Nintendo Switch Reviews

Gigantosaurus: The Game [Switch Review]

Gigantosaurus: The Game [Switch Review]
Μοιραστείτε το σε :
Braveheart1980
Βρείτε με σε
Latest posts by Braveheart1980 (see all)

Τα video games για παιδιά και ειδικά τα videogames απο παιδικές σειρές έχουν μια κακή παράδοση. Συχνά έχουν χαμηλό προϋπολογισμό, είναι ανεπαρκή, και σπεύδουν να αναπτυχθούν σε λιγότερο από ένα χρόνο για να συμπέσουν με την κυκλοφορία της παιδικής ταινίας ή σειράς. Υπάρχουν προφανώς και φωτεινές εξαιρέσεις όπως ο πρόσφατος τίτλος του Spiderman από την Insomniac. Σε ποια άραγε κατηγορία ανήκει το Gigantosaurus: The Game και κυρίως τι έχει να μας προσφέρει και σε ποιούς πραγματικά απευθύνεται; Πάμε να δούμε!

Βίντεο από την παιδική σειρά

Στο Gigantosaurus: The Game, παίζετε ως τα τέσσερα πανχαριτωμένα δεινοσαυράκια συλλέγοντας αυγά καθώς ακολουθείτε έναν φοβερό και τρομερό τυρρανόσαυρο. Και αυτή είναι η μόνη πλοκή του τίτλου. Αυτό για ορισμένες κατηγορίες παιχτών μπορεί να είναι “ρηχό” να θέλουν πολύπλοκες ιστορίες με εξέλιξη χαρακτήρων κ.ο.κ. Σεβαστό. Ο στόχος του τίτλου όμως δεν είναι το εν λόγω κοινό, αλλά κυρίως παιδιά, όπου η άμεση κατανόηση της ιστορίας, χωρίς καν να χρειάζεται να καταλαβαίνουν τους διαλόγους είναι μια βασική προϋπόθεση επιτυχίας. Οπότε θέτουμε ευθύς εξαρχής πως αν δεν έχετε κάποιο παιδί ή δεν νιώθετε παιδί ο τίτλος δεν σας ταιριάζει. Οι υπόλοιποι να έχετε απαραίτητα κατά νου πως το υπόλοιπο κείμενο αφορά καθαρά και μόνο τον τίτλο από την οπτική ενός ¨παιδιού” καθώς με αυτό κατά νου φτιάχτηκε. 

Το επίσημο trailer του τίτλου

Ενώ υπάρχουν πολλαπλοί στόχοι (quests γαρ) σε κάθε επίπεδο, αρκεί να συλλέξετε τέσσερα αυγά για να μπορέσετε να προχωρήσετε στο επόμενο level. Σε κάθε περιοχή ξεκινάτε από τη βάση σας όπου θα φέρετε τα αυγά που συλλέγετε και εκτός από τον πρώτο και τον τελευταίο στόχο, σας δίνεται η δυνατότητα να εξερευνήσετε οπουδήποτε θέλετε. Αυτό το στυλ σχεδιασμού “προσομοιάζει¨αυτό του Super Mario Odyssey, αλλά στερείται το βασικότερο όλων : τα level είναι άδεια! Ενώ υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να συλλέξετε, βρίσκονται σε πολύ μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο, οπότε βασικά θα περνάτε μεγάλο μέρος του gaming χρόνους σας να πηγαίνετε από το σημείο Α στο σημείο Β με ελάχιστα πράγματα στο ενδιάμεσο. Υπάρχει βέβαια που και που κάποιος εχθρός ή τα μωβ νομίσματα του τίτλου, αλλά δεδομένου ότι οι εχθροί είναι εύκολο να σκοτωθούν πόσο δε μάλλον να αποφευχθούν τελείως δε προσφέρουν και πολλά στο game.

Το platforming του τίτλου που είναι και το κύριο κομμάτι του δεν είναι καθόλου απαιτητικό. Τα άλματα είναι εύκολο να γίνουν σε όλο το παιχνίδι ενώ ακόμα κι αν δε πηδήξετε σωστά, ο τίτλος δε σας η τιμωρεί. Το σετ με τις δυνατές κινήσεις μας (moveset) είναι επίσης πολύ απλό με ένα βασικό άλμα και επίθεση με την ουρά σας. Κάθε ένας από τους τέσσερις χαρακτήρες έχει και μια συγκεκριμένη ικανότητα αλληλεπίδρασης με το περιβάλλον που προσθέτει κάποιους πόντους ποικιλίας και βάθους. Μέχρι και τέσσερεις παίκτες μπορούν να πάρουν τον έλεγχο ενός από τους 4 δεινόσαυρους, γεγονός που θα ικανοποιήσει και τους μικρούς μας φίλους που δε θα τσακώνονται ποιος θα παίξει, αλλά και τους γονείς που μπορούν να μπουν και αυτοί -ανά πάσα στιγμή- και να διασκεδάσουν ή/και να βοηθήσουν!

Με την ολοκλήρωση κάθε level και πριν πάμε στο επόμενο, θα αγωνιστούμε ο ένας με τον άλλον σε ένα go-kart μάτς. Υπάρχουν κάποια shortcuts, κρανία δεινοσαύρων προς συλλογή και πιπεριές που δίνουν μια burst ταχύτητας. Προσωπικά οι αγώνες δεν μου φάνηκαν ενδιαφέροντες -ούτε και στους μικρούς μας φίλους που τους δοκίμασαν- εξυπηρετούν ωστόσο το σκοπό του σπασίματος του μονότονου platforming και προσφέρουν μια κάποια ποικιλία.

Στον τεχνικό τομέα ο τίτλος φαίνεται να έχει ατέλειες. Δέντρα κάποιες φορές εξαφανίζονται ενώ πλησιάζουμε, ενώ και στους kart αγώνες υπάρχουν ζητήματα. Παρόλα αυτά οι κεντρικοί χαρακτήρες όπως και τα περιβάλλοντα είναι πολύχρωμα, γεγονός που θα ευχαριστήσει αν μη τι άλλο τους μικρούς μας φίλους, στους οποίους σχεδόν αποκλειστικά εξάλλου προσβλέπει ο τίτλος

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε θερμά την Bandai Namco Ελλάς για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

Σχόλια χρηστών:

Δείτε επίσης:

0

Αφήστε μια απάντηση