––>
Nintendo Switch Nintendo Switch Reviews Reviews 1

Atelier Lydie & Suelle: The Alchemists and the Mysterious Paintings [Review]

Η Lydie και η Sue είναι δίδυμες αδερφές σε κάπως …άγουρη ηλικία. Συντηρούν με το πατέρα τους ένα μικρό εργαστήρι αλχημείας στην Melveille την πρωτεύουσα της φανταστικής χώρας της Adalett. Το «συντηρούν» βέβαια, πρόκειται μάλλον για ευφημισμό αφού οι δουλειές δεν πάνε και τόσο καλά. Τα κορίτσια είναι ακόμα αρκετά μικρά με μηδενική εμπειρία, ενώ ο πατέρας μάλλον ζει στον κόσμο του καθότι είναι αρκετά καλλιτεχνική φύση με αποτέλεσμα να μη τα πηγαίνει καλά με υποχρεώσεις και δεσμεύσεις. Όνειρο των κοριτσιών είναι να εκπληρώσουν την επιθυμία της (απούσας) μητέρας τους , να προοδεύσουν και τελικά να κάνουν το atelier τους το πιο διάσημο της πόλης.

Έτσι ξεκινάει το παιχνίδι και αυτές είναι σε αδρές γραμμές η βασική ιστορία. Τα κορίτσια γρήγορα θα ανακαλύψουν πως κατέχουν την μαγική ικανότητα να μεταφέρονται στον κόσμο κάποιων μαγικών πινάκων, πράγμα που θα προσθέσει μια καινούργια διάσταση στην περιπέτειά τους. Ο δρόμος αναμενόμενα θα είναι μακρύς και ενδιαφέρων. Στη πορεία τους, θα συναντήσουν πολλούς χαρακτήρες ακόμα, όπως η παιδική τους φίλη Lucia, η φτασμένη αλχημίστρια και δασκάλα τους, η Ilmeria και πολλοί άλλοι ακόμα. Οι χαρακτήρες είναι όλοι αρκετά ενδιαφέροντες και υποστηρίζουν καλά την ανάλαφρη φύση του παιχνιδιού. Το ίδιο ισχύει για την ιστορία η οποία είναι αρκετά δομημένη και «σφιχτή» ώστε να δίνει κίνητρο στον παίκτη. Κάπως έτσι λοιπόν ξεκινάει η 19η περιπέτεια της σειράς που πρώτη φορά εμφανίζεται σε κονσόλα της Nintendo με main τίτλο (όχι spin off).

 

Σοκ από τα γραφικά!

Το πρώτο σοκ από τον τίτλο δεν αργεί και δυστυχώς δεν είναι ευχάριστο. Τα γραφικά λοιπόν, σε portable mode είναι οκ, αλλά στην TV θυμίζουν  PSV ή Wii! Όταν για πρώτη φορά βάλαμε το παιχνίδι σε τηλεόραση, ψάχναμε τις ρυθμίσεις της κονσόλας μήπως έχει γίνει κάτι λάθος. Γενικά τα γραφικά είναι αρκετά low budget, συνεπώς μη περιμένετε προδιαγραφές ΑΑΑ τίτλου. Τα πράγματα χειροτερεύουν με την ποιότητα του port η οποία δεν είναι η καλύτερη δυνατή. Φαίνεται πως μιλάμε για μια βιαστική μετατροπή της PSV έκδοσης του τίτλου με χαμηλές αναλύσεις και αρκετά χαμηλό frame rate.

Αντίθετα με τον οπτικό τομέα, στον ηχητικό τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα. Τα voice over είναι πολύ καλά με άκρως επαγγελματική δουλειά στα ιαπωνικά. Είναι πολύ χαρούμενα και τονίζουν την φύση του τίτλου. Ίσως κάποιοι τα βρουν χαζοχαρούμενα αλλά όπως είπαμε είναι απόλυτα ταιριαστά, συνεπώς ο συγκεκριμένος τομέας μόνο καλά σχόλια μπορεί να πάρει. Εξίσου καλά σχόλια αξίζει η μουσική τα ηχητικά εφέ. Τα loading times αν και συχνά, είναι της τάξης των (πολύ) λίγων δευτερολέπτων και δεν κουράζουν καθόλου.

Ο χάρτης του τίτλου ακολουθεί έναν αρκετά old fashioned σχεδιασμό με πολλές μικρότερες υποπεριοχές. Το κυρίως τμήμα του, είναι ο χάρτης της πόλης. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα να επιλέγουμε και τους χάρτες των διαφόρων υπαίθριων χώρων (δάση κλπ) καθώς και αυτών των μαγικών πινάκων. Η πόλη είναι μεγάλη με πολλά σημεία ενδιαφέροντος. πράγμα που το καθιστά πιο ρεαλιστικό από τίτλους όπως τα Dragon Quest.  Ταυτόχρονα όμως ο κόσμος του παιχνιδιού είναι μάλλον μικρότερος συνολικά.

Το παιχνίδι διαθέτει ένα πολύ αυτοματοποιημένο σύστημα auto map & travel. Το χαρακτηριστικό αυτό εντάσσεται μαζί με τα υπόλοιπα που θα δούμε παρακάτω σε ένα σύνολο πραγμάτων που ευνοούν τους νέους χρήστες. Έτσι υπάρχει ένα πολύ φιλικός τρόπος διαχείρισης θανάτων, ένα ευνοϊκό leveling που δεν κόβει πόντους από αυτούς που πέφτουν η από αυτούς που είναι στην δεύτερη γραμμή, αυτόματο restore HP/MP στο Atelier, απεριόριστα και εύκολα saves και διάφορα άλλα μικρά και μεγάλα.

Σελίδες: 1 2

Σχόλια χρηστών:
  1. Ο τίτλος όπως πολύ σωστά είπε ο Βασίλης δεν είναι για όλους
    Ωστόσο διάβασα πολύ ευχάριστα το review, εκτίμησα τον τίτλο, αν και όπως είπα δε με βλέπω να τον τσιμπάω
    Τουλάχιστον κατάλαβα περί τίνος πρόκειται!

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com