Nintendo Switch Reviews

Pikmin 3 Deluxe [Nintendo Switch Review]

Pikmin 3 Deluxe [Nintendo Switch Review]
Μοιραστείτε το σε :
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Εάν η Nintendo είναι καλή κατά γενική ομολογία σε κάτι, είναι στη δημιουργία ενός απίστευτα χαριτωμένου franchise, όπως εν προκειμένω με τη σειρά Pikmin. Επομένως, δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το Pikmin έχει ήδη τρία μέρη, από τα οποία το Pikmin 3 έχει τώρα μια έκδοση Deluxe στο Switch. 

Έχετε νιώσει αυτό που όταν είσαι με καλή παρέα δεν καταλαβαίνεις πότε περνάει ο καιρός και τα χρόνια; Ε αυτό το πάθαμε με το Pikmin 3 Deluxe που πραγματικά μας φάνηκε απιστευτο πως ο τίτλος αυτός είχε κυκλοφορήσει επτά (7) ολόκληρα χρόνια πριν και μάλιστα στο (δε λέμε πλέον αδικοχαμένο, το έχουμε χιλιοπει) Wii U. Η Deluxe μάλιστα έκδοση του Pikmin 3 στο Switch κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα σε εμάς αν θέλουμε να ξεκινήσουμε τον τίτλο από την αρχή, παρότι δεν είναι μια τεράστια –αλα RE2 remake– αναβάθμιση.

Ιστορικά το Pikmin εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2001 στο GameCube. Το franchise με αποδείχθηκε γρήγορα επιτυχία και έτσι ακολουθήθηκαν πολλά μέρη σε άλλες πλατφόρμες της Nintendo. Το GameCube πήρε το Pikmin 2 το 2004, το οποίο, όπως και το πρωτότυπο, ήρθε αργότερα στο Wii. Το Pikmin 3 εμφανίστηκε στο Wii U το 2013 και αυτό το παιχνίδι έχει τώρα μια Deluxe έκδοση από τη Nintendo.

Το “πραγματικό ζουμί” του Pikmin 3  εξακολουθεί να βρίσκεται στο Story Mode, το οποίο μας παρουσιάζει τρεις ατρόμητους τυχοδιώκτες να προσγειώνονται σε έναν επικίνδυνο πλανήτη προσπαθώντας να σώσουν τον πολιτισμό τους. Και πως άραγε θα το κάνουν αυτό; Μα φυσικά, με μια στρατιά από τα πιο  χαριτωμένα μικρά πλάσματα που έχετε δει ποτέ!

Σε αντίθεση με τα προηγούμενα Pikmin, το παιχνίδι δεν αφηγείται την ιστορία του Captain Olimar, αλλά αυτή των φίλων του, Alph, Brittany και Charlie. Βλέπετε ο πλανήτης τους εξαντλείται από τρόφιμα και στην αναζήτηση νέου πλανήτη και τροφίμων πέφτουν (συντρίβονται)  σε έναν παράξενο πλανήτη. Το μαντέψατε, αυτός είναι ο πλανήτης των Pikmin!

Αυτή είναι η core -ακατέργαστη- φόρμουλα του τίτλου από το 2001 που ακόμα είναι φρέσκια και πολύ πολύ δυνατή! Το Pikmin 3  πήγε τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα εισάγοντας νέα πλάσματα στην Pikmin συνταγή, με επιπλέον ικανότητες που μας δίνουν -προφανώς- νέες στρατηγικές προσέγγισης. Το να γνωρίζεις ποιο Pikmin είναι το καλύτερο για τη δουλειά που θες να κάνεις είναι το κλειδί για την επιβίωση.

Και τι κάνεις σε αυτόν τον τίτλο ωρε μπαρμπαBraveheart ίσως αναρωτιέστε. Ε plain simple ελέγχετε μια χούφτα χαριτωμένων πλασμάτων,συλλέγοντας αντικείμενα, υπερπηδώντας εμπόδια ενώ αυτονόητη είναι η υπεράσπιση του εαυτού σας από τους ΠΟΛΥ εχθρικους αντιπάλους(εντάξει δεν είναι τόσο εχθρικοί τουλάχιστον όλοι, απλά θέλαμε να σας κεντρίσουμε το ενδιαφέρον) που κατοικούν στον πλανήτη. Κάθε Pikmin σας μπορεί να αντικατασταθεί για να αντιμετωπίσει καταστάσεις στις οποίες υπερέχει: τα Blue Pikmin για παζλ με βάση το νερό, τα Yellow Pikmin για ηλεκτρικούς κινδύνους και ούτω καθεξής.

