––>
Nintendo Switch Reviews 2

Pokemon Let's Go Eevee [Nintendo Switch Review]

Βρείτε με σε

Braveheart1980

Super Moderator at ninty.gr
Γεννημένος στην Hyrule, καταδικασμένος να κυνηγά μανιτάρια, headshots και hidden objects! Ευτυχώς που υπάρχει και το πάνω-πάνω, κάτω-κάτω, αριστερά-αριστερά .... Απορίας άξιο το γεγονός πως με αντέχουν οι γύρω μου...
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Pokemon. Ένα gaming και όχι μόνο φαινόμενο που έχει μεταμορφωθεί στο μεγαλύτερο franchise του πλανήτη αξίας πολλών δισεκατομμυρίων! 44  τίτλοι, 16 main games, 28 spin-off, 21 ταινίες, anime, manga και και και …. Και όμως με το Pokemon Let’s Go θα κάνουμε μια επαναφορά στις ρίζες της σειράς με βάση τις Pokemon Red/Green που θα μας (ξανά)μείνει αξέχαστο!

Ας είμαστε ειλικρινείς. Σίγουρα θα έχετε δει πολλά video και όχι μόνο για τον τίτλο και θα γνωρίζετε ήδη πως έχει εισαγάγει στοιχεία της mobile έκδοσης του game (Pokemon GO) γεγονός που ανησυχεί την λεγόμενη core μερίδα των οπαδών της σειράς. Είναι όμως αυτά τα στοιχεία κάτι που πραγματικά πρέπει να μας κάνει να ανησυχούμε; Μήπως τροποποιούν σημαντικά την εμπειρία σε σχέση με ότι γνωρίζαμε; Και πάνω απ όλα κάνουν  το βιντεοπαιχνίδι καλύτερο ή όχι; Εάν θέλετε να ανακαλύψετε την απάντηση σε αυτές τις ερωτήσεις και πολλά άλλα, συνεχίστε την ανάγνωση του Pokémon: Let’s Go Eevee review μας!

Πριν ξεκινήσουμε καν το παιχνίδι, θα έχετε την επιλογή να επιλέξετε έναν τρόπο ελέγχου του παιχνιδιού. Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν το αριστερό ή το δεξί Joy-Con, το οποίο ουσιαστικά σημαίνει ότι μπορείτε να παίξετε το σύνολο του παιχνιδιού με ένα από αυτά τα controller, χρησιμοποιώντας motion controls για να πετάξετε Poké Balls σε άγρια ​​Pokémon ή να παίξετε σε handheld mode το γυροσκόπιο μαζί με το ZR για να πετάτε μπάλες στα Pokémon. Η τρίτη επιλογή βέβαια και η αγαπημένη μου συνολικά, και δεν είναι άλλη από την Poké Ball Plus.

Η Poké Ball Plus είναι ένα controller με motion controls που βέβαια διαθέτει και ένα joystick με δυνατότητα κλικ και ένα δεύτερο πλήκτρο. Ουσιαστικά κρατάμε την μπάλα στο χέρι μας πολύ εύκολα ενώ χειριζόμαστε με τον αντίχειρα το joystick και με τον δείκτη το “back” button. Καθ ‘όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού η Poké Ball Plus δονείται και κάνει ήχους, που αποτέλεσε τη λεπτομέρεια που μας κέρδισε. Τέλος είναι σίγουρα εντυπωσιακό το γεγονός πως μπορούμε να παίξουμε όλο το RPG με ένα χέρι. Η Poké Ball Plus είναι άνετη, αν είναι λίγο μικρότερη από ό, τι θα θέλαμε, για τα περίπου 50€ με 60€ που απαιτείται για την αγορά της. Τουλάχιστον κρύβει μέσα της και ένα και μόνo Mew! Εξαιρετικά ΜΗ πρακτικό το γεγονός πως δεν λεχουμε τη δυνατότητα να τοποθετήσουμε την κονσόλα σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας, καθώς δεν υπάρχει σχετικό κουμπί στην Poké Ball Plus.

Αμέσως μετά αναμενόμενα συναντάτε τον Καθηγητή Oak και τον αντίπαλο σας προτού διαλέξετε ανάμεσα σε δυο πιθανά αρχικά Pokémon. Ανάλογα με την έκδοση του παιχνιδιού που αγοράσατε, αυτό θα είναι ένα Pikachu ή ένα Eevee. Κάπου εδώ και ενώ έχουμε περάσει μόνο μερικά λεπτά της ώρας με τον τίτλο, συνειδητοποιούμε πως είναι πραγματικά ότι πιο γλυκο, πολύχρωμο και συναρπαστικό έχουμε παίξει τα τελευταία χρόνια!

