Nintendo Switch Reviews Reviews

Pokémon Shield Expansion Pass: Isle of Armor [Switch Review]

Pokémon Shield Expansion Pass: Isle of Armor [Switch Review]
Μοιραστείτε το σε :
Nicilos
Βρείτε με σε

Το Pokémon είναι αναμφισβήτητα ένας τίτλος που μπορείς να αφιερώσεις άπειρο χρόνο και να αισθάνεσαι ότι δεν τελειώνει η δίψα σου για περισσότερα μέχρι το επόμενο. Το θετικό είναι ότι τα Pokémon Sword και Shield έλαβαν Επέκταση και έτσι δε χρειάζεται να αρχίσεις από την αρχή μια τρίτη ή και τέταρτη περιπέτεια όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Το πρώτο κομμάτι της επέκτασης με όνομα Νησί της Πανοπλίας, μας προσκαλεί σε ένα νησί κοντά στη Galar για μια νέα ιστορία και την επιστροφή πολλών παλιών αγαπημένων Pokémon που δεν ήταν διαθέσιμα στο κυρίως παιχνίδι.

Το κομμάτι της ιστορίας έχει ως κέντρο ένα Dojo και το Pokémon Kubfu. Στο Dojo θα κάνετε τρεις αποστολές, θα λάβετε ως δώρο ένα Squirtle ή Bulbasaur με Gigantamax δυνατότητα, θα μάθετε το μυστικό μιας σούπας που προκαλεί Gigantamax, θα αντιμετωπίσετε ένα νέο ανταγωνιστή και θα διαλέξετε έναν από τους δύο πύργους του νησιού για να εξελίξετε το Kubfu σας σε μια από τις δύο μορφές Ursifu (Dark Fighting ενός χτυπήματος ή Water Fighting πολλαπλών χτυπημάτων). Αρκετά πραγματάκια αλλά πάνω από 3 ώρες δε θα σας πάρει η καινούργια αυτή περιπέτεια. Το σπουδαίο κομμάτι όπως πάντα έρχεται μετά.

Το νησί είναι μια μεγάλη Άγρια Περιοχή η οποία αντί για την απλοϊκότητα του κυρίως παιχνιδιού, περιλαμβάνει πλήθος από νησάκια σε έναν ωκεανό γεμάτο Sharkpedos που σας κυνηγούν σαν τορπίλες, ένα τεράστιο Wailord, έρημο,  σπήλαια, δάσος, βάλτους και γενικά μια πραγματικά σωστή εμπειρία με την ελευθερία του ελέγχου της κάμερας. Αυτή η Άγρια Περιοχή αξίζει χίλιες φορές περισσότερο και πραγματικά δείχνει το πώς αν η ιδέα εκτελεστεί σωστά μπορεί να αποτελέσει αναπόσπαστο και νευραλγικό στοιχείο των τίτλων στο μέλλον.

Πέρα από τη συμπλήρωση του νέου Pokedex, έχετε μικροαποστολές όπως να βρείτε 150 Alolan Digletts, να ανταλλάξετε Pokémon Galarian με τις μορφές τους από Kanto ή Alola, να αναβαθμίσετε το Dojo σας χρησιμοποιώντας Watts, να συνδυάσετε 4  αντικείμενα σε 1 με τη Cram-o-matic μηχανή, να εξελίξετε το νέο Slowpoke στον Galarian Slowbro και να νικήσετε στις νέες Περιορισμένες Μάχες. Οι τελευταίες αποτελούν μια σειρά από μάχες χρησιμοποιώντας σταθερή ομάδα τριών Pokémon 50 lvl με τον περιορισμό ότι θα πρέπει η ομάδα σας να αποτελείται από Pokémon του ίδιου τύπου, κάτι που αυξάνει κατακόρυφα τη δυσκολία και συνεπώς θα χρειστεί να σκεφτείτε στρατηγικά. 

Ως προς τη δυσκολία, αν έχετε όπως εγώ ένα Pokémon 100lvl τότε όλα είναι πανεύκολα εκτός ίσως από τον τελευταίο όροφο στον πύργο του Kubfu που θα διαλέξετε (καθώς εκεί πρέπει να έχετε στην ομάδα σας μόνο τον Kubfu) και  τον τελευταίο εκπαιδευτή του Dojo. Γενικά όλα τα άγρια Pokémon ήταν 60lvl και το μέγιστο των εκπαιδευτών (οι οποίοι είναι εξαιρετικά λίγοι) γύρω στα 70κάτι.

Στα γραφικά πάλι δε βρίσκουμε βελτίωση,  κάτι που δεν περίμενα είναι η αλήθεια αλλά δε θα ήταν άσχημο να χρησιμοποιούνται περισσότερα μοντέλα δέντρων ή βράχων για παράδειγμα και πλουσιότερα textures. Επιπλέον, υπάρχει πτώση στα καρέ διάσπαρτη εδώ και εκεί με κάπως χειρότερη την εμπειρία στην τηλεόραση από αυτή του handheld. Ωραία η προσθήκη το πρώτο Pokémon να σας ακολουθεί όπως στους Let’s Go τίτλους, χωρίς ωστόσο να προσθέτει κάτι στην εμπειρία. Υ.Γ. Ο Wailord, αν και τεράστιος ως άγριο Pokémon στη θάλασσα, και αρκετά μεγάλος όταν σας ακολουθεί, εντός της μάχης παραμένει ιδιαίτερα μικρός. 

Σχόλια χρηστών:

Αξίζει

Ως είναι το Isle of Armor αξίζει τα χρήματα που θα δαπανήσετε τώρα. Μπορεί η ιστορία που προσφέρει να είναι μικρή αλλά επαναφέρει αρκετά αγαπημένα Pokémon, περιέχει πολλές μικροαποστολές και αποτελεί μια σωστή εμπειρία Άγριας Περιοχής. Και μη ξεχνάμε ότι είναι μόνο η μισή επέκταση, με το Frozen Tundra να έρχεται το χειμώνα χωρίς επιπλέον χρέωση.

7.8
Γραφικά:
7
Μουσική/ Ήχος:
8
Gameplay:
9
Αντοχή στο χρόνο:
7

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση