Nintendo Switch Reviews Ειδήσεις

Luigi's Mansion 3 [Switch Video Review]

Μοιραστείτε το σε :
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Ο Mario μπορεί να είναι η πιο αναγνωρίσιμη gaming μασκότ του πλανήτη, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχει έναν πολύ ικανό αδερφό , τον Luigi, που έχει είναι η αλήθεια αρκετούς οπαδούς. Μάλιστα ακόμα και εγώ δεν μπορούσα να πω πως έτρεφα και ιδιαίτερη αδυναμία στον ψιλόλιγνο αδερφό του κοντοστρουπουλούλη Mario, μέχρι βέβαια και πριν ασχοληθώ με το Luigi’s Mansion 3!

Όπως συμβαίνει με πολλά παιχνίδια της Nintendo, το opening cinematic είναι ένα προοίμιο μίας ιστορίας καταστροφής. Τα πράγματα φαίνονται πολύ χαλαρά για τον Luigi, τον Mario, την Princess Peach και τους Toads καθώς βρίσκονται σε ένα λεωφορείο, οδεύοντας ως VIP προσκεκλημένοι παρακαλώ σε ένα νέο και χλιδάτο ξενοδοχείο. Όταν φτάνουν στο The Last Resort (αχεμ), συναντούν την ιδιαίτερη ιδιοκτήτριά του, την Hellen Gravely, η οποία στα δικά μου μάτια μου έφερε κάτι από Evil Queen από τη Χιονάτη της Disney. Τόσο “γλυκιά”. Στη συνέχεια οι ήρωές μας πάνε στα κρεβάτια τους και ο θεούλης Luigi με το που πάει να διαβάσει το βιβλίο του ταβλιάζεται στον ύπνο. Στη μέση της νύχτας ωστόσο, ο Luigi ξυπνάει από μια κραυγή της Princess Peach. Τρέμοντας από φόβο, διαπιστώνει πως το ξενοδοχείο έχει “μεταμορφωθεί”. Φυλλώδη, ακανθώδη φυτά βρίσκονται στα τραπέζια των διαδρόμων μαζί με κεριά και σωρούς από … κρανία. Τα κουφώματα και οι κορνίζες γέρνουν και οι τοίχοι είναι ξεθωριασμένοι. Και κάπου εκεί ο Luigi αντιμετωπίζει την Hellen Gravely και πάλι, οπου μαθαίνει πως οι φίλοι του είναι παγιδευμένοι σε κορνίζες και έρχεται η σειρά του για την τελευταία! Με μπόλικο θάρρος, το … βάζει στα πόδια, όπου τον κυνηγά ανηλεώς ο King Boo ! Και η περιπέτεια αρχίζει!

Αφού ανακαλυπτουμε το νέο Poltergust G-00 και απελευθερώσουμε τον καθηγητή Ε. Gadd, ο Luigi θέλει να βρει τους φίλους του και να πιάσει όποιο φαντασμα βρεθεί στο διάβα του! Μόνο αυτή τη φορά, δεν χρειάζεται να το κάνει μόνος του. Ο προφεσόρ Gadd αναβαθμίζει το G-00, δίνοντας στον Luigi τη δυνατότητα πρόσβασης στον Gooigi, ήτοι έναν δεύτερο όμοιο οπτικά με τον Luigi χαρακτήρα από γλίτσα! Φανταστείτε – για τους πιο παλιους το λέμε αυτό – ενα Luigi με σώμα όπως ο Slimmer! Αυτό δίνει στους παίκτες τη δυνατότητα να μετατρέψουν αυτή την single player περιπέτεια σε μια co-op απόλαυση! Παρόλα αυτά ο τίτλος είναι εξίσου διασκεδαστικός με έναν ή με 2 co op παίχτες και αυτό είναι ένα από πολλά δυνατά του χαρτιά! Όσο κλισε και αν ακουστεί, δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε το σύστημα επικοινωνίας μας με τον προφεσόρ, που δεν είναι άλλο από ένα … Virtual Boy!

Αυτό που προσφέρει -συν τοις άλλοις- ο Gooigi είναι μερικοί ενδιαφέροντες τρόποι να νικήσουμε τα boss. Ορισμένα boss μπορούν να ισοπεδωθούν εύκολα με τον Luigi Ωστόσο, κάποια άλλα μπορούν να ξεπεραστούν πολύ πιο εύκολα αν πατήσετε το δεξί σας μοχλό και βάλετε τον Gooigi στο κάδρο!

Τόσο ο Luigi όσο και ο Gooigi έχουν πρόσβαση στα ίδια εργαλεία του Poltergust, ενέργεια πολύ σοφή ώστε να αποφευχθούν συρράξεις μεταξύ των μικρών μας φίλων. Όπως σε κάθε τίτλο, έτσι και εδώ η κατάλληλη χρήση κάθε τεχνικής θα μας κάνει να εξοντώσουμε τον ανάλογο τύπο φαντάσματος όσο πιο εύκολα γίνεται. Ωστόσο η ορθή χρήση δεν περιορίζεται στην εξόντωση εχθρών αλλά και στην επίλυση των πολλών εφευρετικών παζλ που έχουν δημιουργήσει για μας οι developers. Τα περισσότερα παζλ δίνουν στους παίκτες απεριόριστους τρόπους να τα λύσουν,γεγονός ευχάριστο, το οποίο δείχνει τη μεγάλη βαρύτητα που δόθηκε και στο παζλ κομμάτι του τίτλου!

Σχεδιαστικά το Luigi’s Mansion 3 υπάρχει αξιοσημείωτη ποικολομορφία από levels που εκτείνονται σε 12 ορόφους. Ενώ πολλοί από τους ορόφους είναι χαρακτηριστικοί για αυτό που θα περιμένετε να δείτε σε ένα πολυτελές και πολυτελές ξενοδοχείο – ένα γυμναστήριο, ένα εμπορικό κέντρο, ένα κέντρο διασκέδασης κλπ. – υπάρχουν και αρκετές πίστες που ούτε καν θα φανταζόμασταν σε ένα ξενοδοχείο. Όχι μόνο αυτό το ξενοδοχείο στεγάζει τη δική του μινι έρημο (!), μέσα στην οποία υπάρχει μια ολόκληρη πυραμίδα γεμάτη με τάφους. Στο δρόμο μας μάλιστα θα συναντήσουμε ένα μουσείο, ένα κινηματογραφικό στούντιο και πολλά άλλα! Μάλιστα άλλα level μπορεί να φαίνονται μικρά σε έκταση, αλλά έχουν μια κάποια αυξημένη δυσκολία ολοκλήρωσης, ενώ τα μεγάλα σε έκταση επίπεδα έχουν μικρότερο δείκτη δυσκολίας. Συνολικά υπολογίστε περίπου 20 ώρες αυθεντικής Luigi φαντασματοδιασκέδασης!

Θα πιάσετε τον εαυτό σας σε αυτό το παιχνίδι να εξερευνά όπως σε τίτλους τελείως διαφορετικούς όπως το Assassin’s Creed Odyssey και το Horizon Zero Dawn. Το Luigi’s Mansion 3 είναι σαφέστατα πολύ μικρότερο από αυτά τα παιχνίδια, αλλά σας ενθαρρύνει να κοιτάξετε κάτω από κάθε τι – σπάνια αφήνοντας σας χωρίς ανταμοιβή.

Αν και ο χιουμοριστικός τόνος τρόμου των προηγούμενων παιχνιδιών παραμένει, η δράση κινείται με ταχύτερο ρυθμό αυτή τη φορά χάρη σε μερικά καινούργια εργαλεία στο οπλοστάσιο του Luigi. Εκτός από το να αναβοσβήνει ο φακός του και να αναρροφά και να φυσά, ο Luigi μπορεί τώρα να σπρώξει τους εχθρούς και τον εαυτό του από το έδαφος με ένα shockwave, να χτυπα σαν χταπόδια τα φαντάσματα ώστε να είναι πιο εύκολο το πιάσιμο, ενώ το νέο αλα Rayman βεντουζο-όπλο είναι εξαιρετικά χρήσιμο για τράβηγμα αντικειμένων που ενδεχομένως (γκουχου γκουχου) μας κόβουν το δρόμο.

