Nintendo Switch Reviews

Immortals Fenyx Rising [Switch Video Review]

Immortals Fenyx Rising [Switch Video Review]
Μοιραστείτε το σε :
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Το Immortals Fenyx Rising αποτελεί έναν νέο τίτλο, που φιλοδοξεί να γίνει ένα νέο IP μάλιστα, από την Ubisoft και συγκεκριμένα από το studio της εταιρείας στο Quebec. Για άλλη μια φορά η πολυσχιδής ελληνική μυθολογία έχει την τιμητική της στον τίτλο, πάνω στην οποία βασίζεται εξάλλου το Immortals Fenyx Rising. Η δε ανάπτυξη του είναι κάτι που πρέπει να σημειωθεί καθώς ο τίτλος ήδη πέρασε από μια αλλαγή ονομασίας, μια μετάθεση στην ημερομηνία κυκλοφορίας του και βέβαια μόνο απαρατήρητο δεν περνά το γεγονός πως δημιουργήθηκε υπό τις συνθήκες της παγκόσμιας πανδημίας. Επηρέασαν άραγε όλα αυτά το επίπεδο του νέου τίτλου; Είναι αντάξιος των τόσο καλών τίτλων  που μας δίνει η Ubisoft το τελευταίο διάστημα; Η απόδοσή του πως είναι στο λατρεμένο μας Switch; Πολλά τα ερωτήματα, περισσότερες οι απαντήσεις, αμέσως μετά!

Και βέβαια τίτλος που βασίζεται στην Ελληνική μυθολογία, χωρίς ήρωα/ιδα γίνεται; Δε γίνεται! Αναλαμβάνουμε λοιπόν τα ηνία της/του Fenyx, ενός νέου φτερωτού ήρωα σε μια προσπάθεια να σώσουμε τους Έλληνες θεούς και τον οίκο τους από τον θανατηφόρο Τυφώνα, σε έναν επικό τίτλο για τους θεούς.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Τυφώνας, παιδί της Γαίας, απελευθερώνεται από τη φυλακή του με έναν στόχο: να καταστρέψει τον Δία και να ανακτήσει το θρόνο του Ολύμπου. Μοιραία ο Δίας ζητά τη βοήθεια του ξαδέρφου του, του τιτάνα Προμηθέα, που όπως όλοι ξέρουμε είναι αλυσοδεμένος πάνω σε ένα βουνό. Ο Προμηθέας συμφωνεί να βοηθήσει μόνο αν ο Δίας κερδίσει ένα στοίχημα. Προβλέπει ότι ένας θνητός (εσείς με λίγα λόγια) θα νικήσει τον Τυφώνα.Αν μάλιστα επαληθευτεί ο Προμηθέας, ο Δίας πρέπει να τον απελευθερώσει! Ο Δίας μην έχοντας κάτι να χάσει συμφωνεί με την πρόκληση.

Αναλαμβάνετε έτσι τον ρόλο της Fenyx (*) όπου και ξυπνάτε σε ένα νησί (Golden Isle) μετά από ένα τραγικό ναυάγιο. Εξερευνώντας το νησί ανακαλύπτετε πως το πλήρωμα του πλοίου αλλά και ο αδερφός μας έχουν πετρώσει! Και εδώ, με τη βοήθεια του Ερμή, ο οποίος πιστεύει ότι η Fenyx μπορεί να είναι η ηρωίδα που βάσει της Προφητείας μπορεί να νικήσει τον Τυφώνα και να σώσει τον κόσμο, το ταξίδι μας ξεκινά!

Άρης, Ήφαιστος, Αθηνά, Ερμής και Αφροδίτη είναι μόνο μερικοί από τους θεούς/ες που θα συναντήσουμε στο ταξίδι μας.

Η Fenyx είναι ενθουσιασμένη που ανακαλύπτει ότι οι θεοί και οι μύθοι για τους οποίους άκουγε σε όλη τη ζωή της αληθινοί, αλλά σύντομα ανακαλύπτει ότι οι θεοί δεν είναι οι ίδιοι στη Χρυσή Νήσο (Golden Isle).

Και σε αυτή τη δοκιμασία θα είστε “μόνοι”; Σαφώς και όχι! Οι θεοί του Ολύμπου μας “ευλόγησαν” με πολλά “δώρα”: τα φτερά του Δαίδαλου, το σπαθί του Αχιλλέα, το τόξο του Οδυσσέα και πολλά άλλα, καθώς και θρυλικές δυνάμεις που θα βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε όλες τις δυσκολίες σε μάχες αλλά και γρίφους.

Εξερευνούμε ένα απίστευτα πολύχρωμο κόσμο, γεμάτο με μυθικά πλάσματα από κύκλωπες μέχρι μέδουσες και μινοταυρους

Το δε customization είναι όπως ακριβώς θα το θέλαμε: προσαρμόστε την εμφάνιση του χαρακτήρα σας με συγκεκριμένες επιλογές που δενκουράζουν (aka δεν είναι χιλιάδες) στην αρχή αλλά και κατά τη διάρκεια του τίτλου στο … μπαρμπέρικο των θεών! Ανακαλύψτε νέες πανοπλίες και εργαλεία εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία ενώ συγκεντρώνετε πόρους από όλο τον κόσμο για να δημιουργήσετε ισχυρά αντικείμενα και αναβαθμίστε τα όπλα σας στην προσπάθειά σας να εκπληρώσετε το πεπρωμένο σας. Βαρεθήκατε την εμφάνιση του χαρακτήρα σας; Κανένα πρόβλημα, εξερευνήστε ή πηγαίνετε στο shop για αγορά νέων skin!

Ο τίτλος θυμίζει -από πλευράς χιούμορ- μια καλή ταινία δράσης των 80’s: πολλές αστείες ατάκες, χωρίς να είναι γελοίες και πολλή δράση.

Οι διάλογοι στον τίτλο είναι με μια μόνιμη και καλή δόση χιούμορ, το δε δίδυμο Δία-Προμηθέα μας θύμισαν τους παππούδες στο Muppet Show, για όσους από εσάς τους είχατε προλάβει και άρα κινδυνεύετε όπως και εμείς από τον Covid λόγω ηλικίας ;-). Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως από τα πρώτα πράγματα που εντοπίσαμε στον ηχητικό τομέα ήταν τα αγγλικά τα οποία διαφέρουν τελείως από το συνηθισμένο: κανείς δεν έχει βρετανική ή αμερικάνική προφορά, αλλά είναι ξεκάθαρα ελληνική! Well done θα λέγαμε αν και ίσως ξενίσει κάποιους.

Ναι κλισε, ναι το έχετε ακούσει ξανά αλλά ισχύει: ο τίτλος είναι μια ευφάνταστη διασταύρωση του Assassin’s Creed Odyssey και του Zelda Breath Of The Wild.

Και στα 2 βρίσκεστε σε ένα περιβάλλον με τη δυνατότητα να εξερευνήσετε τα πάντα από την αρχή, με τον “αρχικακό” ξεκάθαρα ορισμένο να σας περιμένει στη μέση του χάρτη κλπ. Προς θεού δεν είναι κάτι αρνητικό, τουναντίον: δίνει μια πιο Nintendo αισθητική στον τίτλο όπου σημασία δεν έχει τόσο η ιστορία, αλλά η εξερεύνηση ενός ΑΠΕΡΑΝΤΟΥ κόσμου!!

Χωρίς να θέλουμε να σας spoil-άρουμε για το τι θα συναντήσετε στον τίτλο, να σας πούμε πως υπάρχουν παντού διάσπαρτα mission και side missions καθώς και δοκιμασίες όπως τα vaults.

Τα Vault στο Immortal Phoenix Rising είναι είναι ένα μείγμα των νέων shrine και των παλαιών temple του Zelda : αποτελούν μία δοκιμασία σε γρίφους, σε μάχες και σε συνδυασμό αυτών. Η δε δυσκολία τους φαίνεται με το ξεκινάμε κάθε vault με τις εμφανιζόμενες κεφαλές (1 εύκολο – 3 δύσκολο)

Σε κάθε περίπτωση : μη βιαστείτε στον τίτλο, δεν είναι game για speedrun. Κάντε ό,τι μπορείτε και βρίσκετε μπροστά σας, εξερευνήστε και -πιστέψτε μας- θα ανταμειφθείτε. Ο τίτλος βέβαια ως (και) RPG διαθέτει skills, abilities, inventory items, godly powers κ.ο. κ. Απ’όλα έχει ο “μπαξές”. Ωστόσο μη περιμένετε την μαζικότητα αντικειμένων και όπλων που μας έχει συνηθίσει η Ubisoft στο παρελθόν. Φαίνεται πως σταδιακά εγκαταλείπει τη λογική του ατελείωτου farming και αλλαγής αντικειμένων ανά .. 10λεπτο και πλέον τα αντικείμενα είναι πολύ πολύ περιορισμένα. Παρόμοια λογική ακολουθεί εξάλλου και στο Assasin’s Creed Vallhala, οπότε μάλλον μιλάμε για μια συνολική στρατηγική απόφαση της εταιρείας. Σε ικανοποιητικά επίπεδα είναι και το crafting του τίτλου όπου μπορούμε να αναβαθμίσουμε την πανοπλία μας, τα όπλα μας, τα potion που χρησιμοποιούμε κλπ.

Τεχνικός τομέας

Ο τίτλος είναι από τους λίγους third party τίτλους που φαίνεται να κάνει καλή χρήση του σχεδόν ξεχασμένου είναι η αλήθεια HD rumble. Μάλιστα υπάρχει και σχετική επιλογή στο μενού του τίτλου. Αισθητή γίνεται η παρουσία του όποτε ανιχνεύουμε μια περιοχή από ψηλά, όπου μας δίνει μια καλή αίσθηση του που βρίσκεται κάποιο σημείο ενδιαφέροντος για να το μαρκάρουμε.

Η cell shaded αισθητική του τίτλου ταιριάζει γάντι στους Nintendo gamers η δε μουσική του τίτλου είναι καλή και ταιριαστή με τον τίτλο, αλλά μέχρι εκεί. Τουλάχιστον για τα δικά μας γούστα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επική (Α ΡΕ KONDO ΖΗΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ). Η απόδοσή του δε θα ήταν κάτι που θα ήθελα να σχολιάσω σήμερα, καθώς η Ubisoft έχει υποσχεθεί update εντός των ημερών που θα βελτιώνει την απόδοση. Θεωρούμε δε σκόπιμο να επαναξιολογήσουμε τον τίτλο συνολικά για την απόδοση του σε μια μεταγενέστερη χρονική στιγμή με το εν λόγω patch, που εξάλλου θα λάβουν όλοι οι gamers καθώς ο τίτλος κυκλοφορεί επίσημα στις 3/12/2020. Επίσης εικάζεται ότι θα κυκλοφορήσει και 2ο patch μέσα στη χρονιά. Σε κάθε περίπτωση προφανώς οι έτερες εκδόσεις (PS4/PS5, XBOX One/Series S/X και PC) είναι εμφανώς ομορφότερες με τα όσα έχουμε μέχρι σήμερα δει σε βίντεο πάντα.

Μέσα από τις ρυθμίσεις μπορούμε επίσης να ενεργοποιήσουμε και να απενεργοποιήσουμε τα Motion control γεγονός που βρήκαμε εξαιρετικά θετικό αλλά και χρήσιμο σε περιπτώσεις που παίζουμε στην τηλεόραση. Αντιθέτως σε handheld mode δεν θα λέγαμε ότι ενδείκνυται ένας τέτοιος τρόπος χειρισμού

Στον τεχνικό τομέα οφείλουμε να αναφέρουμε πως ο τίτλος υποστηρίζει την νέα δυνατότητα Ubisoft Connect (**), μέσω της οποίας το save σας συγχρονίζει στο cloud και έτσι μπορείτε να συνεχίσετε ανά πάσα στιγμή στην πλατφόρμα της επιλογής σας! Είστε καθοδόν; Παίξτε τον τίτλο στο Switch. Είστε σπίτι με την καινούργια από την BF 75 άρα ουοάου 4k TV; Συνεχίστε από εκεί που ήσασταν στον PS5 ή το XBOX σας ή το PC σας!

Στα αρνητικά του τίτλου πέραν της απόδοσης που θα επαναξιολογηθεί στο μέλλον, θα λέγαμε ότι δίνει μια αίσθηση “παιδικότητας” λίγο παραπάνω από όσο θα έπρεπε σε κάποιες στιγμές. Η ελληνική προφορά των Αγγλικών διαλόγων και το συνεχές χίουμορ ίσως ξενίσουν ή και κουράσουν κάποιους. Η εξερεύνηση σε ορισμένα σημεία μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως μεγάλα κομμάτια του τίτλου είναι χαρακτηριστικά άδεια. Επίσης καλώς ή κακώς αφού ο τίτλος φέρει πολλά ίσως και πάρα πολλά κομμάτια ομοιότητας με τίτλους ογκόλιθους όπως η σειρά Zelda και το Assassin’s Creed μοιραία θα λάβει “κακή κριτική” για την αντιγραφή τους. Σε αυτό το σημείο θα συνεχίσουμε να κριτικάρουμε οποιαδήποτε ingame αγορά, όπως το shop που μας έχει δώσει η Ubisoft στον τίτλο, ακόμα και αν αφορά καθαρά και μόνο skins καθώς μιλάμε όχι για έναν free τίτλο αλλά για έναν καθαρά full price τίτλο. Τέλος κάποιοι μηχανισμοί του τίτλου όπως το stealth θέλουν rework καθώς δεν αποδίδουν στοιχειωδώς καλά.

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ubisoft για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

"Ανάλαφρό" RPG που κολάς!

Ελληνική μυθολογία, μία τσαχπίνα ηρωίδα, ένας απέραντος κόσμος για εξερεύνηση, γρίφοι που είναι το δυνατό σημείο του τίτλου και μπόλικες μάχες. Αυτά ξεπερνούν κάθε αρνητικό παράγοντα, όπως αναλύσαμε, δίνοντάς μας ένα ευχάριστο τίτλο με τον οποίον θα κολλήσουμε για πολύ ΠΟΛΥ καιρό ακόμη!

7.8
Συνολική βαθμολογία:
7.8

(*) Έχουμε την ελεύθερη επιλογή δημιουργία αντρικού ή γυναικείου χαρακτήρα, χωρίς κάποια άλλη επιλογή. Για τους λόγους του παρόντος review δημιουργήσαμε γυναίκα ηρωίδα, οπότε στο εξής θα αναφερόμαστε στην ηρωίδα ως η Fenyx.

(**) Απαιτείται δημιουργία δωρεάν λογαριασμού στην Ubisoft.

Σχόλια χρηστών:

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση