμε πριν. Επιπλέον στοιχεία δόθηκαν για το Smash το οποίο πραγματικά έκανε θραύση! Όχι μόνο κατάφερε να καταλάβει την πρώτη θέση για τον μήνα Δεκέμβριο εκτοπίζοντας όλες τις μεγάλες multi platform παραγωγές (των οποίων οι πωλήσεις αθροίζονται για όλες τις πλατφόρμες), αλλά κατάφερε να σπάσει και ένα ιστορικό ρεκόρ. Συγκεκριμένα αποτελεί το μεγαλύτερο λανσάρισμα αποκλειστικού τίτλου στην ιστορία (σε αξία χρημάτων), αφού κατάφερε να ξεπεράσει το Halo: Reach (2010) το οποίο κατείχε μέχρι τώρα την πρώτη θέση. Το πιο εντυπωσιακό από όλα είναι πως τα κατάφερε όλα αυτά χωρίς να υπολογίζονται καν οι ψηφιακές πωλήσεις του τίτλου αφού η NPD δεν έχει πρόσβαση στις ψηφιακές πωλήσεις της Nintendo! Αναλυτικά το top 20 ήταν το εξής:

 1. Super Smash Bros. Ultimate*
 2. Call of Duty: Black Ops 4**
 3. Red Dead Redemption II
 4. Battlefield V**
 5. NBA 2K19
 6. Mario Kart 8*
 7. Madden NFL 19**
 8. Super Mario Party*
 9. Pokemon: Lets Go Pikachu*
 10. Marvel’s Spider-Man
 11. Assassin’s Creed: Odyssey
 12. Pokemon: Lets Go Eevee*
 13. Super Mario Odyssey*
 14. The Legend of Zelda: Breath of the Wild*
 15. Just Cause 4
 16. FIFA 19
 17. Grand Theft Auto V
 18. Minecraft
 19. Spyro Reignited Trilogy**
 20. Fallout 76*

*Does not include digital sales
**Does not include PC digital sales

Περισσότερα εδώ

Σχόλια χρηστών:
 1. 1. Υπάρχει κόσμος που ακόμα και σήμερα ισχυρίζεται ανοικτά πως το Switch αποκλείεται να πουλάει όπως οι άλλες κονσόλες. Ειδικά στην Ελλάδα! Να θυμίσω πόσο έχει αμφισβητηθεί η πορεία του από δημοσιογράφους και youtubers μέχρι απλούς χρήστες; Δεν νομίζω πως χρειάζεται. Συνεπώς τέτοια τεκμηριωμένα άρθρα είναι καλά για να μπορεί ο κόσμος να πληροφορηθεί την κατάσταση. Αν φυσικά το θέλει...
  2. Οι πωλήσεις είναι σημαντικές γιατί έσπασαν δύο ρεκόρ (το ένα ιστορικό) όπως αναφέρει το κείμενο. Νομίζω πως και μόνο αυτό αρκεί για να φανεί η αντικειμενική αξία της είδησης.
  3. Το PS4 έκλεισε 5 χρόνια αλλά μια ματιά στις πωλήσεις του, αρκεί για να καταλάβει κάποιος πως αυτό δεν είναι τόσο κακό όσο νομίζεις. Ενδεικτικά θα σου πω πως την καλύτερη χρονιά την έκανε μόλις πέρσι με την φετινή χρονιά να είναι πιθανότατα στα ίδια επίπεδα με την δεύτερη καλύτερη (την προπέρσινη).
  4. Αν κάποιος συγκρίνει τις αντίστοιχες χρονιές σε Switch και PS4 το πρώτο μέχρι στιγμής πάει πολύ καλύτερα. Δεν υπάρχει καμιά εγγύηση για το τι θα γίνει αύριο. Κανείς δεν ξέρει. Μιλώντας όμως αποκλειστικά με στοιχεία που υπάρχουν εδώ και τώρα η εικόνα του Switch είναι ακόμα καλύτερη του PS4 και σε H/W και σε S/W (ειδικά στο δεύτερο). Γνωρίζοντας πως το PS4 αποτελεί τεράστια εμπορική επιτυχία καταλαβαίνει κάποιος πόσο εντυπωσιακό είναι αυτό για το Switch.
  5. Το Switch για λόγους που έχουμε χιλιοσυζητήσει έχει τεράστια σημασία το πως θα πάει. Για την συνέχεια της Nintendo ως εταιρεία, για την όσο την δυνατή καλύτερη υποστήριξή της από τους τρίτους κλπ κλπ. Συνεπώς οι πωλήσεις επηρεάζουν και τον μέσο gamer και το ενδιαφέρον για τέτοια θέματα είναι αυτονόητο.
  Δεν υπάρχει κυριολεκτικά κανένας λόγος για να μη παρουσιαστεί σαν είδηση ένα άρθρο σαν το παραπάνω.
  Το Περίεργο δεν μπορώ να καταλάβω που είναι, στο μια νέα κονσόλα να πουλάει καλύτερα από της άλλες κονσόλες που είναι στην αγορά 6 χρόνια.
  Όπως και να έχει, και για το PlayStation 4 διαβάζουμε πως φτάνει τα 100 εκατομμύρια κονσόλες, κάτι που σημαίνει πως το PlayStation 4 μέχρι το τέλος της κυκλοφορίας του θα ξεπεράσει κατά πολύ τα 100 εκ. Κονσόλες.
  Όποτε το switch μέχρι να φτάσει αυτά τα νούμερα, θα έχει πολύ δρόμο, όπως και στο μέλλον θα έχει να αντιμετωπίσει της νέε κονσόλες που θα κυκλοφορήσουν.
  Ευχαριστούμε για την ανάλυση και την άμεση πληροφόρηση. Ο μήνας ο Δεκέμβριος ήταν ο μήνας της Δικαίωσης για μένα αν θες, καθώς μια προσπάθεια της Nintendo να ευχαριστήσει τους gamers της, από την εποχή του Wii U ακόμα, πλέον δικαιώνεται. Και μάλιστα με τον πιο πανηγυρικό τρόπο!!!
  Να συμπληρώσω ότι βλέπουμε σιγά σιγά να κερδίζεται και η μάχη στην Ευρώπη. Μόλις πριν από λίγες μέρες ανακοίνωσε η αναλύτρια εταιρεία της Γαλλίας ότι το Switch έφτασε τις 2,000,000 πωλήσεις. Ένας αριθμός πολύ μεγάλος για το μέγεθος της χώρας.
  http://www.jeuxvideo.com/news/983668/nintendo-atteint-ses-objectifs-en-france-avec-2-millions-de-switch-vendues.htm
  Μην ξεχνάμε ότι το Amazon Γαλλίας πλέον δεν τα έχει καλά με τη Nintendo και έχει χάσει ορισμένες αγορές από εκεί. Το Amazon γαλλίας ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής της χώρας μέχρι τα μέσα του 2018,

Δείτε επίσης:

3 Σχόλια

 • To 2018 έφερε σημαντικές επιτυχίες στην Σονυ, καθώς 5.6 εκατομμύρια κονσόλες πωλήθηκαν στη γιορτινή περίοδο, από τις 19 Νοεμβρίου ως 31 Δεκεμβρίου.
  Οποτε κοψτε τις ανακριβειες που γραφετε συνεχως…. Δεν βοηθαει και δεν σας εκτιμαει σαν σελιδα.

  • George GKako
   09 Φεβ 2019 8:49 μμ

   Σας γλενταει η Nintendo και πονάει.

  • George Griever
   09 Φεβ 2019 9:27 μμ

   Το ότι στηνεστε σε στρατόπεδα για το ποια κονσόλα πουλάει πιο πολύ είναι τρομερό

  • Thanos Chatzicharalampous
   10 Φεβ 2019 8:01 πμ

   Το Δεκέμβριο το switch πούλησε περισσότερο από το ps4.. Αυτό είναι fact.. Οπότε εσύ δν ξέρεις τι λες ή μάλλον το τι συμπεράσματα βγάζεις!!

  • Thanos Chatzicharalampous
   10 Φεβ 2019 11:23 πμ

   Μν γελάς έτσι είναι!! Το πάτησε κατά κράτος το αγαπημένο σου πουσου 4

  • Dimitris Sarlos
   10 Φεβ 2019 2:10 μμ

   Καλά κάθεστε και “τσακώνεστε” για αυτά; Απολαύστε τις κονσόλες που έχετε. Άλλα παιχνίδια έχει η Νιντεντο άλλα η Σόνυ. Άσε που λογικά όσοι πήραν σουιτς θα έχουν ήδη PS4 xD που το αγόρασαν παλιότερα μιας και είναι στην αγορά παραπάνω καιρό. 🤣🤣😂

  • Vangelis Theodorelos
   10 Φεβ 2019 4:02 μμ

   Το Switch ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις τον Δεκέμβριο. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα πέρα του ότι μιλάμε για μια εξαιρετική κονσόλα που είχε μεγάλη απήχηση. Οπότε χαλαρώστε λίγο που αμέσως γίνεστε triggered με το που θίξουν μια κονσόλα…

   Εγώ αγόρασα το switch τον Δεκέμβριο και είναι η κορυφαία gaming αγορά που έχω κάνει εγώ προσωπικά.

 • Έτσι βεντούζα

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com