––>
Ειδήσεις 7

Κυκλοφορεί το Switch Lite στις 20 Σεπτεμβρίου

Επιβεβαίωσε τις φήμες η Nintendo για την κυκλοφορία ενός νέου αποκλειστικά φορητού μοντέλου για το Switch.

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορεί στην τιμή των 199$ (για τις ΗΠΑ), θα έχει μικρότερη οθόνη στις 5,5 ίντσες, αλλά και μεγαλύτερη μπαταρία. Η συνδεσιμότητα με την τηλεόραση χάνεται τελείως, όπως επίσης και οι δυνατότητες IR/Motion controls που έχουν τα joycons του κανονικού μοντέλου.

Σχόλια χρηστών:
 1. Σε καμία περίπτωση δεν πάει για απόσυρση το κανονικό μοντέλο, ποιος τα λέει αυτά;
  Ως προς το Προ, ίσως το φυλάνε για του χρόνου που θα έχει κλεισμένα τα 3 η κονσόλα;
  Δόνηση (έστω και απλή) θα έχει ή καθόλου;
  Αν δεν έχει τίποτα απολύτως, ίσως εξηγεί (εν μέρει) την αύξηση της αυτονομίας...
  Προσωπικά θεωρώ must το haptic feedback (οποιασδήποτε μορφής) σε συγκεκριμένα παιχνίδια (βοηθάει να νιώθεις άμεσα ότι δέχεσαι damage).
  Πάντως όλες αυτές οι φήμες ότι αποσύρεται το OG Switch δεν στέκουν. Άλλο κοινό το ένα, άλλο το άλλο.
  Ούτε είδαμε να το σκοτώνουν οι retailers να ξεφορτωθούν το στοκ...
  Ο πραγματικός αντικαταστάτης (New Switch Pro) έρχεται του χρόνου και φυσικά θα είναι hybrid (θεωρώ εντελώς απίθανο το ενδεχόμενο home console-only, αν και με desktop cooler ο Tegra X1 θα μπορούσε να έχει full clocks συνέχεια χωρίς throttling).
  Μερικές παρατηρήσεις στα γρήγορα:
  1) Ήταν που δεν θα έπαιρνε κραγιόν το γουρούνι™ (die shrink στα 16nm) όπως μας λέγανε με στόμφο κάποιοι προφέσορες της τεχνολογίας... ο Tegra X1 ήρθε για να μείνει, πάει και τελείωσε. Ας το χωνέψουμε και ας πάμε παρακάτω.
  Θα φτάσει άνετα μέχρι και τα 5nm με την ίδια αρχαία CPU:
  https://www.gsmarena.com/samsung_5nm_chips_to_hit_the_market_in_2020-news-38028.php
  2) Βλέπω πάλι γρίλιες εξαερισμού στο πάνω μέρος, άρα επιβεβαιώνομαι σε αυτό που είχα πει ότι fanless Switch θα δούμε μόνο στα 7nm. Κλασικά η Nintendo επέλεξε "withered technology" για τους γνωστούς και χιλιοειπωμένους λόγους.
  Όσοι έχετε OCD με ψίχουλα™ ή κόκκους άμμου, καλύτερα να μείνετε μακριά.
  3) Μπράβο για τον σταυρό (ελπίζω τουλάχιστον να λειτουργεί σωστά αυτή την φορά), αλλά μεγάλο φάουλ ο ασύμμετρος αναλογικός στα δεξιά. Δεν είναι εργονομική η θέση του. Έπρεπε να είναι στυλ Wii U gamepad (και οι 2 μοχλοί ψηλά).
  Δεν υπάρχει λόγος για τέτοιο σχεδιαστικό συμβιβασμό, δεδομένου ότι δεν έχει αποσπώμενα χειριστήρια (για όσους το έχουν ακόμα απορία, αυτός ήταν ο λόγος που δεν έχει σταυρό το αριστερό joycon, για να εξυπηρετεί το διπλό/local co-op σε MK8DX κλπ).
  4) Αδιάφορη η έλλειψη του IR sensor, όχι όμως τόσο αδιάφορη και η έλλειψη του gyro/motion aiming. Είπαμε να αφαιρούν non-essential features, αλλά ούτε η Sony δεν αφαίρεσε το gyro στο Vita (και φυσικά η ίδια η Nintendo στα 3DS revisions).
  Ετοιμαστείτε να δείτε πολλά κουλάδια σε online MP (ειδικά Splatoon που το gyro είναι must)...
  5) Η μπαταρία παραδοσιακά δεν μεγαλώνει (σε mAh) στα φθηνότερα SKUs, απλά πέφτει η κατανάλωση και μπορούν να δώσουν την ίδια διάρκεια ή και λίγο μεγαλύτερη με φθηνότερη μπαταρία (λιγότερα mAh).
  Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ενιαίο σασί, οπότε μια μπαταρία θα έχει για όλα. Και τα ενσωματωμένα χειριστήρια δεν έχουν ασύρματο πομποδέκτη, ούτε ξεχωριστές μπαταρίες.
  6) Αν μέχρι τώρα πήγαινε σαν (ελβετικό) τρένο στα $300, τότε στα $200 θα πηγαίνει σαν (ιαπωνικό) Maglev τρένο. Δεν έχω καμία αμφιβολία περί αυτού (δεν έχει και ανταγωνισμό από ένα Vita 2), ούτε πιστεύω ότι η average soccer mom θα κάτσει να κοιτάξει τεχνικά χαρακτηριστικά στο ράφι των Walmart/Public.
  Αναμένουμε τώρα New Switch Pro του χρόνου στα 7nm με σεβαστό (ελπίζω) άλμα ισχύος (στα πρότυπα του New 3DS).
  Αν τυχόν ισχύουν οι φήμες ότι και το Pro θα έχει Tegra X1 ελαφρώς βελτιωμένο, τότε IMHO δεν αξίζει εφόσον κάποιος έχει το OG Switch. Περιμένω κάτι καλύτερο για να αξίζει η αναβάθμιση.

  No Tabletop mode για τους μπαλκονάτους...
  Το gyro δεν βλέπω να το αναφέρει ή μήπως έγινε μπέρδεμα με το HD rumble; Έτερον εκάτερον.
  Τελικά έχει gyro (αυτό έλειπε να κάνει τέτοια πατάτα η Nintendo, όταν βασίζει το core gameplay των τίτλων της σε αυτό):
  Δεν είναι μόνο το Mario party, είναι αρκετά, εκτός και αν κάνουν update και αλλάξουν κάποια πράγματα, μιας και στο Mario tennis μου την σπάει το online που είναι με motion / gyro.
  Joycons δεν είναι απαραίτητο να πάρεις εκτός αν θες να παίξεις Mario Party. Ωστόσο, και τα 200 είναι πολλά για αυτά που προσφέρει.
  Αν έχει 200 ευρώ, τα αλλά 100 θα τα δώσει σίγουρα για joy cons + sd + θήκες και κλπ, και από χρήματα δεν γλιτώνει τίποτα.

Δείτε επίσης:

7 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com