Προχωρώντας στο τίτλο να ξεκαθαρίσω κάτι από την αρχή, απλά λιτά και απέριττα όπως συνηθίζω να αναφέρω:

Το Pokémon: Let’s Go συνεχίζει την παράδοση της “αυθεντικής” gaming σειράς Pokémon και αυτό φαίνεται από την πρώτη στιγμή.

Το remake είναι πραγματικά πιστό στον αρχικό τίτλο και ακόμη και με τις αλλαγές που έχουν εισαχθεί και που θα αναλυθούν αργότερα, είναι χτισμένο πάνω στους βασικούς πυλώνες ενός καλού παιχνιδιού Pokémon . Η εξέλιξη, η εξερεύνηση, η επανάληψη , η στρατηγική στις μάχες και πάνω απ ‘όλα τα διαφορετικά Pokémon έχουν την ίδια βαρύτητα όπως πάντα.

Ο τίτλος ακολουθεί την ιστορία του Pokémon Yellow ως επί το πλείστον και έτσι ξεκινάτε είτε με ένα Pikachu είτε με ένα Eevee, ανάλογα με την έκδοση του παιχνιδιού που επιλέξατε. Να σημειώσουμε εδώ πως τα αρχικά μας Pokemon είναι σίγουρα δυνατότερα από οποιοδήποτε αντίστοιχο Pikachu ή Eeve που συναντάμε ελεύθερα στην άγρια ​​φύση, ενώ είναι ικανά να μάθουν μυστικές τεχνικές που τα κάνουν καλύτερα εναντίον των περισσότερων τύπων Pokémon. Ωστόσο δεν εξελίσσονται.

Εάν είστε νέοι στη σειρά, πέραν το γεγονός που είστε δακτυλοδεικτούμενοι σε μια οποιαδήποτε gaming παρέα, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η βασική ιδέα του τίτλου είναι να πιάσετε και να εκπαιδεύσετε μια ομάδα έξι Pokémon, διαφορετικού είδους/τύπου, ώστε να μπορείτε να μάθετε να νικήσετε όλους τους εχθρούς.

Οι πόλεις τα δάση και το περιβάλλον γενικότερα φαίνονται εξαιρετικά. Το τρισδιάστατο art style του παιχνιδιού είναι μαγευτικό και τα μοντέλα των Pokémon είναι πεντακαθαρά και κυρίως όπως θα έπρεπε να είναι. Όλα αυτά τα στοιχεία σάς κάνουν να θέλετε να εξερευνήσετε κάθε τοποθεσία του χάρτη και να συναντήσετε κάθε Pokémon που υπάρχει εκεί έξω.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μας, θα ανακαλύψετε ότι είστε σε θέση να ιππεύετε συγκεκριμένα Pokémon μόλις τα βγάλετε από την Poké Ball σας. Αυτό αντικαθιστά την ανάγκη να χρησιμοποιήσετε για παράδειγμα ποδήλατο. “Καβαλήστε” ένα Arcanine ή ένα Rapidash, μεταξύ άλλων, και ταξιδέψετε γρήγορα και κυρίως παντού!

Ωστόσο ο τίτλος δεν περιορίζεται στην επιστροφή μας στην περιοχή του Kanto με ένα upscaled γραφικό τομέα, αλλά περιλαμβάνει και αλλαγές στον τρόπο του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, υπάρχουν αλλαγές που αποσκοπούν να κάνουν τον τίτλο περισσότερο προσβάσιμο στους οπαδούς του Pokémon GO ώστε να ανακαλύψουν τι είναι πραγματικά τα Pokémon και να τους ετοιμάσει για τον επόμενο main τίτλο Pokemon το 2019. Σε τι αναφερόμαστε;

