Nintendo Switch Reviews Reviews 1

Go Vacation [Nintendo Switch]

Braveheart1980
Βρείτε με σε

Braveheart1980

Super Moderator at ninty.gr
Γεννημένος στην Hyrule, καταδικασμένος να κυνηγά μανιτάρια, headshots και hidden objects! Ευτυχώς που υπάρχει και το πάνω-πάνω, κάτω-κάτω, αριστερά-αριστερά .... Απορίας άξιο το γεγονός πως με αντέχουν οι γύρω μου...
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Πέρασαν κιόλας 7 (ολόκληρα) χρόνια από τότε που η Bandai Namco κυκλοφόρησε το Go Vacation στο φαινόμενο της εποχής, το Wii, μια όμορφη συλλογή mini αθλημάτων και αγώνων. Πλέον έχουμε φτάσει στο 2018, όπου η ίδια εταιρεία επέλεξε να βγάλει τον τίτλο για το ομοίως φαινόμενο της τωρινής εποχής, το Nintendo Switch. Τα κατάφερε; Είναι ένας τιτλος για όλους; Είναι συναρπαστικός ή βαρετός; Ας τα δούμε όλα αυτά, αμέσως μετά!

Τα οικογενειακά αθλητικά παιχνίδια έχουν μείνει πλέον πίσω, μετά την τεράστια δόξα που έζησαν επί εποχής Wii. Οι πλαστικές ρακέτες του τένις μαζεύουν σκόνη και οι οικογένειες πια είναι κολλημένες σε κινητά τηλέφωνα. Το Nintendo Switch ωστόσο φαντάζει ιδανικό για την αναγέννηση του εν λόγω genre με δύο joy con με motion controls. Το δε Go Vacation είναι ο πλέον πρόσφατος τίτλος “οικογενειακών αθλητικών παιχνιδιών” με αυτοσκοπό να φέρει την οικογενειακή διασκέδαση στο προσκήνιο του σαλονιού μας για άλλη μια φορά!

Η αρχική εντύπωση είναι ότι ο τίτλος θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια χούφτα μίνι-παιχνιδιών που συγκεντρώθηκαν σε ένα όμορφο μικρό πακέτο. Ωστόσο, το Go Vacation έχει ως στόχο να ανακαλύψουμε αυτά τα mini games μέσω εξερεύνησης και περιπέτειας μεγάλων περιοχών, σε ένα τεράστιο νησί.

Φτάνοντας στο νησί Kawawii ξεκινά και η δράση στη στιγμή με ένα αγώνα τζετ-σκι που σίγουρα δεν είναι επιπέδου Wave Race , αλλά σίγουρα είναι απολαυστικός και πολύ πολύ καλοκαιρινός! Από εκεί, η διαφορά από μια απλή συλλογή παιχνιδιών γίνεται φανερή – δεν αποτελείται από ένα μενού γεμάτο με μίνι παιχνίδια και αθλήματα, αλλά τέσσερα ξεχωριστά θέρετρα που οι παίκτες μπορούν πραγματικά να περιπλανηθούν με τις ώρες.

Αυτός ο μηχανισμός, της μεγάλης εξερεύνησης, ανεβάζει αρκετά τον τίτλο ενώ ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό στοιχηματίζουμε ότι θα περάσετε πολύ περισσότερο χρόνο εξερευνόντας παρά συμμετέχοντας σε mini games! Μπορείτε να βολάτρετε με roller blades, να πάρετε ένα αξιολάτρευτο άλογο για βόλτα στο κάστρο, ή ακόμα και να κάνετε τρέλες στο χιόνι με ένα snowmobile!

Έτσι ξεκινάει να περνάει και το βάσει τίτλου μήνυμα των διακοπών στους παίχτες. Ωστόσο μη φοβάστε πως αν έρθουν φίλοι σπίτι θα περιπλανείστε ώρες στο Kawawii καθώς τα παιχνίδια μπορούν να βρεθούν μέσω του μενού για γρήγορη πρόσβαση. Τονίζουμε και πάλι ωστόσο πως το free roaming στο χάρτη είναι πραγματικά ιδανικό για έναν ή δύο παίκτες, ιδιαίτερα αν είναι μικρότερης ηλικίας. Το μοναδικό μειονέκτημα – παρά το open world που ο τίτλος πλασάρει – είναι η έλλειψη χαρακτήρων που θα μπορούσαμε να αλληλεπιδράσουμε. Το νησί βέβαια δεν είναι κάποιο μετά-αποκάλυπτικό καταφύγιο -λέγε με Fallout- ωστόσο υπάρχουν NPC χαρακτήρες, οι περισσότεροι εκ των οποίων απλά στέκονται χωρίς να λένε λέξη.

Από τη βαβούρα της πόλης μέχρι τα ήρεμα βουνά, υπάρχει μια περιοχή που ξεχωρίζει ή εν γένει τη ξεχώρισαν τα καμάρια μου (ετών 6 και 8 παρακαλώ κοινό στο οποίο ποντάρει εξάλλου ο τίτλος) : τη θάλασσα! Αγωνιστείτε με ATV, παίξτε με νεροπίστολα, σερφάρετε ή εν γένει κάντε ακόμα και αυτοσχέδιους αγώνες!

