Nintendo Switch Reviews Reviews Ειδήσεις

Guns, Gore & Cannoli 2 [Switch Review]

Βρείτε με σε

Braveheart1980

Super Moderator at ninty.gr
Γεννημένος στην Hyrule, καταδικασμένος να κυνηγά μανιτάρια, headshots και hidden objects! Ευτυχώς που υπάρχει και το πάνω-πάνω, κάτω-κάτω, αριστερά-αριστερά .... Απορίας άξιο το γεγονός πως με αντέχουν οι γύρω μου...
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Latest posts by Braveheart1980 (see all)

Στις 21 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους ήρθε στο eShop του Nintendo Switch το (πρώτο) Guns, Gore & Cannoli. Αυτός ο τίτλος είχε μια θετική υποδοχή από κριτές και παίχτες στις περισσότερες πλατφόρμες όπου κυκλοφόρησε, όπως και στο Switch. Ετσι οι προγραμματιστές του αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια συνέχεια, η οποία επιβεβαιώθηκε τον περασμένο Μάρτιο για την υβριδική κονσόλα Nintendo, το Nintendo Switch και πλέον είναι διαθέσιμη για όλους μας!

 

1944.Οι Ηνωμένες Πολιτείες προετοιμάζονται να ενταχθούν στη φλεγόμενη σύγκρουση στην ευρωπαϊκή επικράτεια. Ο στόχος μας θα είναι να μάθουμε το ρόλο του κακού Dark Don ο οποίος μετατρέπει όλους τους φίλους του ήρωά μας Vinnie σε εχθρούς. Προσπαθώντας να εντοπίσουμε τον μυστηριώδη αυτό άνθρωπο, αυτό το ξέφρενο παιχνίδι μας οδηγεί σε πολλά μέρη εκείνης της εποχής και ακόμη και στο πεδίο της μάχης στην Ευρώπη!

Τα Guns, Gore και Cannoli 2 είναι ένα δισδιάστατο shoot em up παιχνίδι που αναπτύχθηκε στο Βέλγιο, το οποίο μπορεί να παρομοιαστεί με το περίφημο Metal Slug της SNK. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τρέξετε, να πηδάτε και να πυροβολάτε για να αντιμετωπίσετε τεράστιες ορδές των εχθρών.

Σε αυτό το παιχνίδι η ιστορία δεν παίζει εξέχοντα ρόλο, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα κίνητρο στον Vinnie Cannoli για να μετακινηθεί από το ένα μέρος στο άλλο.

Να διευκρινίσουμε εδώ πως θα επισκεφτούμε ιστορικές τοποθεσίες που μέχρι τώρα δεν πιστεύαμε πως θα τρύπωνε ο Vinnie όπως η πασίγνωστη μάχη στη Νορμανδία!

Ο βασικός τρόπος παιχνιδιού είναι απλός, κλασικός και κυρίως άμεσος. Τον τίτλο τον ευχαριστήθηκα τόσο σε handheld mode με τα joycon,  όσο και σε τηλεόραση με χρήση του αγαπημένου Switch Pro Controller.

Οφείλω να ομολογήσω πως μου άρεσε το γεγονός πως ο τίτλος πλέον είναι ένας καθαρά twin stick shooter παιχνίδι: με τον αριστερό μοχλό κινούμε τον χαρακτήρα και με το δεξί το που θέλουμε να σπείρουμε τον όλεθρο.

Είναι σίγουρα μια έξυπνη και κυρίως χρήσιμη απόφαση από τους προγραμματιστές.

Υπάρχει ένα ευρύ οπλοστάσιο που θα σας συνοδεύσει σε αυτή την περιπέτεια. Θα χρησιμοποιήσετε πριόνια, πιστόλια, πολυβόλα, φλόγιστρα, ακόμη και βαριά όπλα όπως εκτοξευτές πυραύλων. Και όλα αυτά εύκολα και γρήγορα μετακινώντας τον τροχό επιλογής όπλων (κουμπί R) και επιλέγοντας το σωστό όπλο με το δεξί μοχλό.

Θα πολεμήσετε δε διαφορετικά πλάσματα και εχθρούς. Υπάρχουν γκάνγκστερ, αστυνομικοί, εγκληματίες, αρουραίοι , ζόμπι και ακόμη και Ναζί από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο!

Το παιχνίδι διαθέτει ένα καυστικό κωμικό χαρακτήρα και δεν διστάζει να αποδομήσει κάθε καταναλωτικό στερεότυπο αυτής της εποχής κατά την πορεία μας προς τον τερματισμό.

Εκεί ωστόσο που ο τίτλος γίνεται ακόμα πιο απολαυστικός είναι στο co op οπού γίνεται πανζουρλισμός. Να σημειώσουμε πως διαθέτει local αλλά και online co op (γιουπίιιιιιιι) έως 4 παιχτών!

Ο σχεδιασμός των επιπέδων είναι αρκετά εύστοχα δομημένος με κύριο σκοπό να εκμεταλλευτεί τη (νέα) δυνατότητα του ήρωα μας, Vinnie Cannoli, να πηδάει δύο φορές, ειδικά σε εκείνα τα level που είναι χτισμένα σε κλειστά κτίρια και σας ζητούν να μετακινηθείτε ανάμεσα σε πολλά από τα κατεστραμμένα πατώματα.

Στα θετικά του τίτλου να σημειώσουμε πως έχουμε τη δυνατότητα από το μενού επιλογών, να αλλάξουμε το επίπεδο δυσκολίας ανά πάσα στιγμή, να επανεκκινήσουμε από το τελευταίο checkpoint, να επανεκκινήσουμε εξ ολοκλήρου το level ή ακόμα και να βγούμε από το παιχνίδι.

Καθώς περνάτε από τα levels, θα βρείτε νέα όπλα, πυρομαχικά και καρδιές για να γεμίσετε τον μετρητή υγείας σας. Αν χάσετε, θα επιστρέψετε στο πλησιέστερο σημείο autosave, που αντιπροσωπεύεται από ένα φανάρι. Υπάρχουν επίσης μάχες με boss που απαιτούν από τους παίκτες να εφαρμόσουν κλασικές τακτικές προσέγγισης (πχ μακριά στην αρχή όποτε τα πυρά πέφτουν σύννεφο και μετά αδειάζουμε ότι έχουμε και δεν έχουμε πάνω τους)

Ο τίτλος όμως δεν είναι αψεγάδιαστος.

Το κύριο πρόβλημα με το παιχνίδι είναι ότι  όταν θα τελειώσετε το παιχνίδι (σε 4 με 5 ώρες μάλιστα) δεν θα βρείτε κανέναν μα κανένα λόγο για το ξαναπαίξετε.

Αν ωστόσο είστε από αυτούς που θέλουν να τερματίζουν κάθε τίτλο στον πλέον δύσκολο επίπεδο του, ετοιμαστείτε για μια πρόκληση που προσωπικά με αποθάρρυνε. Τόσο δύσκολο.

Εδώ να σημειώσουμε πως μπορείτε να σπάτε πολλά πράγματα στο παρασκήνιο, όπως πόρτες και οχήματα. Τα αποτελέσματα των εκρήξεων φαίνονται υπέροχα και φυσικά υπάρχουν πολλά κομμάτια που εκτοξεύονται από τα θανατηφόρα όπλα που θα χρησιμοποιήσετε. Μάλιστα μπορούμε να πυροβολήσουμε βαρέλια για να συντρίψουμε τους εχθρούς γύρω τους, τα αυτοκίνητα που εκρήγυνται καίνε κοντινούς εχθρούς, ενεργοποιούν στροφάλους κλπ.

Τέλος ο ήχος παραμένει πιστός σε εκείνη την εποχή που ο τίτλος πρεσβεύει με δυνατά εφέ όπλων και εκρήξεων.

Ευχαριστούμε θερμά την Crazy Monkey Studios, για την έγκαιρη και ευγενική παραχώρηση του τίτλου για τις ανάγκες του παρόντος review!

Μικρό αλλά καταιγιστικό!

Το Guns, Gore & Cannoli 2 είναι μια συνέχεια, αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει μερικές ενδιαφέρουσες καινοτομίες,όπως η δυνατότητα να πυροβολάμε προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Οπτικά ο τίτλος είναι υπέροχος και το γεγονός πως μπορούμε να παίξουμε με άλλους 3 παίχτες online ή local προσθέτει πόντους. Σε κάθε περίπτωση και λαμβάνοντας υπόψη τις διαθέσιμες επιλογές, στο Nintendo Switch πάντα, τo Guns, Gore and Cannoli 2 μπορεί να είναι το καλύτερο 2D παιχνίδι δράσης που μπορείτε να αγοράσετε.Δυστυχώς τελειώνει γρήγορα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να επιστρέψουμε σε αυτό.

7.1
Γραφικά:
8.5
Μουσική / Ήχος:
7
Αντοχή στο χρόνο:
5
Gameplay:
8

Το Guns, το Gore & Cannoli 2 διατίθεται σε ψηφιακή μορφή στο Switch eShop από τις 2 Αυγούστου με τιμή € 12.99 . Θα πρέπει να έχετε ελεύθερο χώρο  1,3 GB στην κονσόλα σας ή στην microSD κάρτα σας για να το κατεβάσετε .

 

Σχόλια χρηστών:

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Αρέσει σε %d bloggers: