Nintendo Switch Reviews

Doraemon : Story of Seasons [Switch Review]

Μοιραστείτε το σε :
GLAROS
Latest posts by GLAROS (see all)

Πιστεύω ότι αρκετοί ενθουσιάστηκαν όταν ανακοινώθηκε το crossover μεταξύ Doraemon και Story of Seasons, η μπλε γάτα-ρομπότ απο τα manga/anime (  Fujiko Fujio ) γίνεται πνευματικός διάδοχος της σειράς Harvest Moon. Ωστόσο, χρειάζονται μερικά λεπτά παιχνιδιού για να συνειδητοποιήσουμε οτι αυτός ο συνδυασμός είναι ιδανικός.

Πριν μιλήσουμε για το παιχνίδι,θα σας πούμε λίγα λογία για τον Doraemon,ειναι μια μπλε γάτα-ρομπότ απο το μέλλον και μπορεί να ταξιδεύει στον χρόνο,διαθέτει μια Τετραδιάστατη τσέπη με πάρα πολλά χρήσιμα μαραφέτια,μερικά απο αυτά είναι μια πόρτα με τη δυνατότητα να αλλάζει τοποθεσίες και τον έλικα απο μπαμπού όπου μπορεί να ξεφεύγει απο δύσκολες καταστάσεις με την παρέα του,είναι αφοσιωμένος στην οικογένεια Nobi και για περισσότερα απο σαράντα χρόνια προστατεύει τον Nobita,ενα αγόρι με ιδιόρρυθμο χαρακτήρα και μεγάλες δόσεις τεμπελιάς. Οι περιπέτειες του Doraemon μαζι με την τετραμελή παρέα του ειναι χιλιάδες και πάντα καταλήγουν σε ηθικά διδάγματα και αυτο για την Ιαπωνική κουλτούρα μεγάλη υπόθεση,ετσι εχουν δημιουργήσει ενα θεματικό μουσείο αφιερωμένο στον Doraemon και τους δημιουργούς του ( Fujiko F. Fujio Museum )

Όλα τα παραπάνω είναι ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο συναρπαστικό το γεγονός ότι ο Doraemon και η μικρή παρέα παιδιών βρέθηκαν σε μια αγροτική κοινότητα μετά από ενα αναπάντεχο ταξίδι σε άλλη διάσταση,πολύ χιούμορ με έντονα στοιχειά anine σε κάθε cutscene φροντίζουν να μας γεμίζουν με θετική ενεργεία σπάζοντας την καθημερινή ρουτίνα. Περνώντας στο “μέρος” του Story of Seasons βρίσκεστε σε ενα αγρόκτημα και πρέπει να αξιοποιήσετε το κομμάτι γης που σας έχει παραχωρήσει ο αντιπαθητικός τοπικός άρχοντας της κοινότητας Natura, πέρα απο τα καθήκοντα του αγρότη με το συχνό σκάλισμα και πότισμα πρέπει να φροντίσετε και την πανίδα του αγροκτήματος,τα κοτόπουλα,τα πρόβατα και οι αγελάδες περιμένουν την επίσκεψη σας στον αχυρώνα για να συγκεντρώσετε αυγά,μαλλί και γάλα. Αρκετά απο τα προϊόντα που θα σας προσφέρει η φύση και τα ζώα θα πρέπει να τα προωθήσετε στην τοπική αγορά και να μαζέψετε χρήματα,στην συνέχεια να προμηθευτείτε extra υλικά για νόστιμες συνταγές που θα ευχαριστήσουν τον ουρανίσκο σας αλλά και θα βελτιώσουν την σχέση σας με τους κάτοικους αλλά και τους επαγγελματίες της περιοχής. Η ενασχόληση σας στο Doraemon : Story of Seasons δεν είναι η υποχρεωτική εργασία,υπάρχουν στιγμές ανάπαυσης οπου πρέπει να τις τηρείτε ευλαβικά εαν δεν θέλετε να καταρρεύσετε, επίσης ευεργετικό για εσας ειναι και το κομμάτι της ψυχαγωγίας,βόλτες στο δάσος και διακόσμηση δωματίου μέχρι ψάρεμα σε λίμνες ειναι για την τέρψη της ψυχής,παράλληλα μπορείτε να λάβετε συμμετοχή σε πολλά event σε ολες τις εποχές του παιχνιδιού,απο αγώνες ταχύτητας με σκαθάρια αλλά και ξεκουκουτσιασμα πεπονιών μέχρι να ανακαλύψετε τα χαμένα μαραφέτια ( Anywhere Door, Super Gloves κ.α. ) του Doraemon για να επιστρέψετε στην διάσταση που ανήκετε.

Οχι ! “Δεν είναι παιδική εργασία”

Το οπτικό κομμάτι του τίτλου υιοθετεί την τεχνική της ακουαρέλας και τα πάντα στην οθόνη έχουν εξαιρετική λεπτομέρεια,από τις πεταλούδες στη λίμνη Drench και την πλατεία Harappa μέχρι τους επιβλητικούς καταρράκτες Swoosh και την παραλία Zazan ειδικά το σούρουπο που “ζωγραφίζει” στα κύματα, στις στιγμές των διαλόγων (έχει αρκετούς) η συζήτηση αποκτά έντονο anime ύφος με τα χαρακτηριστικά πρόσωπα των πρωταγωνιστών να ειναι πλαισιωμένα και να κάνουν μορφασμούς ανάλογα με την διάθεση τους .

Σοβαρά τώρα ? Δεν είμαι σκύλος-ρακούν.

Είμαι γάτα-ρομπότ !

Η ηχητική επένδυση του παιχνιδιού φροντίζει να μην πλήττουμε με την ανάλαφρη μουσική της,ταιριαστή σε κάθε μια απο τις εποχές του έτους και πιστή σε όλα τα σημαντικά γεγονότα που χρήζουν την προσοχή μας ,τα ηχητικά εφέ και αυτά με την σειρά τους μεταφέρουν άριστα την ένταση των χαρακτήρων σε στιγμές θύμου,ενθουσιασμού και χαράς με τα χαρακτηριστικά Arigato και Konichiwa να μένουν στο μυαλό σου (κλείστε τα μάτια και αφουγκραστείτε την φύση στο δάσος Rolin)Image Gallery

Ευχαριστούμε την BANDAI NAMCO για την παραχώρηση του τίτλου.

  • Download size :  820MB
  • Adventure, RPG, Simulation
  • Features : Demo available, Handheld mode, Tabletop mode, TV mode, Save Data Cloud

Σχόλια χρηστών:

"Οργώνει" !

8
Συνολική βαθμολογία:
8

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com