Nintendo Switch Reviews

Megaman 11 [Switch Review]

Μοιραστείτε το σε :
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Το Mega Man 11 αποδεικνύει ότι ορισμένα παιχνίδια “παλαιάς κοπής” πραγματικά αντέχουν στο χρόνο, έστω και αν τα νέα γραφικά και το εύχρηστο σύστημα επιβράδυνσης του χρόνου είναι σίγουρο πως δεν θα αρκέσουν για όλους και έτσι ορισμένοι παίκτες θα απογοητευτούν από το υψηλό επίπεδο δυσκολίας και κάποια άλλα στοιχεία. Ας τα δούμε όλα όμως μαζί αμέσως μετά!

 

Το αρχικό Mega Man έκανε το ντεμπούτο του το 1987, με τους παίκτες να προκαλούν 8 robot masters, κλέβοντας τους όπλα και δυνατότητες. Οκτώ παιχνίδια και μια δεκαετία περίπου αργότερα,  λίγα άλλαξαν με κύρια την προσθήκη του slide και του Rush. Ωστόσο η Capcom άφησε τις μεγάλες αλλαγές για τη σειρά Mega Man X, κρατώντας έτσι την κύρια σειρά του τίτλου στα γνωστά ως άνω μονοπάτια.

Ενώ το Mega Man 11 ακολουθεί σχεδόν κατά γράμμα την ως ως άνω πεπατημένη με τα ίδια γνωστά βασικά στοιχεία, αντιπροσωπεύει επίσης τη μεγαλύτερη προσπάθεια εκσυγχρονισμού που έχει δει η σειρά εδώ και δεκαετίες.

Ο τρελός εφευρέτης Doctor Wily επιστρέφει και ξανά με “πλύση εγκεφάλου” σε ένα σωρό φιλικά και χρήσιμα ρομπότ για να γίνουν φονικά! Φυσικά, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να περάσετε από οκτώ στάδια γεμάτα με θανατηφόρους κινδύνους, εχθρούς όλων των μεγεθών και ένα “τουμπανιασμένο” boss ανα πίστα – με οποιαδήποτε σειρά επιθυμείτε – πριν επισκεφθείτε το Κάστρο του Wily και τις τελευταίες προκλήσεις.

Εάν δεν έχετε παίξει ποτέ Mega Man τίτλο πέραν της ντροπής που πρέπει να νιπώθετε θα αναρωτηθείτε ίσως πώς οκτώ επίπεδα είναι αρκετά για ένα ολόκληρο παιχνίδι. Καλά και κακά ίσως νέα σας περιμένουν : κάθε επίπεδο είναι απίστευτα δύσκολο ιδιαίτερα με τα σημερινά δεδομένα του 2018. Οτιδήποτε μπορεί να σας σκοτώσει με εύκολο τρόπο ενώ ανά πάσα στιγμή απαιτούνται επιδέξιοι χειρισμοί σε κάθε άλμα.

Οι δε μάχες με κάθε boss είναι απολαυστικές και ομοίως δύσκολες. Δε σας κρύβουμε πως πιάσαμε τον εαυτό μας να πανηγυρίζει σαν να τερμάτισε ολόκληρο τίτλο με την νίκη σχεδόν κάθε boss.

Ευτυχώς στα πλαίσια του όποιου νεοτερισμού που αποπνέει ο τίτλος υπάρχουν και οι ανάλογες προσθήκες, όπως το ολοκαίνουργιο είναι το σύστημα “double gear“. Ουσιαστικά με το πάτημα ενός κουμπιού για τη χρήση του ενός gear πλέον μπορούμε να ενεργοποιήσουμε αργή κίνηση για τέλεια άλματα και αποφυγή εχθρών. Με το έτερο gear ενεργοποιούμε σουπερ θανατηφόρα χτυπήματα.

Να διευκρίνίσουμε πως δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ως ανω gear συνεχώς διαφορετικά θα υπερθερμανθούν, καθιστώντας τα άχρηστα για κάποιο χρονικό διάστημα.

Τα νέα αυτά στοιχεία μαζί με την επιστροφή του Rush την δίνουν στο Mega Man πολύ περισσότερες επιλογές μάχης από ό, τι πριν, εξου και ο ως άνω χαρακτηρισμός του MegaMan 11 ως τη μεγαλύτερη προσπάθεια εκσυγχρονισμού που έχει δει η σειρά εδώ και δεκαετίες.Πέραν των ανωτέρω ως βοήθεια θα έχετε και ό,τι αγοράζετε από το shop με γρανάζια και μπουλόνια που έχετε μαζέψει με κόπο σε κάθε πίστα για power-ups και άλλα.

Οπτικά ο τίτλος είναι χάρμα οφθαλμών με την υιοθέτηση ενός σύγχρονου art σε πλήρη συμφωνία με το γνωστό ύφος των anime. Ωστόσο κάνοντας μια αναζήτηση στο διαδίκτυο θα εντοπίσει αρκετά αρνητικά σχόλια για τη νέα εμφάνιση του Mega Man 11 προτιμώντας old school γραφικά σε έναν old school εξάλλου τίτλο.

Ηχητικά ο τίτλος είναι ότι θα περιμέναμε, χωρίς να κάνει το εν λόγω κομμάτι ούτε να ξεχωρίζει από τον υπόλοιπο τίτλο αλλά ούτε και να τον “πάει πίσω”.

Αν και συνολικά το Megaman 11 πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια, υπάρχουν κάποια στοιχεία που μου δεν άρεσαν, πέραν της δυσκολίας. Για παράδειγμα δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος για ένα παιχνίδι που το 2018 να μην κάνει autosave, ιδιαίτερα όταν έχει τη δυσκολία του εν λόγω τίτλου

Όταν (ή κυρίως αν) τελειώσετε με το κύριο παιχνίδι, μπορείτε να δοκιμάσετε την τύχη σας με μια ευπρόσδεκτη συλλογή πρόσθετων προκλήσεων, σε κοινώς αποδεκτά τρελά επίπεδα δυσκολίας. Πάρτε μια γεύση λοιπόν από τα post game challenges σε ένα βίντεο που εντοπίσαμε για εσάς:

Καλό ωστόσο ακόμα όχι για πολλούς

Εάν η βίαιη δυσκολία δεν είναι κάτι που ίσως και σαδιστικά αποζητάτε δε θα σας προτείναμε τον τίτλο. Αν ωστόσο σας αρέσουν οι προκλήσεις και οι ευφυώς σχεδιασμένες πίστες είμαστε σίγουροι πως θα βρείτε τις νέες μάχες και το φρέσκο ​​στυλ του παιχνιδιού εξαιρετικό!

7.1
Γραφικά:
9
Μουσική:
7
Δυσκολία:
4
Gameplay:
8.5

Το review έγινε με το προσωπικό μου από το eShop αντίγραφο του τίτλου, ενώ κατά τη στιγμή συγγραφής του παρόντος review θα χρειαστείτε περί τα 2,1GΒ εσωτερικής μνήμης ή ελεύθερου χώρου στην Micro SD κάρτα σας.

 

Δείτε επίσης:

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com