Πρώτα απ ‘όλα, η μάχη με τα wild Pokémon έχει εξαλειφθεί σχεδόν εντελώς (εκτός από τα legendary) και δεύτερον ο τρόπος σύλληψής τους έχει επίσης τροποποιηθεί. Με το που ερχόμαστε σε επαφή με ένα άγριο Pokemon δεν πολεμάμε μαζί του μέχρι να αποδυναμωθεί αλλά απεναντίας βασιζόμενοι στην Pokemon GO λογική του πετάμε “απλά” μια Pokeball. Το απλά είναι σίγουρα σχετικό καθώς θέλει σωστό timing ιδιαίτερα σε μερικά απαιτητικά Pokemon. Οπλιστείτε με υπομονή πάντως καθώς μερικά μικρά τερατάκια δε θέλουν απλά να μπουν σε μπάλα. Σίγουρα χάνεται ένα σημαντικό μέρος του τίτλου. Ωστόσο ο σκοπός της εν λόγω αλλαγής -θεωρώ- πως ήταν ο τίτλος να γίνει εύκολα προσβάσιμος στα κυριολεκτικά εκατομμύρια οπαδούς και παίκτες του Pokemon GO. Και βέβαια να (μοσχο)πουλήσει την Pokeball Plus, την οποία βέβαια αγοράσαμε και εμείς.

Μια δεύτερη σημαντική και θετική μάλιστα αλλαγή στο Let’s Go είναι ότι μπορείτε να δείτε πραγματικά τα Pokémon που περιπλανώνται στον κόσμο, αντί να έχετε τυχαίες συναντήσεις μαζί τους. Τέρμα οι ατελείωτες και χωρίς νόημα βόλτες για πιάσετε ένα Ratata ή ένα Squirtle. Το δες; Το πιάσες!

Επίσης πλέον δε χρειάζεται να επισκεφτούμε ένα Pokemon Center για να αλλάξουμε την ομάδα μας. Κουβαλάμε στην τσάντα μας το σύνολο των Pokemon που έχουμε πιάσει. Έτσι μπορούμε ανά πάσα στιγμή να αλλάξουμε την ομάδα μας κάτι που είναι πολύ ευπρόσδεκτη αλλαγή.

Να σημειώσουμε πως μόλις συμπληρώσετε την κύρια περιπέτεια, θα εμφανιστούν όχι ένας ή δύο αλλά 150 νέοι Master εκπαιδευτές στην περιοχή του Kanto, καθένας εξειδικευμένος με ένα διαφορετικό Pokémon. Η δυσκολία εδώ εκτοξεύεται πραγματικα καθώς ακόμα και οι απαιτήσεις για να αναμετρηθούμε με κάποιον εκπαιδευτή είναι ιδιαίτερα υψηλές. Για παράδειγμα για να μπορέσουμε να αναμετρηθούμε με έναν Master Trainer πρέπει να έχουμε ένα συγκεκριμένο Pokemon επιπέδου 65 (!) ως το πρώτο σας Pokémon στη μονομαχία ένoς εναντίων ενός. Είναι άλλη μια φρέσκια θα λέγαμε ιδέα στα πλαίσια των νεοτερισμών που ο τίτλος έχει εισαγάγει θέλουμε να πιστεύουμε επιτυχώς.

Το Let’s Go διαθέτει επίσης άλλη μια καλοδεχούμενη λειτουργία, αυτή του co-op, η οποία μπορεί να ενεργοποιηθεί με “τίναγμα” ενός δεύτερου Joy-Con ή μιας δεύτερης Poké Ball Plus. Ο δεύτερος παίκτης χρησιμοποιεί ουσιαστικά τα ίδια Pokémon με τον “κύριο” παίκτη, γι ‘αυτό συνεχίζετε να ανεβάζετε την ομάδα σας με κάθε μάχη. Ωστόσο δεν μας άρεσε το γεγονός πως η προσθήκη δεύτερου παίκτη δεν ανεβάζει ούτε τη δυσκολία αλλά ούτε και τις επιβραβεύσεις του τίτλου.

Ως θα έχετε μέχρι τώρα καταλάβει δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι η τερατώδης επιτυχία του Pokémon Go έχει εμπνεύσει την ανάπτυξη αυτού του παιχνιδιού γεγονός που αποδεικνύεται και με την μεταφορά των pokemon μας από το Pokémon Go προς το Pokemon Lets Go μέσω του Go Park. Το Go Park αντικαθιστά τη Safari Zone της Περιφέρειας του Kanto και επιτρέπει στους παίκτες να συνδέσουν τον GO λογαριασμό τους για να μεταφέρουν το αγαπημένο τους Pokémon. Να σημειώσουμε εδώ πως όσα Pokemon μεταφέρονται στην εν λόγω περιοχή επιστρέφουν σε level 1.

