Ειδήσεις

Πώς θα άλλαζε τον κόσμο ο Miyamoto

Πώς θα άλλαζε τον κόσμο ο Miyamoto
Μοιραστείτε το σε :
Nicilos
Βρείτε με σε
Latest posts by Nicilos (see all)

Στη συνέντευξή του με το The New Yorker, ο Nintendo Creative Fellow Shigeru Miyamoto μίλησε για τα παιδιά του που έπαιζαν Sega, τη μεγάλη συμμετοχή του στο Super Nintendo World και σε παιχνίδια για κινητά και την κληρονομιά του, συμπεριλαμβανομένων συγκρίσεων με τον Walt Disney και την πίστη του στη νεότερη γενιά της Nintendo.

Μια ιδιαίτερη ωστόσο ερώτηση του έγινε, τι θα άλλαζε αν ήταν σχεδιαστής του κόσμου. Ο Miyamoto απάντησε ότι θα έκανε τους ανθρώπους να είναι «πιο στοχαστικοί και ευγενικοί»:

Μακάρι να μπορούσα να τον φτιάξω έτσι ώστε οι άνθρωποι να είναι πιο στοχαστικοί και ευγενικοί μεταξύ τους. Είναι κάτι που σκέφτομαι πολύ καθώς περνάω τη ζωή. Στην Ιαπωνία, για παράδειγμα, έχουμε θέσεις προτεραιότητας σε βαγόνια τρένων, για άτομα που είναι ηλικιωμένοι ή άτομα με αναπηρία. Εάν το τρένο είναι σχετικά άδειο, μερικές φορές θα δείτε νέους να κάθονται σε αυτές τις θέσεις. Αν ήθελα να πω κάτι, θα μου έλεγαν: «Αλλά το τρένο είναι άδειο, ποιο είναι το πρόβλημα;» Αλλά αν ήμουν άτομο με αναπηρία και έβλεπα ανθρώπους να κάθονται εκεί, ίσως να μην ήθελα να τους ζητήσω να μετακινηθούν. Δεν θα ήθελα να ενοχλήσω.

Μακάρι να ήμασταν όλοι πιο συμπονετικοί με αυτούς τους μικρούς τρόπους. Αν υπήρχε ένας τρόπος να σχεδιάσω τον κόσμο ώστε να αποθαρρύνω τον εγωισμό, αυτή θα ήταν μια αλλαγή που θα έκανα.

Πηγή είδησης :

Αφήστε μια απάντηση