Συνολικά σχεδόν ό, τι είδαμε στο franchise του Luigi’s Mansion στο παρελθόν, το Luigi’s Mansion 3 το κάνει μακράν καλύτερα.Οπτικά η ποσότητα λεπτομέρειας που βρίσκεται σε αυτές τις στοιχειωμένες αίθουσες είναι ασυναγώνιστη. Από τις πιο βασικές του περιοχές μέχρι τις πιο υπερβολικές, δεν υπάρχει σημείο που δεν είναι εξαιρετικά διακοσμημένο με ειδικά διαμορφωμένο φωτισμό. Η διαδραστικότητα ήταν πάντα ένα βασικό στοιχείο της εμπειρίας του Luigi’s Mansion και βέβαια είναι παρούσα και εδώ. Σχεδόν κάθε κομμάτι διακόσμησης που βλέπετε εξυπηρετεί και ένα άλλο σκοπό. Χρήματα, κλειδιά και κομμάτια πάζλ είναι διάσπαρτα σε όλο μα όλο το ξενοδοχείο.

Οι καλύτερες λεπτομέρειες, ωστόσο, βρίσκονται στο animation των ίδιων των χαρακτήρων. Θαυμάζουμε κάθε πτυχή του χιούμορ στις κινήσεις και τις εκφράσεις του Luigi, των Toads, του Polterpup, της Hellen Gravely και γενικότερα όλων των χαρακτήρων! 

Multiplayer δυνατότητα και μάλιστα και με online σαφώς και υπάρχει και ακούει στο όνομα ScareScraper. Το ScareScraper είναι μια online λειτουργία πολλών παικτών, όπου μέχρι τέσσερις Luigi συνεργάζονται για να καθαρίσουν random generated ορόφους ενός πύργου πέντε ή δέκα ορόφων. Κάθε όροφος έχει το δικό του στόχο, όπως η εξολοθρευση όλων των φαντασμάτων ή η διάσωση όλων των Toads κ.ο.κ. Συνολικά χωρίς να είναι ο τομέας που ο τίτλος ξεχωρίζει, είναι μια συναρπαστική εμπειρία. Στον τομέα του multiplayer υπάρχει και η επιλογή του ScreamPark, με συνολικά 8 παίχτες (4 Luigi και 4 Gooigi) η οποία ωστόσο δεν με εντυπωσίασε. Ας είμαστε ωστόσο ειλικρινείς: αν και ΝΑΙ ο τίτλος έχει online κομμάτι και μάλιστα σε μεγαλύτερη έκταση από τους προκατόχους του, αποτελεί “απλά” το κερασάκι στην τούρτα ενός εξαιρετικού τίτλου

Στα αρνητικά του τίτλου ίσως είναι η διάρκεια και η δυσκολία του. Το story mode θα αποτελεί παρελθόν μετά από 15-20 ώρες, όπου μάλιστα θα την τελειώσουμε με μπόλικα χρυσά νομίσματα. Η δε δυσκολία του είναι για να σας δώσω να καταλάβετε είναι μεγαλύτερη από Kirby και μικρότερη από Mario. Δεν είναι κακό, δε μου χάλασε την εμπειρία και το fan factor, ωστόσο είναι ένας τομέας που πρέπει να αναφερθεί. Τέλος να αναφερθεί η επαναλαψημότητα των εχθρών ενω παρά το γενικό entry level δυσκολίας 2-3 γρίφοι μας φάνηκαν πως το παράκαναν σε δυσκολία. Ίσως βέβαια να έφταιγε και το ξενύχτι ή τα πολλά gaming χρόνια μου, εσείς θα μας πείτε 😉

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media, για την έγκαιρη και ευγενική παραχώρηση του τίτλου για τις ανάγκες του παρόντος review!

Φαντασματοδιασκεδάστε

Με ένα ευρύ φάσμα περιπετειών για να εξερευνήσετε, τόνους από έξυπνα παζλ για επίλυση και μπόλικα φαντάσματα για να κυνηγήσετε, το Luigi's Mansion 3 είναι το μεγαλύτερο και πιο ευχάριστο entry στην αγαπημένη μας σειρά. Σφύζει από φρέσκο ​​και εφευρετικό σχεδιασμό, πυκνή και πολυεπίπεδη εξερεύνηση και πραγματικά ξεκαρδιστικό animation ενώ επιπροσθέτως αποτελεί και ένα από τα πλέον polished παιχνίδια που έχουν κυκλοφορήσει στο Switch!

8.5
Γραφικά:
9.5
Μουσική:
8.5
Gameplay:
9.5
Δυσκολία:
7.5
Αντοχή στο χρόνο:
7.5

Σχόλια χρηστών:

Δείτε επίσης:

0

Αφήστε μια απάντηση