Ναι ξέρουμε ακούγεται απλοϊκό, αλλά λειτουργεί ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ. Παρόλο που το campaign αρχικά δε μας δίνει επιλογές εναλλακτικής διαδρομής, από ένα σημείο και μετά αλλάζει οπότε ανοίγουν και προαιρετικές εναλλακτικές διαδρομές για εξερεύνηση. Πάντα όλα αυτά βεβαια υπό το βλέμμα ενός συστήματος χρόνου που σας ζητά να επιστρέψετε τα Pikmin σας στην αρχική σας βάση πριν τα πλάσματα της νύχτας τους επιτεθούν.

Αυτή τη φορά η έκδοση Deluxe, περιλαμβάνει co op για το main campaign καθώς και για τα side stories που ξεκλειδώνονται καθώς προχωράτε στην ιστορία και είναι πολύ ευθυγραμμισμένα – ποιοτικά – με το base game. Οι εν λόγω αποστολές είναι διασκεδαστικές σε co op καταστάσεις, αλλά για σόλο παίκτες, παίρνετε σχεδόν το ίδιο παιχνίδι με το αρχικό στο Wii U με πολύ παρόμοια γραφικά μάλιστα.

Αυτές είναι λοιπόν οι κύριες προσθήκες περιεχομένου. Άλλες τροποποιήσεις περιλαμβάνουν μια νέα ρύθμιση δυσκολίας “Ultra-Spicy”, ένα σύστημα επίτευξης στόχων του παιχνιδιού αλα achievments και μια “Piklopedia” που αναφέρει ιστορίες από διάφορα κομμάτια του παιχνιδιού καθώς τα ανακαλύπτετε. Περιλαμβάνεται επίσης το προηγούμενο DLC με μερικές επιπλέον αυτόνομες αποστολές όπως είχε κυκλοφορήσει. Πέρα από τις άλλες αλλαγές, τέθηκε μέγιστό όριο χρήσης Pikmin σε 60 (από 100) στο Ultra-Spicy επίπεδο δυσκολίας που σίγουρα ζορίζει και μάλιστα αρκετά.

Και πάμε στο Bingo Battle, μια διαχρονική έκπληξη του Pikmin 3.

Το Bingo Battle είναι πραγματικά ένα μέρος του Pikmin 3 που κρατάει με άλλον τρόπο το ενδιαφέρον μας για τον τίτλο. Σε αυτό το PVP mode, η δουλειά σας είναι να συμπληρώσετε μια κάρτα bingo τυχαίων αντικειμένων που είναι διασκορπισμένα σε διάφορες αρένες. Και για να το πω απλά: έχει χαβαλέ! Εδώ φαίνεται ωστόσο πως λείπει και το συγκριτικό πλεονέκτημα της Wii U έκδοσης: το GamePad, όπου πραγματικά έδειχνε τα δόντια του σε αυτό το mode. Μας λείπει αλλά όπως και να έχει είναι εμφανές πως το Switch είναι ελκυστικότερο και το έχουν ήδη αγκαλιάσει δεκάδες εκατομμύρια gamers ανά τον κόσμο.

Στον τεχνικο τομεα δεν έχουμε να πούμε και πολλά: τα γραφικά όμορφα και σε απόλυτη συμφωνία με τον χαριτωμένο τίτλο, η μουσική επένδυση γνωστή ενώ πραγματικά δε του λείπει κάτι είτε σε περιεχόμενο, είτε σε ποιότητα.

Σε κάθε ωστόσο περίπτωση, όπως συνηθίζω να λέω και να γράφω, ο τίτλος δεν είναι αψεγάδιαστος. Για παράδειγμα το co op λειτουργεί μόνο offline (!) και μόνο σε 1 σύστημα Nintendo Switch. Τα δε controls σε κάποια σημεία θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Και αυτό το λέμε επειδή γενικά σε αυτό η Nintendo είναι κορυφή, γεγονός που μας ξένισε. Τέλος αν και πολύ δυνατή προσθήκη, βρε Nintendo πόσα remakes Wii U θα μας δώσεις ακόμα; Το εμπεδώσαμε το Wii U είχε παιχνιδάρες που κρίμα είναι να χαθούν στην gaming λήθη, αλλά κάπου το ημερολόγιο γράφει (κοντά) 2021, ε;

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Ubisoft για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

Σχόλια χρηστών:

Στρατηγικοκαταπληκτικό και το 2020!

Ο τίτλος συνδυάζει μοναδικά την στρατηγική, τα όμορφα Pikmin ωσαν νέα Lemmings σε έναν must buy game, αν δεν έχετε παίξει τον Wii U τίτλο. Αν τον έχετε ευχαριστηθεί το κύριο "τυράκι" είναι το co op mode που με παρέα δίνει άλλη αίσθηση στον τίτλο. Ωστόσο σε κάθε περίπτωση αγαπημένη Nintendo το εμπεδώσαμε πως το Wii U είχε παιχνιδάρες που κρίμα είναι να χαθούν στην gaming λήθη, αλλά πλέον πρέπει να πάμε και για άλλα, σωστά;

8
Συνολική βαθμολογία:
8

Δείτε επίσης:

0

Αφήστε μια απάντηση