Nintendo Switch Nintendo Switch Reviews Wii U Wii U Reviews 1

[Review] The Legend of Zelda: Breath of the Wild – The Master Trials DLC

[Review] The Legend of Zelda: Breath of the Wild – The Master Trials DLC
Nicilos
Βρείτε με σε
Latest posts by Nicilos (see all)

Το The Legend of Zelda Breath of the Wild είναι αντικειμενικά ένα τεράστιο παιχνίδι που εύκολα διαρκεί εκατοντάδες ώρες για να ολοκληρωθεί. Εντούτοις, η Nintendo δεν έμεινε εκεί και έναντι 20€ μας προσφέρει δύο DLC, το πρώτο εκ των οποίων, κυκλοφόρησε στο τέλος του προηγούμενου μήνα. Το ερώτημα που γεννάται είναι: αξίζει τον κόπο και το χρήμα να αποκτήσετε τώρα το season pass, ή να περιμένετε μια και καλή το τέλος του έτους όταν κυκλοφορήσει και το δεύτερο μέρος των DLC;

[su_youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=h1GakpHZFpg” width=”1600″]

Προκειμένου να απαντήσουμε στο ερώτημα θα πρέπει να ξέρουμε τι περιέχει αυτό το πρώτο πακέτο λοιπόν, ονόματι The Master Trials. Αρχικά, περιλαμβάνει το Trial of the Sword, μια σειρά από δοκιμασίες που θα πρέπει να ολοκληρώσετε προκειμένου να ξεκλειδώσετε την πραγματική δύναμη του master sword, εξ ου και ο τίτλος του DLC. Μεταφερθείτε λοιπόν στα Lost Woods, τοποθετείστε πάλι το ξίφος στη θέση του και ξεκινήστε χωρίς κανένα εξοπλισμό ή αντικείμενο, παρά μόνο με τα runes σας, με σκοπό να περάσετε μέσα από 54 αποστολές/ δωμάτια που ομαδοποιούνται σε: beginning, middle και final trials. Η όλη υπόθεση θυμίζει το νησί Eventide, αλλά η δυσκολία είναι μεγαλύτερη, καθώς για να μεταφερθείτε από δωμάτιο σε δωμάτιο πρέπει να νικήσετε όλους τους εχθρούς του και δεν υπάρχει τρόπος να τους αποφύγετε. Για να ανταπεξέλθετε χρειάζεστε όλες τις καρδιές σας, άριστη γνώση του dodging, κατάλληλη χρήση καθενός από τα όπλα και τα φαγητά που θα βρείτε και μεγάλη υπομονή, καθώς σε οποιοδήποτε δωμάτιο και αν χάσετε, πρέπει να ξεκινήσετε τα πάντα από την αρχή.

Βγάλτε τα πέρα με τα απολύτως απαραίτητα.

Κάθε φορά που ολοκληρώνετε μία ομάδα από δοκιμασίες, τότε το Master Sword παίρνει +10 στην επίθεση, συνεπώς ο στόχος είναι να ολοκληρώσετε και τις 3 ομάδες δοκιμασιών για να το έχετε μόνιμα στο μέγιστο επίπεδο επίθεσής του, ήτοι 60. Αυτή η βαθμιαία αναβάθμιση του Master Sword, παραμένει κερδισμένη ακόμη και αν χάσετε σε επόμενη δοκιμασία. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που ολοκληρώσετε τα beginning trials θα έχετε ένα master sword με 40 στην επίθεση και αν, επί παραδείγματι, χάσετε στην αμέσως επόμενη δοκιμασία, αφενός δε χάνετε η αναβάθμιση του ξίφους, αφετέρου έχετε τη δυνατότητα να προσπεράσετε τα beginning trials και να αρχίσετε από την ομάδα δοκιμασιών που δεν έχετε ολοκληρώσει ακόμη. Ωστόσο, σε αυτή την περίπτωση, ό,τι είχατε μαζέψει από πλευράς αντικειμένων, δε θα είναι στη διάθεσή σας, οπότε πρέπει να ζυγίσετε το αν πρέπει να ξανακάνετε τα πάντα από την αρχή, για να έχετε τα πολύτιμα όπλα σας.

Γκράφιτι στο έδαφος… ουάου

Η τελική αμοιβή αυτών των ομολογουμένως απίστευτων απαιτήσεων, είναι ένα Master Sword που λάμπει πάντα και έχει μεγαλύτερη αντοχή, ώστε να μην ξεφορτίζει γρήγορα. Εξακολουθεί να μην είναι το δυνατότερο όπλο στο παιχνίδι, αλλά τουλάχιστον δε σπάει.

Όλα του… Link δύσκολα

Ένα δεύτερο στοιχείο που προσθέτει το πρώτο πακέτο DLC είναι το Master Mode, δηλαδή ένα hard επίπεδο δυσκολίας για το παιχνίδι. Το mode το βρίσκουμε σε ξεχωριστή επιλογή στο menu του παιχνιδιού και έχει και το δικό του save slot, οπότε δοκιμάστε το άφοβα. Ωστόσο, κρατήστε στο μυαλό σας ότι τα autosave slots είναι κοινά και το ένα διαγράφει το άλλο. Σε αυτό το mode ξεκινάτε την ιστορία από την αρχή με όλους τους εχθρούς να έχουν αναβαθμιστεί κατά ένα επίπεδο, να είναι aggressive και να αναπληρώνουν τη μπάρα ζωής τους αυτόματα. Επιπλέον, υπάρχουν χρυσοί εχθροί, octoroks που σηκώνουν πλατφόρμες με εχθρούς και σεντούκια στον αέρα, ενώ Lynels εμφανίζονται σε περισσότερα σημεία του χάρτη συμπεριλαμβανομένου και του Great Plateau!

Ψάξε, ψάξε και θα με βρεις

Οι λοιπές προσθήκες έχουν μικρό ενδιαφέρον. Υπάρχει το travel medallion το οποίο σας επιτρέπει να το αφήσετε οπουδήποτε στο χάρτη προκειμένου να τηλεμεταφέρεστε σε αυτό (κάτι σαν κινητή shrine), το Hero’s Path mode που σας επιτρέπει να δείτε πως περιηγηθήκατε στο χάρτη τις τελευταίες 200 ώρες, η μάσκα των Korok που κινείται όταν βρίσκεστε κοντά σε korok, κάτι ιδιαίτερα χρήσιμο για εσάς που θέλετε να βρείτε και τα 900, η μάσκα της Midna που προσφέρει άμυνα σε επιθέσεις από Guardians, η πανοπλία του Phantom που προσφέρει + στην επίθεση, η φορεσιά του Tingle που σας δίνει ταχύτητα τη νύχτα και η μάσκα του Majora που κάνει τους εχθρούς να σας εντοπίζουν με δυσκολία.

Διανύσαμε χιλιόμετρα μαζί

Όλα αυτά θα τα βρείτε ακολουθώντας τα side quests που θα εμφανιστούν αυτόματα στην αντίστοιχη λίστα του παιχνιδιού.

Γενικότερα, το The Master Trials DLC δεν προσφέρει στοιχεία στο παιχνίδι που να δικαιολογούν τα 20€ του season pass, ή έστω τα μισά από αυτά, δοθέντος ότι περιμένουμε άλλο ένα πακέτο στο τέλος του χρόνου. Το Trial of the Sword είναι ικανοποιητικό, αλλά δεν προσφέρει κάτι νέο ή μια ξεχωριστή ιδιότητα στο Master Sword που θα το καθιστούσε αναγκαίο, το Master Mode σε ένα τεράστιο παιχνίδι όπως το Breath of the Wild είναι μάλλον μόνο για δοκιμή και όχι για να το παίξει σοβαρά κάποιος και να συμπληρώσει και άλλες εκατοντάδες ώρες, οι μάσκες και οι πανοπλίες είναι άχρηστες, αφού δεν αναβαθμίζονται στις νεράιδες και τα χαρακτηριστικά που δίνουν υπάρχουν ήδη σε άλλες, οι οποίες είναι αναβαθμίσιμες, ενώ τα travel medallion, hero’s path και korok mask έπρεπε να υπάρχουν στο παιχνίδι εξαρχής ώστε να ασχοληθεί κανείς όταν ακόμη δεν έχει τερματίσει τον τίτλο.

[wp-review id=”13807″]

Αφήστε μια απάντηση