Θέλετε κάτι λίγο πιο κρύο; Σας περιμένει το βουνό με ό,τι ακριβώς θα θέλατε: κάτασπρες πίστες σκι, αγώνες με snowmobile, και πολλά άλλα. Στη δε κορυφή σας περιμένουν αγώνες τένις, ιππασίας και καγιάκ.

Σειρά έχει η πόλη με αγώνες αλα Sonic με roller-skates, μίνι γκολφ ή ακόμα να πετάξουμε …. Δε σας λέμε, θα το δείτε μόνοι σας!

Ο τίτλος διαθέτει μεγάλους κόσμους με μια σειρά 50 και πλέον δραστηριοτήτων.

Ωστόσο όσο όμορφή και αν κάνει ο τίτλος την εμπειρία μετάβασης από minigame σε minigame η επιτυχία ή αποτυχία του θα κριθεί από τον αριθμό και την αρτιότητα ή μη των minigames. Τα περισσότερα από αυτα δουλεύουν καλά, με σωστό και άμεσο χειρισμό, οποίος δεν απαιτεί πλέον τόσο πέρα δώθε των controller όπως επί εποχής Wii. Κάποια minigame ωστόσο μοιάζουν βαρετά -ακόμα και σε παιδιά- δίνοντας την εικόνα πως προστέθηκαν μόνο και μόνο για να διαφημίσει ο τίτλος πως έχει 50 minigames.

Αυτό που έχει κάνει η Bandai Namco, όμως, είτε το ήθελε είτε όχι, είναι η τόνωση της ανάγκης να φανεί ο τίτλος ως είναι ένας κλώνος ή ακόμα και sequel του Wii Sports . Το Go Vacation μάλιστα για να στηρίξει την τελευταία πρότασή μας, περιλαμβάνει επίσης υποστήριξη για χαρακτήρες Mii, που εδώ και αρκετό καιρό έχουν έμπρακτα έως εγκαταλειφθεί από τη μαμα Nintendo. Θέλετε κάτι “πιο έτοιμο” ή βιάζεστε; Υπάρχουν και πάλι έτοιμες επιλογές για σας, μην ανησυχείτε 

Στα μικρά μικρά που λέμε του τίτλου, υπάρχει επίσης η δυνατότητα διακόσμησης του σπιτιού σας -δε σας λέμε που και πως θα το πάρετε- με διάφορα αντικείμενα. Είναι ένα έξυπνο έξτρα στοιχείο που προσωπικά δε με ενθουσίασε, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί που θα περάσουν ώρες ατελείωτες φτιάχνοντας το ιδανικό σπίτι διακοπών των ονείρων τους!

Οπτικά, δυστυχώς ο τίτλος φωνάζει πως έρχεται από το Wii με άσχημα σημάδια μιας άλλης εποχής.

Από την στιγμή που υπάρχουν port τίτλων όπως το Shadow Of The Colossus του –προ εποχής Wii- PS2 στο PS4 τόσο όμορφοι και τόσο σωστά εκ βάθρων αναδομημένοι, η μεταφορά ενός fan τίτλου έπρεπε και μπορούσε να είναι καλύτερη, καθώς φωτισμοί αλλά και textures δείχνουν ξεπερασμένα. Η μουσική απλη ενώ υπάρχουν στιγμές που η απουσία της είναι εμφανής. Η δε δυσκολία είναι σε πολύ-πολύ χαμηλά επίπεδα, γεγονός που έχει μια λογική, δεδομένου του κοινού που απευθύνεται, ωστόσο θα μπορούσε να είναι σε ορισμένα όχι λίγα σημεία πιο απαιτητικό, αυξάνοντας ακόμα και το replayability του τίτλου μάλιστα. Από τα mini games προσωπικά με απογοήτευσε πλήρως το tennis που αντί για swing απαιτεί -κρατηθείτε- πάτημα ενός κουμπιού. Ασχολίαστο. Από την άλλη μιλάμε για έναν οικογενειακό τίτλο για το Switch που μάλιστα δεν είναι full price καθώς κοστολογείται στα περίπου 40€.

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media, για την έγκαιρη και ευγενική παραχώρηση του τίτλου για τις ανάγκες του παρόντος review!

Διασκεδαστικός αλλά αυστηρά οικογενειακός τίτλος

Το Go Vacation είναι ένας συνδυασμός καλοκαιρινών δραστηριοτήτων - είτε πρόκειται για αγώνες στην άμμο με ATV είτε για ανέμελους αγώνες ιππασίας σε κάστρο, χωρίς κανένα προφανή λόγο -δεν πολεμάτε για να σώσετε τον πλανήτη από το υπέρτατο κακό- απλά γιατί μπορείτε. Αντί για ένα μικρό αριθμό κλασσικών δραστηριοτήτων, η Bandai Namco έχει δημιουργήσει τέσσερα θέρετρα για εξερεύνηση - με τα πόδια, με τρένο, με skateboard ή ακόμα και με τζετ σκι. Υπάρχει μια εκπληκτικά μεγάλη ποσότητα περιεχομένου για να ανακαλύψετε και να ξεκλειδώσετε, δίνοντας βάθος σε έναν τίτλο που υπό άλλες συνθήκες μπορεί να ήταν ρηχός. Αν έχετε παιδιά πάρτε το με κλειστά μάτια. Αν όχι, παίξτε απλά κάτι άλλο.

6.8
Kids fan factor:
9
Γραφικά:
6
Μουσική:
6
Αντοχή στο χρόνο :
7
Gameplay:
6

 

Σχόλια χρηστών:

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση