Nintendo Switch Reviews 2

Child of Light Ultimate [Nintendo Switch Review]

GLAROS

Play it Loud
Keep Retro
GLAROS

Latest posts by GLAROS (see all)

Απελευθέρωσε την Lemuria απο τα σκοτεινά δεσμά της Umbra και αποκατέστησε την ισορροπία ανάμεσα στον Ήλιο,το Φεγγάρι και τα Άστρα.

 

Το game

Το Child of Light είναι ένα sidescroller platformgame που συνδυάζει στοιχεία roleplaying,σκοπεύει να μας μεταφέρει σε έναν κόσμο παραμυθένιο με τις περιπέτειες της μικρής Aurora στο βασίλειο της Lemuria,παρέα με μια πυγολαμπίδα ονόματι Igniculus προσπαθούν να επαναφέρουν την ισορροπία ανάμεσα στον Ήλιο, το Φεγγάρι και τα Άστρα.

Στην δύσκολη αποστολή εξόντωσης της σκοτεινής Umbra,Βασίλισσα της Νύχτας, ενώνουν τις δυνάμεις τους ένας γελωτοποιός,ένας νάνος,ενα golem,ενας ποντικός και άλλα πλάσματα που θέλουν να διώξουν την καταχνιά απο τους Πέντε Λόφους του Βασιλείου.

 

 

Η Ιστορία

Όλα ξεκινούν όταν η Aurora,νεαρή πριγκίπισσα της Αυστρίας,πέφτει σε λήθαργο και ξυπνά σε εναν φανταστικό κόσμο,εκεί αποκτά την ικανότητα να πετά ,να μάχεται με σπαθί και να αμύνεται με την μαγική κορόνα της,σύντομα τα δώρα της Βασίλισσας του Φωτός θα φανούν χρήσιμα καθώς τα σκοτεινά πλάσματα δεν αργούν να κάνουν την εμφάνιση τους,στην περιήγηση μας θα χρειαστεί να κάνουμε μάχες για να αυξήσουμε τις δίκες μας δυνάμεις αλλά και αυτές των συντρόφων που απαρτίζουν τα μέλη της ομάδας μέσα απο ενα σύστημα μάχης (turn-based) σε μορφή μπάρας,έτσι θα έχετε τον απαραίτητο χρόνο να καταστρώσετε την στρατηγική για να κατατροπωσετε μυθικά πλάσματα και τους … συγγενείς σας ! (περισσότερες λεπτομέρειες/spoiler δεν θα σας αποκαλύψω)

Προσωπικά βρήκα το σύστημα-μπάρας ευχάριστο γιατι δεν με πίεζε να ολοκληρώσω τις μάχες,εκμεταλλεύτηκα προς όφελος της ομάδας μου την επόμενη σειρά επιθέσεις και με την υποστήριξη του Igniculus σε co-op δεν κουράστηκα καθόλου να ξεφορτωθώ τα τέρατα που εμπόδιζαν την διαδρομή μου.

 

 

Η συντροφιά

Σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού θα αντικαταστήσουμε τους συντρόφους μας ανάλογα την περιοχή που θα επισκεφθούμε,σοφά θα πρέπει να μοιράσουμε τους πόντους εμπειρίας (ΧP points) στο skill tree της άμυνας της επίθεσης και των μαγικών στοιχείων,επίσης θα ενισχύσουμε τις δυνάμεις μας τοποθετώντας πολύτιμα πετράδια (Oculis) στον εξοπλισμό μας μέσα  απο ένα απλό και λογικό σύστημα crafting. Βοηθώντας τα μέλη της συντροφιάς  μαθαίνουμε τις ανάγκες των κατοίκων της  Lemuria,τις συνήθειες τους αλλά και χρήσιμα στοιχεία μέσα απο αιωρούμενες εξομολογήσεις που θα συναντήσουμε και μας περιγράφουν με ποιητικό τρόπο τα γεγονότα,να σημειώσουμε οτι και οι διάλογοι ανάμεσα στους πρωταγωνιστές (αλλά και στους NPCs) έχουν αποδοθεί σε Ιαμβικό Μέτρο,ενα μικρο δείγμα του μπορείτε να διαβάσετε αμέσως μετά…

 

The centuries have been unkind to us,

Gods forgotten within white temples fade,

Under lidded eyes the palace sits, frayed,

Doors closed, behind bleached rooms gathering dust,

The gilded throne’s gleam muted by dull rust.

 

 

Η Ultimate Edition του Child of Light για το Nintendo Switch εκτός απο το βασικό game που διαθέτει co-op με τον Igniculus και την ενορχηστρομένη μουσική απο την Bratislava Symphony Orchestra ,που ξαναείδαμε το 2014 ,περιέχει τα παρακάτω  :

 

  • Golem Mission
  • Aurora Skin Dark & Light
  • Oculi Pack
  • Stardust  Pack
  • Healling Skill

 

 

Ευχαριστούμε την Ubisoft για την παραχώρηση του τίτλου.

 

 

 

Info :

Game site

Age rating

 

 

 

 

Categories : Adventure, Platformer

Players : 1 – 2

Publisher : Ubisoft

Features :
Handheld mode, Tabletop mode, TV mode, Save Data Cloud

Download size : 2,1GB

Σχόλια χρηστών:
  1. Thanks για την ανάγνωση!! Το θέλω τώρα!! Περιμένω όμως για τη retail μορφή που θα φτάσει τέλη Ιανουαρίου με βάση ευρωπαίους retailers.

Ενα διαδραστικό ποίημα.

Τοπία και νότες βγαλμένα απο παραμύθι με φόντο την θλίψη σε ενα game που πραγματικά θέλουμε να δούμε το sequel.

7.8
Γραφικά:
8
Μουσική / Ήχος:
9
Gameplay:
7
Αντοχή στο χρόνο:
7

Δείτε επίσης:

2 Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Αρέσει σε %d bloggers: