Nintendo Switch Reviews 1

BoxBoy! + BoxGirl! [Switch review]

Μοιραστείτε το σε :
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Μετά την κυκλοφορία  του Bye-Bye BoxBoy! στο 3DS, ο καθένας θα θεωρούσε πως το BoxBoy franchise τελείωσε. No, no, no! H σειρά επιστρέφει κανοντας μια όμορφη co op ανανέωση μα και συνάμα μια επιστροφή στις ρίζες τις χωρίς αυτό σε καμία περίπτωση να σημαίνει πως ο τίτλος είναι αψεγάδιαστος. Ας τα δούμε όμως όλα ένα ένα

Όπως υποδηλώνει ο τίτλος (BoxBoy! + BoxGirl!), ο ήρωας μας δεν είναι μόνος αυτή τη φορά, προσθέτοντας επίπεδα co-op μαζί με ένα campaign θα λέγαμε σε μια νέα και μεγάλη puzzle περιπέτεια!

Η ιστορία του BoxBoy! + BoxGirl! υπάρχει απλά για να λέμε πως υπάρχει. Παίζετε ως ο Qbby, που μάλιστα έχει μια σύντροφο που ονομάζεται Qucy. Για κερασάκι στην τούρτα έχουν και παιδιά, ωστόσο μη με ρωτήσετε πως. Για να τα σώσετε πρέπει να λύσετε τα εκατοντάδες παζλ που θα βρεθούν μπροστά σας. Από τα ανωτέρω είναι εμφανές πως παρά το γεγονός πως ο εν λόγω τίτλος είναι το 4ο entry της σειράς δεν υπάρχει ουδεμία ουσιαστική ιστορία πόσω δε μάλλον εξέλιξή της.

Όσο χάνει ο τίτλος στον τομέα της ιστορίας τον κερδίζει στο πολλαπλάσιο μάλιστα στο gameplay. Σκοπός σας σε κάθε πίστα να φτάσετε στην τελική πόρτα χρησιμοποιώντας κουτάκια για να υπερπηδήσετε γκρεμούς, καρφιά, λέηζερ και κάθε είδους εμπόδια. Τα δε κουτάκια αυτά τα κάνει ο ίδιος ο χαρακτήρας, με το πλήθος τους να εξαρτάται από την πίστα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Ακριβώς σε αυτό το απλούστατο core gameplay mechanic στηρίζεται όλο το σύμπαν των περίπου 300 επιπέδων του τίτλου με απόλυτη μάλιστα επιτυχία.

Ομοίως και από πλευράς περιεχομένου ο τίτλος σίγουρα δε θα σας απογοητεύσει. Γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί διαθέτει 200 levels στο βασικό campaign συν το endgame περιεχόμενο συν το local co op. Να τονίσουμε δε πόσο ταιριαστή  είναι η εν λόγω τελευταια προσθήκη του co op σε μια κονσόλα σαν το Switch, ενώ ακόμα και ο συμβολισμός μέσα από την BoxGirl! μας άρεσε τα μάλα!

Ωστόσο η δυσκολία αυξάνει μεν όσο προχωράμε στον τίτλο, ίσως λίγο πιο αργά από το αναμενόμενο όμως. Ισως και να έχει κάποια λογική αυτή η αργή καμπύλη δυσκολίας, δεδομένου πως ο εν λόγω τίτλος είναι το πρώτο entry της σειράς στο άγνωστο -λέμε τώρα- κοινό του Switch. Σε αυτά να αν προσθέσουμε και τη δυνατότητα hints κάνουν τον τίτλο εύκολο για όλους, γεγονός θετικό και συνάμα αρνητικό για τους puzzle veterans που μεταξύ μας δεν είναι και λίγοι.

Τα γραφικά διαθέτουν ένα συγκεκριμένο απλοϊκό art style με σκοπό να επικεντρωθούμε στα mechanics του τίτλου για να φτάσουμε στο τέλος κάθε πίστας. Ομοίως η μουσική υπόκρουση είναι απλά υποτυπώδης. Καμία ωστόσο από τις 2 αυτές παραμέτρους δεν προβληματίζει ή δεν αφαιρεί πόντους από τον τίτλο.

Ακόμα όμως και όταν η δυσκολία αυξάνεται, ο τίτλος δεν είναι puzzle δύσκολος. Τουλάχιστον όχι τόσο όσο έχουμε συνηθίσει από άλλους puzzle τίτλους. Δεν υπάρχει ποτέ καμία πραγματική πίεση στον παίκτη να συνεχίσει ή έστω να πολεμήσει κάποιον εχθρό. Απλώς μετακινήστε από αριστερά προς τα δεξιά, ξεπερνώντας τα εμπόδια κατά μήκος της πίστας και αν πεθάνετε, επανέρχεστε στην αρχή της πίστας χωρίς να χάνετε ουσιαστικά πρόοδο.  Τώρα αν αυτό έγινε ηθελημένα από πλευράς των dev για να δημιουργήσουν έναν ανάλαφρο τίτλο στον οποίον θα γυρνάμε στα gaming διαλείματά μας από άλλους ΑΑΑ τίτλους ή από σπόντα είναι κάτι που ακόμη δεν έχουμε μάθει.

Για χαλαροπαζλοκαταστάσεις με τη γυναίκα

Το BoxBoy! + BoxGirl! οδηγεί τέλεια τη σειρά κατά τη μετάβασή της από το 3DS στο Switch. Μας περιμένουν πολλοί γρίφοι, μια αυτόνομης co-op περιπέτεια και endgame υλικό. Αν όλα αυτά σας αρέσουν καλωσήρθατε στο χαλαρωτικό και ευχάριστο κόσμο του BoxBoy!

7.8
Gameplay:
9
Γραφικά:
8
Δυσκολία:
6.5
Διάρκεια:
7.5

Σχόλια χρηστών:
  1. Merci για το ριβιού!! Είναι από τους τίτλους που θα παίξω σύντομα!

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com