Nintendo Switch Ειδήσεις 8

Η Nintendo ανακοίνωσε την ημερομηνία κυκλοφορίας του NX!

Μοιραστείτε το σε :
Dimpap28
Latest posts by Dimpap28 (see all)

Τα νέα έρχονται κατευθείαν από την πιο πρόσφατη οικονομική αναφορά της Nintendo, στην οποία αναφέρει:

Όσον αφορά την την ενασχόλησή μας με την αγορά των videogames, η Nintendo επί του παρόντος αναπτύσσει μια gaming πλατφόρμα με κωδική ονομασία “NX”, με ένα ολοκαίνουριο concept. Το NX θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως τον Μάρτη του 2017.

Δεν ανακοινώθηκε κάποια άλλη πληροφορία προς το παρόν, πέρα από την ημερομηνία κυκλοφορίας, η οποία δε θα είναι οι φετινές γιορτές, όπως εικαζόταν τελευταία. Αντιθέτως, η κονσόλα είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει τον Μάρτη του 2017.

Πηγή

Σχόλια χρηστών:
 1. Ευχαριστούμε για την ανάλυση Βασίλη! Όπως λες για να χάνει τις γιορτές συντρέχει κάτι πιο "σοβαρό", γιατί αν ήταν σχεδιασμένη εξαρχής μι τέτοια κίνηση, θα έπρεπε ήδη να ξέραμε για τίτλους που θα κυκλοφορήσουν για να καλύψουν το κενό στη βιβλιοθήκη του Wii U μέχρι τα Χριστούγεννα. Εφόσον κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει (λογικά θα γίνει στην E3 με τίτλους μικρού βεληνεκούς), όλα δείχνουν ότι ακόμα η Nintendo περιμένει να ωριμάσει η τεχνολογία ώστε το NX να είναι όσο πιο futureproof γίνεται.
  Το θέμα κατά πάσα πιθανότητα είναι τεχνικό...
  Να εξηγήσω λίγο. Από πέρσι που μάθαμε για το ΝΧ υπήρχε μια τεράστια παραφιλολογία στους κύκλους των speculations σχετικά με τη μέθοδο λιθογραφίας που θα χρησιμοποιηθεί σε αυτό. Δύο λόγια για όσους δεν γνωρίζουν. Η μέθοδος λιθογραφίας είναι το σημαντικότερο χαρακτηριστικό για τον κατασκευαστή του τσιπ αφού αυτό καθορίζει πόσα transistor χωράνε και άρα πόση ισχύ μπορεί το τελευταίο να βγάλει, κάτω από δεδομένες συνθήκες κατανάλωσης. Είναι κάτι που αλλάζει αργά στην βιομηχανία (πια!). Η προηγούμενη μέθοδος που χρησιμοποιούσε η AMD, αυτή των 28nm, κρατάει ήδη 5-6 χρόνια (αν θυμάμαι καλά).
  Το 2016 ήταν κομβικό για το θέμα. Υποτίθεται πως στο έτος αυτό ξεκινάει η διάθεση για τα εργοστάσια που μας ενδιαφέρουν (intel και samsung είναι ήδη πάνω στο τρένο αλλά αυτό δεν μας ενδιαφέρει). Παρόλα αυτά οι γνώστες της βιομηχανίας έσκιζαν τα ρούχα τους πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχει ορημάσει η τεχνολογία αρκετά μέσα στο έτος, ώστε να μπορεί να καλύψει τόσο μαζικές παραγγελίες όπως αυτή της Nintendo. Τόνιζαν μάλιστα πως αν μιλάγαμε για πρώτο τρίμηνο του 17 όλα θα άλλαζαν, αλλά πως το 16 είναι δύσκολο. Και πως αν κάποιος κυκλοφορούσε κάτι μέσα στο 16 μάλλον θα έπαιζε τελικά στα 28nm (πολύ κακό αυτό από άποψε επιδόσεων).
  Τα νέα άλλωστε που βγαίνουν και από τη Sony είναι απολύτως παρόμοια και η Sony σχεδόν δεδομένα στηρίζει το Neo στα 14nm. Τυχαίο; Δύκολο... Θεωρώ λοιπόν πως για να πήγε πίσω το launch και να χάνει τις γιορτές, πράγμα εγγυημένα κακό για την εμπορικότητα του προϊόντος, πρέπει να υπήρχε πολύ σοβαρός λόγος.
  Ο λόγος που ανέφερα μοιάζει με τέτοιος και για αυτό τον θεωρώ εξαιρετικά πιθανό. Τα καλά νέα βέβαια είναι πως (αν ισχύουν όλα αυτά φυσικά) μάλλον τελικά μιλάμε για μια συσκευή σχετικά υψηλών επιδόσεων αφού πιθανότατα κάτι που θα ακολουθούσε τη λογική των Wii/Wii U θα ταίριαζε καλύτερα στα 28nm για πολλούς και διάφορους λόγους...
  Πολύ ρίσκο η απόφαση, για να δούμε...
  Διαβάζω πως δε θα δείξουν καθόλου NX στην E3! O_o
  Διχάζομαι
  Αν η καθυστέρηση γίνεται για να είναι έτοιμοι οι 3rd party το hardware κλπ καλά κάνουν
  Αλλιώς...
  Αντε να δουμε!Να πω την αληθεια ημουν σιγουρος οτι θα βγει στις γιορτες...
  Zalbor
  Άρα, αυτό σημαίνει ότι ούτε το Zelda θα βγει φέτος; Ή ότι θα βγει φέτος σε Wii U και του χρόνου σε NX, χωρίς να ξέρουμε στο ενδιάμεσο αν αξίζει η αναμονή;

  Το Zelda πάει επίσημα σε Wii U και NX τον Μάρτη, έρχεται και νέο σύντομα.
  Άρα, αυτό σημαίνει ότι ούτε το Zelda θα βγει φέτος; Ή ότι θα βγει φέτος σε Wii U και του χρόνου σε NX, χωρίς να ξέρουμε στο ενδιάμεσο αν αξίζει η αναμονή;

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com