Και ερχόμαστε σε μια ερώτηση που συχνά πυκνά άκουσα τις τελευταίες ημέρες: Είναι το Pokemon: Lets Go εύκολο παιχνίδι; Όχι .Ή για να μη θεωρήσετε ότι υπερβάλλω  τουλάχιστον όχι περισσότερο από ότι ήταν η πρώτη γενιά Pokemon στο Game Boy. Ναι σίγουρα μπορούμε να τερματίσουμε το παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερη γνώση των στατιστικών του παιχνιδιού κλπ, αλλά μήπως τα ξέραμε 20 χρόνια πριν; Γενικά η δυσκολία του παιχνιδιού δεν έχει αλλάξει πολύ πέρα ​​από τα πρώτα “επίπεδα” (όπου ομολογουμένως είναι αρκετά απλή). Εδώ έρχεται βέβαια άλλη μια προσθήκη, αυτή των postgame Master εκπαιδευτών που αναφέραμε παραπάνω, στην οποία θα τα βρούμε σίγουρα μπαστούνια!

Κάπου εδώ όμως πρέπει να επισημάνουμε και τα αρνητικά όμως του τίτλου. Ναι μην κοιτάτε που σχεδον διθυραμβικά αναφερόμαστε στον τίτλο, δεν είναι αυτό που λέμε καθαρό δεκάρι (λέγε με Super Mario Odyssey).

Ένα από τα ελαττώματα του τίτλου είναι πως παραείναι” πιστός στον αρχικό αντιγράφοντάς τον ακόμα και στα αρνητικά. Για παράδειγμα συναντάμε πάμπολλους αντιπάλους NPC εκπαιδευτές που ακόμα έχουν ένα και μόνο Pokemon ενώ κάλλιστα θα μπορούσαν να έχουν έως και 5.

Τέλος η διάρκεια του τίτλου είναι επίσης ένα ζήτημα. Θα χρειαστείτε περίπου 20 ώρες για να τερματίσετε τον τίτλο και λίγες ακόμα για να γεμίσετε το Pokedex σας. Ευτυχώς βέβαια που υπάρχει και μπόλικο postgame υλικό που ωστόσο ίσως δεν τραβήξει όλους τους παίχτες.

Ευχαριστούμε θερμά την CD Media, για την έγκαιρη και ευγενική παραχώρηση του τίτλου για τις ανάγκες του παρόντος review!

 

Γκότα κατς δεμ ολ

Συνολικά και με βάση τα όσα πιο πάνω αναφέρουμε θεωρούμε πως παρά τα όποια ελαττώματα διαθέτει το Pokemon: Let's Go είναι το σημαντικότερο άλμα προς τα εμπρός στο franchise των τελευταίων ετών ίσως ακόμη και από τη γέννησή του! Η γοητεία του Let's Go είναι πως συνδυάζει με περισσή επιτυχία την νοσταλγία (Team Rocket μεταξύ άλλων) και άρα τους βετεράνους παίκτες με μοντέρνους gameplay μηχανισμούς για τους νεοφερμένους παίκτες, κάνοντας αμφότερους να κολλήσουν για πολύ πολύ καιρό με τον τίτλο!

8
Συνολική βαθμολογία:
8

Σχόλια χρηστών:
  1. Το Green είναι το αρχικό Blue. Του άλλαξαν χρώμα εκτός Ιαπωνίας, τρέχα γύρευε γιατί.
    Level up κάνεις στις μάχες με άλλους εκπαιδευτές, και όταν πιάνεις άγρια Pokémon.
    Ευχαριστούμε πάρα πολύ για το έγκαιρο ριβιού!!
    Οφείλω βέβαια ακόμα να ομολογήσω ότι δεν έχω καταλάβει το σύστημα του παιγνιδιού. Δηλαδή δε συναντάς άγρια πόκεμον και δεν τα πολεμάς, απλά τα παγιδεύεις? Πως όμως κάνεις level up? Το παραδοσιακό rpgιακό στυλ έχει εξαλειφθεί? Εμένα μου αρέσει να περιπλανώμαι και να πολεμάω εχθρούς "αόρατους" στη φύση, κλασικό RPG.
    Πρέπει να είχες στο μυαλό σου ολυμπιακό-παναθηναικό όταν έγραφες το review γιατί Pokemon Red/Green δε θυμάμαι να πω την αλήθεια...συνήθως Red/Blue και αργότερα το Yellow ειχαμε.

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com