Nintendo Switch Reviews

Astral Chain [Switch Exclusive Review]

Μοιραστείτε το σε :
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Η Platinum Games έχει δημιουργήσει, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, μερικούς από τους καλύτερους τίτλους δράσης που κυκλοφόρησαν ποτέ. Ξεκινώντας από το αρχικό Bayonetta, το ιαπωνικό στούντιο κατάφερε πάντα να παράγει μερικούς δυνατούς και γρήγορους τίτλους δράσης. Το δε Astral Chain μπορεί να θεωρηθεί ως η κορύφωση αυτής της εξέλιξης του σχεδιασμού των παιχνιδιών από την Platinum Games. Ο αποκλειστικός στο Switch τίτλος διαθέτει ένα συναρπαστικό μείγμα της action μηχανικής που εισήχθη στα παιχνίδια της PG όλα αυτά τα χρόνια, με μερικά εξαιρετικά νέα στοιχεία που απογειώνουν την εμπειρία μας.

Με το ¨καλημέρα” συνειδητοποιούμε πως το βάρος της ιστορίας είναι αρκετά μεγάλο. Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν ορισμένα σκηνικά που έχουμε ήδη δει σε αμέτρητες ταινίες επιστημονικής φαντασίας ακόμα και σε ιαπωνικά anime, αλλά το παιχνίδι έχει ένα αρκετά ξεχωριστό τρόπο ώστε να είναι μοναδικό και πρωτότυπο .

Το Astral Chain λαμβάνει χώρα σε έναν κόσμο όπου η ανθρωπότητα είναι σχεδόν εξαφανισμένη. Βρισκόμαστε στο έτος 2078 και οι τελευταίοι επιζώντες της ανθρώπινης φυλής ζουν σε μια τεράστια πόλη που ονομάζεται Ark (κιβωτός), η οποία βρίσκεται σε ένα τεράστιο, τεχνητό νησί. Η ανθρωπότητα έχει εξοστρακιστεί στην Κιβωτό από μυστηριώδη όντα που ονομάζονται Chimeras, τα οποία κατοικούν στο Astral Plane. Όταν περνάνε στη διάστασή μας, οι Chimeras διαχέουν μια “κόκκινη ύλη“, η οποία καταστρέφει όλα τα έμβια όντα, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων. 

Στον τίτλο αναλαμβάνουμε το ρόλο ενός πράκτορα των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων ήτοι της Neuron Police Task Force, η οποία είναι το τελευταίο οχυρό της άμυνας μας ενάντια στην επίθεση των Chimeras.

Μεταξύ των μελών της Neuron Police Task Force είναι τα δίδυμα Howard, υιοθετημένα παιδιά του αρχηγού της αστυνομίας Maximillian Howard. Οι δύο αυτοί νεοσύλλεκτοι, έχουν καταταγεί στην αστυνομική ομάδα για έναν πολύ συγκεκριμένο λόγο, καθώς εμφανίζουν απίστευτη ικανότητα στον έλεγχο των Chimeras. Ναι, μπορούμε μέσω μιας συσκευής (Legatus) να πιάσουμε τις Chimeras με αλυσίδες (εξού και ο τίτλος Astral Chain) και να τις χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας, μετατρέποντάς τες σε Legions.

Με τα Legions και την καθοδήγηση άλλων ανώτερων μελών της Neuron, όπως ο διοικητής Yoseph Calvert και η Chief Medical Officer Brenda Moreno, τα δίδυμα Howard θα μάθουν περισσότερα για το χάρισμά τους ώστε να σώσουν την ανθρωπότητα από την εξαφάνιση.

Δεν θέλω να αποκαλύψω πολύ περισσότερα για την ιστορία, καθώς υπάρχουν πολλά σπουδαία κινηματογραφικού επιπέδου στοιχεία, συνομιλίες και σκηνικά που θα κάνουν τους θαυμαστές του scifi να ερωτευτούν τον τίτλο. Φυσικά, ως καλό ιαπωνικό δημιούργημα, περιέχει αναπόφευκτα μερικά κλισέ που δε θα μπορούσαν να λείπουν. 

Η ιστορία, ενώ είναι σίγουρα ευχάριστη, δεν είναι ο κύριος λόγος για να παίξετε το Astral Chain. Όπως ήδη αναφέρθηκε, το παιχνίδι παίρνει στοιχεία από σχεδόν όλα τα παιχνίδια της Platinum Games και τα συνδυάζει με έναν τόσο έξυπνο τρόπο που κάνει την εμπειρία τόσο ζωντανή όσο και ποικιλόμορφη.

