Nintendo Switch Reviews Reviews 1

Fifa 19 [Nintendo Switch Review]

Braveheart1980
Βρείτε με σε

Φαίνεται ότι το FIFA 18 στο Switch δικαιολόγησε την εμπιστοσύνη της Electronic Arts στην νέα κονσόλα της Nintendo και έτσι ένα περίπου χρόνο μετά κυκλοφόρησε μια νέα και σαφώς βελτιωμένη έκδοση του Fifa, το Fifa 19! O τίτλος εξακολουθεί να έχει κάποιες περίεργες απουσίες σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις (σε PC,PS4 και Xbox) , αλλά βελτιώνεται σχεδόν σε όλους τους τομείς σε σχέση με το Fifa 18 ενώ προσθέτει νέα γήπεδα, νεά modes παιχνιδιού, επανασχεδιασμένα μοντέλα παιχτών και βέβαια το  Champions League στο κορυφαίο ποδόσφαιρο franchise όλων των εποχών!

Πατήστε Play για το video review μας!

Μοιραία βέβαια κάθε αθλητικός τίτλος που κυκλοφορεί σε ετήσια βάση, όπως το NBA 2k, συγκρίνεται με την προηγούμενη έκδοσή του. Το Fifa 18 είχε, όπως σας είχαμε ενημερώσει, μια σειρά από σημεία που έπρεπε να βελτιωθούν και μάλιστα άμεσα.

Loading screens σαν αυτό έχουν ελάχιστη διάρκεια λόγω της ταχύτατης φόρτωσης του τίτλου

Η πιο παράξενη από τις αποφάσεις που πήρε η ΕΑ στον προηγούμενο τίτλο ήταν, χωρίς αμφιβολία,  να μην δοθεί στους χρήστες η δυνατότητα να απολαμβάνουν online παιχνίδια με τους φίλους τους. Φαίνεται ότι οι διαμαρτυρίες μας εισακούστηκαν, δεδομένου ότι η Electronic Arts προσέθεσε αυτήν την επιλογή στο FIFA 19, όπως  νέα πρωταθλήματα (Premier League, LaLiga Santander, Bundesliga κ.ά.) και μερικούς χρήσιμους συνδυασμούς πλήκτρων (LT+Ο για βολέ κ.ο.κ.).

Επιτέλους παίξτε με τους online φίλους σας εύκολα και γρήγορα!

Αν προσθέσουμε σε αυτά τις προφανείς βελτιώσεις κάθε νέας έκδοσης, βλέπουμε ότι έχουμε ένα παιχνίδι που πηγαίνει αρκετά βήματα παραπέρα τον τίτλο που είδαμε το 2017, ωστόσο φαίνεται ότι οι προγραμματιστές του game θέλουν να συνεχίσουν να διατηρούν μερικές από τις περίεργες απουσίες mode (Journey) και στην παρούσα έκδοση.

Γκολ: Η πεμπτουσία του ποδοσφαίρου!

Το Career Mode είχε γενικά -ήτοι σε όλες τις πλατφόρμες- λίγες αλλαγές, ωστόσο στην Nintendo Switch έκδοση του Fifa δεν κατάφερα να εντοπίσω καμία αλλαγή. Η εμπειρία είναι παρόμοια με πέρυσι, χωρίς αυτό να είναι σε καμία περίπτωση κακό. Ωστόσο για άλλη μια φορά αγνοήθηκαν οι όποιες -λίγες- βελτιώσεις που έγιναν στις εκδόσεις σε PS4, Xbox One και PC. Το ίδιο θα μπορούσε να λεχθεί και για την Ultimate Team που , παρότι είναι επίσης παρούσα στο FIFA 19, έχει αποχωριστεί τα Squad Battles, FUT Champions ή Division Rivals . Η EA προφανώς δεν θέλησε να κατακλύσει τους χρήστες του Switch με τόσες πολλές λειτουργίες παιχνιδιού: μια κομψή δηλαδή έκφραση για την μη προσθήκη των εν λόγω modes.

Οι επιβραβεύσεις πιστών παιχτών είναι πάντα ευπρόσδεκτες!

