Ειδήσεις

Η Nintendo έστειλε στο GitHub “DCMA takedown notice” για 8,500 αποθετήρια

Η Nintendo έστειλε στο GitHub “DCMA takedown notice” για 8,500 αποθετήρια
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Η Nintendo συνέχισε τη σταυροφορία της για την απομάκρυνση κάθε περιεχομένου από το οποίο επωφελούνται και το οποίο περιέχει υλικό που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα της εταιρείας.

Το τελευταίο επεισόδιο στην προσπάθεια της Nintendo να εξαλείψει αυτό το περιεχόμενο από το διαδίκτυο είναι μια ειδοποίηση της Digital Millennium Copyright Act (DMCA) για 8.535 αποθετήρια του GitHub, τα οποία είναι το πιο βασικό στοιχείο στο GitHub και είναι ένα μέρος όπου οι προγραμματιστές μπορούν να αποθηκεύουν κώδικα, αρχεία και άλλα. Η ειδοποίηση DMCA ισχυρίζεται ότι αυτά τα αποθετήρια περιέχουν IP της Nintendo, ιδίως φιλοξενώντας κώδικα από τον εξομοιωτή Yuzu , ο οποίος, σύμφωνα με τη Nintendo, επέτρεψε την “πειρατεία σε κολοσσιαία κλίμακα”.

Η έκδοση της ειδοποίησης DMCA ήρθε μετά τον διακανονισμό της Nintendo σε αγωγή με τους δημιουργούς του Yuzu έναντι 2,4 εκατομμυρίων δολαρίων. Πιο συγκεκριμένα, η Nintendo ισχυρίζεται ότι αυτά τα αποθετήρια περιέχουν τον πηγαίο κώδικα του Yuzu που “παρακάμπτει παράνομα τα τεχνολογικά μέτρα προστασίας της Nintendo και εκτελεί παράνομα αντίγραφα των παιχνιδιών του Switch”. Το GitHub απάντησε στην ειδοποίηση κατάργησης και εξήγησε ότι οι προγραμματιστές θα έχουν χρόνο να κάνουν αλλαγές στο περιεχόμενό τους πριν αυτό αφαιρεθεί.

Επιπλέον, το GitHub, που ανήκει στη Microsoft, έγραψε ότι θα παρέχει καθοδήγηση προς τους νομικούς πόρους και την υποβολή αντι-ανακοινώσεων DMCA.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση