Nintendo Switch Reviews

Guacamelee! 2 [Nintendo Switch Review]

Βρείτε με σε

Braveheart1980

Super Moderator at ninty.gr
Γεννημένος στην Hyrule, καταδικασμένος να κυνηγά μανιτάρια, headshots και hidden objects! Ευτυχώς που υπάρχει και το πάνω-πάνω, κάτω-κάτω, αριστερά-αριστερά .... Απορίας άξιο το γεγονός πως με αντέχουν οι γύρω μου...
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Είναι κάποιοι τίτλοι που παρά το πολυπληθές είδος στο οποίο ανήκουν, ξεχωρίζουν με τρόπο έντονο. Ένας τέτοιος τίτλος ήταν και το πρώτο Guacamelee που πραγματικά με είχε εντυπωσιάσει με τον εκπληκτικό χειρισμό του, τα όμορφα “Μεξικάνικα” γραφικά του και την όλη αίσθηση δυσκολίας και επιβράβευσης που απόπνεε. Τα κατάφερε άραγε η Drinkbox Studios στο δεύτερο μέρος του τίτλου ή όχι; Διαβάστε αμέσως μετά!

Το παιχνίδι αρχικά λαμβάνει χώρα μετά τα γεγονότα του πρώτου Guacamelee.  Ο Μεξικανός παλαιστής Juan, που ήταν ένας ήρωας και πρωταθλητής, ζει τώρα μια φυσιολογική ζωή με τη νέα του οικογένεια.  Ξαφνικά όμως εμφανίζονται μαύρα σύννεφα στον ουρανό, ο μέντορας του Χουάν, με τη γνωστή μορφή τράγου (ή κατσίκας δεν διευκρινίζεται), τον ενημερώνει ότι πρέπει να ταξιδέψει μέσω μιας πύλης για να σώσει το σύμπαν! Άλλη μια “αφορμή” λοιπόν ώστε ο  ήρωάς μας να ταξιδέψει σε μια εναλλακτική πραγματικότητα δράσης και περιπέτειας!

Για όσους δεν έχουν ευχαριστηθεί τον πρώτο τίτλο, πέραν της αισχύνης που πρέπει να αισθάνονται καθότι παιχνιδάρα, θα πρέπει να μάθουν πως διαθέτει άπλετο χιούμορ σατιρίζοντας πολλά άλλα παιχνίδια, αποτίοντας με τον τρόπο αυτό και φόρο τιμής σε αυτά.

Ο Juan, παρά το γεγονός ότι είναι βαρέων βαρών παλαιστής, είναι γρήγορος και ευκίνητος, οπως πρέπει σε έναν τέτοιο αρκετές φορές δύσκολο videogame τίτλο. Από εκεί και πέρα τα πάντα “μυρίζουνMetroidvania –και ναι ξέρουμε πως ο όρος είναι κορεσμένος, ωστόσο στην περίπτωση του Guacamelee  του ταιριάζει γάντι- από τον χάρτη μέχρι τους λαβυρίνθους, ακόμα και τις “μεταμορφώσεις” μας για να επιβιώσουμε στον τίτλο! Ωστόσο διαφέρει από την κλασσική Metroidvania πεπατημένη καθώς δεν περιπλανιέστε μέσα σε άδειους διαδρόμους, καθώς κάθε πίστα είναι και μια νέα πρόκληση που δοκιμάζει την ικανότητά σας να αξιοποιήσετε τις κινήσεις και τα αντανακλαστικά σας για να ξεφύγετε. Μέχρι την επόμενη πάντα.

Ο χειρισμός, παράγοντας εξαιρετικά κρίσιμος για την επιτυχία ή και την αποτυχία ενός τίτλου είναι πραγματικά  υποδειγματικός. Nintendo υποδειγματικός για την ακρίβεια. Στο παλμαρέ κινήσεών σας περιλαμβάνονται επιθέσεις πάλης που προσφέρουν κάθετη ή οριζόντια κίνηση, την ικανότητα να αλλάζετε διαστάσεις ζωντανών – νεκρών καθώς και το νέο Eagle Shot, το οποίο σας επιτρέπει να πετάξετε τον Juan σε οποιαδήποτε κατεύθυνση χρησιμοποιώντας έξυπνα τοποθετημένα άγκιστρα.  

Εμμμμ…. Τρεχάτε ποδαράκια μου;

Βέβαια για να έχετε τόσα εφόδια, ήτοι τόσες και τόσες κινήσεις καταλαβαίνετε πως δεν τις έχετε άνευ λόγου ή δίκην εντυπωσιασμού αλλά για να τις συνδυάζετε σιγά σιγά και σταθερά με αλλεπάλληλη εξαιρετική ακρίβεια συγχρονισμό. Σε ορισμένα μάλιστα σημεία η δυσκολία του τίτλου κυμαίνεται σε σαδιστικά επίπεδα, χωρίς αυτό να αποθαρρύνει ωστόσο τους παίκτες αλλά να τους ωθεί να θέλουν να τα δώσουν όλα! Να σημειώσουμε εδώ πως τα σαδιστικής δυσκολίας επίπεδα χρειάζονται κατά βάση για την απόκτηση bonus ανταμοιβών και όχι για τον “απλό” τερματισμό του τίτλου. Ωστόσο μην διανοηθείτε πως αυτό σημαίνει πως ο τερματισμός του τίτλου είναι αλα Kirby παιχνιδάκι, τουναντίων. Ο τίτλος είναι απαιτητικός σε όλα τα επίπεδα. Διευκρινίζουμε πως ο τίτλος δεν είναι απαιτητικός μόνο στο Platforming κομμάτι αλλά και σε αυτό των μαχών με μια πληθώρα μικρών αλλά και πολύ μεγάλων εχθρών και bosses με τις σωστές ανα είδος εχθρού κινήσεις (πχ Rooster Uppercut).

Ευτυχώς δεν είστε ανυπεράσπιστοι στις εν λόγω μάχες. Ο τίτλος διαθέτει ένα είδος εξέλιξης του χαρακτήρα μας με βάση ορισμένα tasks, , όπως το να κάνετε 100 σερί hits, οπότε εκτός από χρυσό αποκτάτε και πρόσβαση σε νέες δεξιότητες (abilities ντε!)

Εάν έχετε παίξει το αρχικό Guacamelee, όλα αυτά πιθανότατα θα ακούγονται οικεία και γνωστά πολύ απλά γιατί είναι.  Ο τίτλος κατ ουσίαν δεν έχει αλλάξει.  Από τη μία πλευρά, η Drinkbox Studios έκανε τόσο καλή δουλειά με το πρώτο τίτλο που δεν χρειαζόταν να αλλάξει και πολλά. Από την άλλη ωστόσο ίσως δεν τόλμησε όσο θα θέλαμε χωρίς αυτό να είναι κακό, είπαμε ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει. Μάλιστα αυξήθηκε και η διάρκεια του τίτλου στις περίπου 12 με 14 ώρες, χωρίς να υπολογίζουμε την απόκτηση τυχόν εξτρά bonus. Σημειώνουμε δε το αυτονόητο πως ο τίτλος πραγματικά λάμπει στο handheld mode, χωρίς αυτό και πάλι να σημαίνει πως χωλαίνει στο tv mode για παράδειγμα

Ευχάριστη σε κάθε περίπτωση και η προσθήκη local co op από την αρχή μάλιστα του τίτλου για δράση, διασκέδαση και συνεργασία με έως άλλους 3 φίλους μας!

Μουσικά ο τίτλος παραμένει σε υψηλά standards. Συνοδεύεται από ένα soundtrack που συνδυάζει latin, mariachi, και το synthesizer!

Για το τέλος σας κρατήσαμε το καλύτερο : Μπορείτε να μεταμορφωθείτε ακόμα και σε κοτόπουλο! Μάλιστα το κοτόπουλο είναι εξοπλισμένο με νέα power-ups αλλά και τα δικά του mini dungeons!

Μεξικανοεξαιρετικό

Το Guacamelee 2 είναι ένα διασκεδαστικό παιχνίδι. Τελεία και παύλα. Το sequel μπορεί να μην καινοτομεί ιδιαίτερα, ωστόσο παραμένει ένας τίτλος μέτρο σύγκρισης για την κατηγορία του με ζωντανά χρώματα, έντονη μουσικά και μια αστείρευτη αίσθηση του χιούμορ!

7.5
Συνολική βαθμολογία:
7.5


Το review έγινε με το προσωπικό μου από το eShop αντίγραφο του τίτλου, ενώ κατά τη στιγμή συγγραφής του παρόντος review θα χρειαστείτε περί τα 2,4GΒ εσωτερικής μνήμης ή ελεύθερου χώρου στην Micro SD κάρτα σας.

Σχόλια χρηστών:

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com