Εδώ να σημειώσουμε πως ξεκινώνοντας τον τίτλο και συγκεκριμένα το Ultimate Team Mode αν είχατε ασχοληθεί και παίξει το Fifa 18, επιβραβεύεστε με πακέτα καρτών, ενώ και η ομάδα σας είναι εκ νέου παρούσα! Κίνηση εξαιρετική καθώς δεν απεμπολεί τους κόπους μας κατά το προηγούμενο έτος, ενώ επιπροσθέτως μας επιβραβεύει!

Είναι εκπληκτικό όταν βλέπουμε ότι η EA Ρουμανίας που επιμελήθηκε τον Nintendo Switch τίτλο, από την άλλη πλευρά, μπόρεσε να προσθέσει τόσα νέα στοιχεία στο port του Switch όπως οι εναλλακτικούς κανόνες.

Με αυτόν τον τρόπο  θα απολαύσουμε 4 νέους και τελείως διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού, με κανόνες όπως

  • Survival, όπου θα αποβάλλεται τυχαία ένας πάιχτης μας για κάθε γκόλ που βάζουμε (με μέγιστο τους 4 παίχτες,
  • First to 2, όπου παίζουμε 2 ημίχρονα των 20 λεπτών, με τον αγώνα να τελειώνει όταν μια ομάδα σκοράρει 2 γκολ
  • Long Range, όπου τα γκολ εκτός της περιοχής των πέναλτυ μετράνε διπλά
  • Headers and Volleys, όπου μετράνε μόνο κεφαλιές και εναέρια βολέ
Γκοοοοοοοοοοοοοοολ!

Μετά από ενασχόληση με όλα αυτά τα modes, οφείλω να πω πως είναι διασκεδαστικά και σίγουρα προσθέτουν πόντους replayablity στον τίτλο. Δεν υπάρχει περίπτωση να μαζευτεί παρέα σπίτι σας και να μην μπει στον πειρασμό -για παράδειγμα- να δοκιμάσει κάποιους από τους νέους κανόνες. Ωστόσο δεν κατάφερα να εντοπίσω κάποιο mode που ξεχώρισε, πλην του Survival, όπου ανεβάζει την αδρεναλίνη μας στα ύψη!

Ένα δεύτερο tap του σουτ είναι. Θα το κάνετε όμως σωστα;

Μια νέα τεχνική που προστέθηκε είναι και το Timed Finishing. Η εν λόγω τεχνική σίγουρα δεν είναι απαραίτητη για να σκοράρουμε, ωστόσο αν τη μάθουμε και τη χρησιμοποιήσουμε σωστά θα δούμε πολύ περισσότερες φορές την μπάλλα στο πλεκτό!

Η βασική διαδικασία για τα σουτ δεν αλλάζει, αλλά εάν θέλετε να κάνετε τα σουτ σας δυνατά και κυρίως επικίνδυνα δεν έχετε παρά να πιέσετε το κουμπί του σουτ μία δεύτερη φορά μετά το αρχικό πάτημα.Αλλά αυτό είναι το εύκολο κομμάτι. Αυτό που κάνει αυτό το μηχανισμό μια πρόκληση είναι το timing του δεύτερου πατήματος του σουτ: αν το πατήσετε πολύ νωρίς ή πολύ αργά, θα μπορούσε να κάνει το σουτ σας (λίγο χειρότερο). Αν όλα αυτά σας φαίνονται ακαταλαβίστικα ή σύνθετα, δείτε το σχετικό επίσημο βίντεο της EA, αναφορικά με την εν λόγω τεχνική:

Παρούσα βέβαια είναι και Striking Overhaul τεχνική που μας δίνει ένα νέο επίπεδο ελέγχου όταν τελειώνουμε κάθε φάση. Ουσιαστικά μας παρέχει τη δυνατότητα μίας καλύτερης πρώτης επαφής με τη μπάλλα, παρέχοντας στους παίκτες περισσότερες επιλογές μπροστά στον αντίπαλο και ανυπεράσπιστο τερματοφύλακα.

Εξαιρετικό το μοντέλο (και) του Modric!

Αν ωστόσο θέλετε μια μικρή σύνοψη όλων των ανωτέρω, θα ήθελα να σας ενημερώσω πως μετά από αρκετές ώρες ενασχόλησης με τον τίτλο θα ήθελα να δηλώσω με τον πλέον εμφατικό τρόπο το εξής:

Ο τίτλος είναι fun to play. Απλά, ρητά και απέριττα. Το Fifa 19 είναι ένας τίτλος γρήγορος, με νέες δυνατότητες, αρκετές συγκινήσεις και πολλές προκλήσεις. Θα τα καταφέρετε;

Έκδηλή απογοήτευση για τη χαμένη φάση!

Στο Manager Career mode αναλαμβάνετε το ρόλο του διαχειριστή (manager) του συλλόγου με καθήκοντα, όπως η εύρεση νέων ταλέντων, η οικονομική διαχείριση, και ακόμη και απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σε συνεντεύξεις τύπου. Όλα αυτά βέβαια επιπροσθέτως της επιλογής να παίζετε όλα τα παιχνίδια της ομάδας σας.

Για λίγο αλλά offside…

Στο Player Career mode κατά τα γνωστά θα δημιουργήσετε έναν προσαρμοσμένο χαρακτήρα και αντί να ελέγχετε όλη την ομάδα κατά τη διάρκεια των αγώνων, θα μπορείτε να παίξετε μόνο ως τον ανωτέρω παίχτη σας. Αυτό δίνει στους αγώνες μια εντελώς διαφορετική οπτική της κάμερας που μετατοπίζεται πάνω και κάτω αντί της γνωστής  πλάγιας προοπτικής.

“Κόρνερ σε πολύ πλεονεκτική θέση”

Η αίσθηση αυτών των παιχνιδιών είναι επίσης διαφορετική από τη στιγμή που είστε περιορισμένος, αλλά βλέποντας τον χαρακτήρα σας να βελτιώνεται ως παίκτης αποτελεί μια ανταμείβη άνευ προηγούμένου! Στο εν λόγω mode -και όχι μόνο- θα βρούμε και τα παιχνίδια δεξιοτήτων (Skill Games) , για να αποκτήσουμε καλύτερα στατιστικά. Αυτά  τα mini-games λειτουργούν ως μικρές προκλήσεις για να βελτιώσετε τις ικανότητές σας στο γήπεδο.

Ρίγη ανατριχίλας, συγκίνησης αλλά και προκλήσεων μπορεί και πρέπει να προκαλέσει η επαναφορά του Champions League στο Fifa 19! Η εν λόγω διοργάνωση, όπως και αυτή του Europa League, που έχει ελληνικές ομάδες που συμμετέχουν, προσθέτει και μια νότα ενδιαφέροντος για τη χώρα μας. Περιττό να πούμε κάτι άλλο για την εν λόγω διοργάνωση. Αν δεν τη ξέρετε, απλά έχετε λιγότερη σχέση με το ποδοσφαιρο απ’ ότι ένα σεμεδάκι πάνω σε μια LED τηλεόραση.

Γκολ=Γιορτή και πανηγύρια!

Το FIFA Ultimate Team επιστρέφει, επιτρέποντας στους παίκτες να κερδίζουν και να αγοράζουν πακέτα παικτών και αντικειμένων (συμβολαίων κ.ά.) για να δημιουργήσουμε την καλύτερη δυνατή ομάδα. Παίζοντας σε offline και σε online τουρνουά και αγώνες  κερδίζετε FUT Coins ενώ υπάρχει και η δυνατότητα να μεταβείτε στο eShop για να τα αγοράσετε έναντι πραγματικών χρημάτων. Να τονίσω και πάλι πως ποτέ δε θα συμπαθήσω την προσθήκη αγοράς ingame currency σε full priced τίτλους. Ποτέ.

Οι οπαδοί του FIFA Ultimate Team ωστόσο θα απογοητευθούν όταν μάθουν πως βασικά στοιχεία όπως η εβδομαδιαία εκδήλωση FUT πρωταθλητών, οι μάχες ομάδων και οι καθημερινές και εβδομαδιαίες προκλήσεις απουσιάζουν. Έτσι το Ultimate Team καταλήγει να μοιάζει πολύ με την FIFA 18 έκδοση του τίτλου. Ευχάριστη προσθήκη αποτελεί το Friendly Seasons, το οποίο σας επιτρέπει να παίξετε μια σειρά πέντε αγώνων ενάντια σε online φίλους σας.

Ποιός θα κερδίσει;

Σε επίπεδο γραφικών οι βελτιώσεις είναι εμφανείς στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα! Στο FIFA 19 στο Nintendo Switch βλέπουμε βελτιωμένο HDR φωτισμό, καλύτερες σκιές όπως και την νέα δυνατότητα που η ΕΑ ονομάζει “dynamic pitch degradation“, με την οποία το γρασίδι “φαγώνεται” σε πραγματικό χρόνο όσο οι παίχτες μας τρέχουν, πηδάνε και –κυρίως– κάνουν τάκλιν! Από άποψη απόδοσης αυτό που βρήκα ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πόσο καλά τρέχει σε handheld αλλά και docked mode χωρίς κανένα -μέχρι στιγμής- ίχνος κολλήματος ή χαμενών frame. Βέβαια το να ξαναπούμε πως σε handheld είναι το ομορφότερο “ποδοσφαιράκι” όλων των εποχών είναι περιττό.

Ώρα για αλλαγές!

Η μουσική υπόκρουση του τίτλου ήταν πολύ “νερόβραστη” για το hype και τα δεδομένα του τίτλου, τουλάχιστον με βάση τα προσωπικά μου γούστα. Όχι βέβαια πως η μουσική επένδυση των μενού έχει κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα σε έναν ποδοσφαιρικό τίτλο. Οι ιαχές του πλήθους, οι κλωτσιές στην μπάλλα και τα σφυρίγματα κυμαίνονται στα γνωστά επίπεδα, σύμφωνα και με άλλους αθλητικούς τίτλους.

 

Τέλος να σημειώσουμε την προσθήκη δύο νέων και εξαιρετικά εύστοχων speaker, των Derek Rae και  Lee Dixon στο σχολιασμό των UEFA Champions League, Europa League και Super Cup ! Ο δε σχολιασμός τους κυμαίνεται σε υψηλότατα επίπεδα, είναι γρήγορος χωρίς διακοπές και κυρίως to the point χωρίς περιττό μπλα μπλα.

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media, για την έγκαιρη και ευγενική παραχώρηση του τίτλου για τις ανάγκες του παρόντος review!

Ο τίτλος έγινε review σε handheld mode με τα joycons και TV mode με το Pro Controller ενώ στην dowloaded μορφή του θα απαιτήσει 13,8GB από την εσωτερική μνήμη του Switch σας ή της micro SD κάρτας σας.

Fun to play. Τόσο απλά.

Ο τίτλος διαθέτει εξαιρετικά πλούσιο περιεχόμενο (Champions League, Europa League, La Liga κλπ), νέους κανόνες παιχνιδιού (survival, first to 2 κ.ά.), πρωτοπόρες τεχνικές χειρισμού μπάλλας και παιχτών καθώς και σημαντικά βελτιωμένα γραφικά και φωτισμούς. Ωστόσο υστερεί ακόμα σε περιεχόμενο και γραφικά σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις. Λίαν ευπρόσδεκτη η απαραίτητη προσθήκη των Online Friendlies ενώ αν υπήρχε και το ελληνικό πρωτάθλημα θα ήταν το απολύτο ποδοσφαιρικό game για το ελληνικό κοινό. Σε κάθε περίπτωση αποτελεί τον πληρέστερο ποδοσφαιρικό τίτλο στο Nintendo Switch o οποίος μεταφέρει στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό την Fifa εμπειρία της σειράς οπουδήποτε, οποτεδήποτε και με οποιονδήποτε!

7.6
Γραφικά:
8
Ήχος / Μουσική:
7
Gameplay:
8
Αντοχή στο χρόνο:
7.5

Σχόλια χρηστών:
  1. Πολυ ωραιο review αλλα να κανω μια ερωτηση,το europa league δεν το βρισκω με τιποτα.Μονο το champions league εχει.O_oO_o

Δείτε επίσης:

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com