Αφού τελειώσαμε τα της ιστορίας λοιπόν, πρέπει να μιλήσουμε για το gameplay. Σε αυτό το σημείο οφείλουμε να τονίσουμε ότι η Platinum Games έχει επιτύχει αυτό που, για κάποιους, φάνηκε ακατόρθωτο, ήτοι να μας δώσει a priori ένα core σύστημα μαχων, το οποίο είναι η αλήθεια είναι εξαιρετικά περίπλοκο στο παρασκήνιο. Κατά τις πρώτες ώρες της περιπέτειας μας, ίσως νιώσουμε ωσάν “χαμένοι” , διότι έχουμε τον έλεγχο και του χαρακτήρα μας και της Legion μας. Γρήγορα αντανακλαστικά, σωστός συγχρονισμός και πείσμα είναι τα κύρια συστατικά της επιτυχίας μας.

Ωστόσο, χάρη στα εύστοχα tutorial και την εξαιρετικά καλή δουλειά στα controls, το gameplay είναι εκπληκτικό. Δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να εκτελέσετε ένα πλήθος combos, προσαρμόζοντας τα στους νέους και επικίνδυνους εχθρούς που συναντάμε, χρησιμοποιώντας πλήρως τις διαφορετικές δεξιότητες των Legion μας που χωρίζονται σε Sword, Arrow, Arm, Beast και Axe. Το σύστημα μάχης γίνεται ένα με εμάς κάνοντας τον τίτλο καταιγιστικό και πάνω απ ‘όλα, διασκεδαστικό .

Ας ξεκαθαρίσουμε ωστόσο κάτι : το Astral Chain δεν είναι Bayonetta, είναι σίγουρα κάτι διαφορετικό. Είναι ένας fun to play καταιγιστικός action τίτλος , που προσφέρει μια ακόμα πιο ευχάριστη action δόση από το Nier: Automata . Πλέον έχουμε μπροστά μας ένα αρκετά στρατηγικό παιχνίδι και πρέπει να αντιμετωπίσουμε ταυτόχρονα αμέτρητες απειλές, αλλά, αντί να νιώθουμε σαν έναν υπερήρωα που είναι σε θέση να τσακίσει κάθε εχθρό (λέγε με John Wick), είμαστε ένας απλός εκπαιδευόμενος αστυνομικός που, δεν έχει πρακτικά καμία υπερδύναμη να αντιτάξει εναντίον των Chimeras χωρίς τo Legion μας . Αυτή η αίσθηση της αδυναμίας είναι κάτι που μας ωθεί να φροντίσουμε πολύ περισσότερο, την υγεία του χαρακτήρα μας, καθώς και να προσαρμόσουμε ποια στρατηγική πρέπει να χρησιμοποιήσουμε πριν από κάθε διαφορετικό εχθρό.

Ωστόσο, ως καλός αστυνομικός, θα πρέπει να επιλύσουμε έναν μεγάλο αριθμό έκτακτων περιστατικών που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της περιπέτειας μας. Σε ορισμένα σενάρια πρέπει να διερευνήσουμε (ή να κατασκοπεύσουμε) ορισμένους μάρτυρες, καθώς και να λύσουμεγρίφους, να αναζητήσουμε στοιχεία και ίχνη μόνοι μας, χρησιμοποιώντας το Legion μας. Μην περιμένετε LA Noire αναζητήσεις, ωστόσο ενεργούν ως ευχάριστα διαλείμματα από την συνεχιζόμενη και καταιγιστική δράση. Παρόλα αυτά η εν λόγω εξερεύνηση είναι ένα τελείως “ξένο” προς την νοοτροπία της Platinum Games χαρακτηριστικό, το οποίο υλοποιείται με επιτυχία. Είπαμε η PG δε φοβάται να πειραματίζεται, με τρόπο ορθολογικό, φέρνοντας έτσι το αναμενόμενο υψηλής ποιότητας αποτέλεσμα.

Ο τίτλος μάλιστα διατηρεί τα θετικά κεκτημένα άλλων action τίτλων της Platinum και έτσι βρίσκουμε και εδώ ένα σύστημα αξιολόγησης κάθε αποστολής που αναλαμβάνουμε, με τις ανάλογες απολαβές. Οι ειδήμονες του είδους μάλιστα θα εκτιμήσουν το γεγονός πως μας δίνεται -αν το επιλέξουμε- η πλήρης δυνατότητα ελέγχου της Legion μας καθώς και δυσθεώρητα επίπεδα δυσκολίας, που ποικίλουν από Casual, Unchained, Pt Standard και Pt Ultimate, τουλάχιστον προς το μέσο χρήστη.

Συνολικά στον τίτλο θα συναντήσουμε συνδυασμό των mechanics που έχουν ξεκάθαρη έμπνευση από άλλους τίτλους που αναπτύχθηκαν από την Platinum Games: υπάρχουν στοιχεία από Metal Gear Rising: Revengeance, το Transformers Devastation, το The Wonderful 101 και βέβαια το Nier Automata.

To game διαθέτει επίσης λειτουργία co-op που επιτρέπει σε δύο παίκτες να παίξουν μαζί στο campaign. Καθώς το παιχνίδι είναι κατά κύριο λόγο εμπειρία ενός παίκτη, το co-op δεν λειτουργεί πολύ καλά και μοιάζει περισσότερο με μια καινοτομία για να δώσει την ευκαιρία στους παίκτες να δοκιμάσουν την κίνηση των Legions. Οι μηχανισμοί μάχης είναι η αλήθεια δεν ταιριάζουν για co-op, οπότε ο μετρητής αντοχής είναι ακόμα παρών και όταν δεν μπορεί να κληθεί το Legion, το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να μετακινείτε την κάμερα γύρω γύρω.

Πάμε και στα προφανή: το Astral Chain είναι πανέμορφο γραφικά. Ο σχεδιασμός και το στήσιμο των σκηνών, οι Chimeras και τα Legions , οι ίδιοι οι χαρακτήρες κ.λπ., είναι θεαματικά. Όταν ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το Nintendo Switch δεν είναι σε θέση να δώσει περισσότερα, η Platinum Games μας δείχνει ότι, αν υπάρχει η θέληση μπορεί να αξιοποιηθεί στο έπακρο η κονσόλα. Υπάρχει ένα τεράστιο ποσό εφέ που θα σας αφήσουν με το στόμα ανοιχτό , με ορισμένα final bosses με εκπληκτικούς φωτισμούς και σκιάσεις. Στο εν λόγω τεχνικό κομμάτι ο τίτλος docked παίζει σταθερά στα 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο με την ανάλυση να κυμαίνεται μεταξύ 720p και 900p, με μία μέση ανάλυση στα 810p. Σε portable mode η μέγιστη ανάλυση είναι στα 720p, ωστόσο εδώ λείπει πάσης μορφής anti aliasing. Κλείνοντας τον τεχνικό τομέα να τονίσω πως είναι ο μόνος τίτλος που πρακτικά δεν έχει καθόλου loading ! Πραγματικά εκπληκτικό! Kudos PG!

Όσον αφορά τον ηχητικό τομέα, ο τίτλος να σημειώσουμε αρχικά πως έχει και αγγλικό και ιαπωνικό audio (tip επιλογή audio από την κεντρική οθόνη πριν φορτώσουμε τον τίτλο). Σημειώνω το σχεδόν φετίχ του γράφοντος στην Ιαπωνική γλώσσα, ιδιαίτερα σε videogames. Οι μελωδίες του τίτλου ταιριαστές αν και επαναλαμβανόμενες σε κάποια σημεία.

Ευχαριστούμε θερμά τη CD Media, για την έγκαιρη και ευγενική παραχώρηση του τίτλου για τις ανάγκες του παρόντος review!

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΟ!

Η Platinum Games αποδεικνύει για μια ακόμη φορά, ότι είναι μοναδική στη δημιουργία νέων action IPs. Το Astral Chain είναι ξεκάθαρα πρωτότυπο αποπνέοντας μια ανάσα δροσερού φρέσκου αέρα που αν και δεν ανακαλύπτει τον τροχό, δίνει στον παίκτη την αίσθηση ότι είναι ένα καλοδουμένο και καλογυαλισμένο παιχνίδι σε όλες σχεδόν τις εκφάνσεις του. Η ιστορία έχει καλό ρυθμό και, επιπλέον, θα δημιουργήσουμε δεσμούς με τους χαρακτήρες που θα συναντήσουμε. Η δυσκολία κυμαίνεται σε καλοζυγισμένα επίπεδα για τον διάρκειας περίπου 20 ωρών τίτλο. Το Astral Chain γίνεται ένας must have τίτλος, που κανένας οπαδός της hack n slash σκηνής δεν πρέπει να χάσει.

9.2
Συνολική βαθμολογία:
9.2
Σχόλια χρηστών:

Δείτε επίσης:

0

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com