Nintendo Switch Reviews 1

Team Sonic Racing [Switch Review]

Μοιραστείτε το σε :
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Φαίνεται πως η ασύγκριτη επιτυχία του Mario Kart 8 Deluxe άνοιξε την όρεξη και σε άλλους developers να εισέλθουν στο εν λόγω genre kart τίτλων διεκδικώντας τα πρωτεία από τον γνωστό Ιταλό υδραυλικό και την παρέα του. Σειρά λοιπόν στο kart ring έχει το Team Sonic Racing ενώ σε λιγότερο από μερικές εβδομάδες θα μας έρθει και το Crash Team Racing Nitro-Fueled. Ας τα δούμε όλα ωστόσο ένα ένα για να απαντηθεί το προαιώνιο ερώτημα με πάμπολλα επεισόδια: Έχει λόγο να φοβάται ο Mario και η παρέα του;

Team Sonic Racing [Greek Video Review]
Δείτε τον καταιγιστικό kart racing τίτλο!

Ας αρχίσουμε από τα προφανή: το  Team Sonic Racing είναι ένας συμπαγές τίτλος αγώνων kart που φέρνει στις οθόνες μας το μεγαλύτερο μέρος του Sonic the Hedgehog σύμπαντος. Εκτός από τους μπόλικους χαρακτήρες και τις αναφορές στη μακρά ιστορία του Sonic που υπάρχουν για να θυμούνται οι παλιοί, το παιχνίδι είναι plain simple fan ενώ παράλληλα καταφέρνει και ξεχωρίζει με ένα πακέτο καινοτομιών. Αν τα καταφέρνει και ο βαθμός που τα καταφέρνει είναι το ένα ζήτημα. Αυτό το ζήτημα που σίγουρα έχει κερδίσει ο τίτλος είναι που τόλμησε να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει. Kudos Sega και Sumo Digital λοιπόν!

Συνεχίζοντας με το roster του τίτλου θα λέγαμε πως είναι πλήρες. Αποτελείται από 15 χαρακτήρες που αντιπροσωπεύουν τη μακρά και ποικιλόμορφη ιστορία της σειράς των Sonic παιχνιδιών, ξεκινώντας από την αγία τριάδα που τα ξεκίνησε όλα μέχρι τον πιο σκοτεινό αντίπαλο του  Sonic, στο Sonic Lost World , Zavok. Αν και υπάρχουν εκ του αντιθέτου δηλώσεις λίγο πολύ όλοι πιστεύουμε σε κάποιο μελλοντικό DLC ώστε να γίνουν και άλλες προσθήκες όπως η υπόλοιπη Team Chaotix κ.ά. Ωστόσο η αλήθεια δε βρίσκεται ούτε στους Sex Pistols ούτε στο roster ενός arcade kart τίτλου, αλλά κάπου αλλού.

Ελάτε δε γίνεται να μην το βρήκατε, όλο το “ζουμί” βρίσκετε στους αγώνες! Οι αγώνες στο Team Sonic Racing είναι απλοί μα πάνω από όλα πολύχρωμα καταιγιστικοί, με προκλητικούς αντιπάλους και έντονη Sonic μουσική υπόκρουση σε κάθε γωνιά και στροφή. Και εδώ έρχεται η πρώτη καινοτομία του τίτλου, που οι παρατηρητικοί θα έχουν εντοπίσει και στον τίτλο του game: δεν αφορά κατ ουσίαν solo-παρτάκηδες παίκτες αλλά  4 ομάδες παικτών σε 3άδες με σκοπό την κατάκτηση των περισσότερων πόντων για την ομάδα. Είσαι “μάγκας” και βγήκες πρώτος αλλά ατομιστής και δεν έδινες τα items σου σε συμπαίχτες; Μπράβο σου, πρώτος και οι άλλοι 2 συμπαίκτες σου στην 11η και 12η θέση. Και κάπως έτσι μαζεύουμε λιγότερους πόντους από την ομάδα που κατέκτησε την 2η, 3η και 6η θέση αλλά έπαιζε σαν σύνολο. Ο τίτλος ωσάν αδυσώπητος τιμωρός δεν αφήνει χώρο σε ατομιστές. Get used to it.

Ωραία λοιπόν θα πείτε. Και τι κάνουμε σαν ομάδα δηλαδής; Ας τα δούμε όλα ένα ένα. Αρχικά μπορείτε να μοιραστείτε τα αντικείμενά σας με τους συμπαίκτες σας. Ο μηχανισμός λειτουργεί σωστά αν και θα σας πάρει λίγο χρόνο να τον συνηθίσετε με σκοπό να τον χρησιμοποιείτε σωστά. Οι ΑΙ συμπαίκτες σας πάντως τον χρησιμοποιούν σωστά και σαν από μηχανής θεοί σας δίνουν τα σωστά items όταν ακριβώς πρέπει.

Αυτό όμως που πραγματικά ωστόσο κατά την ταπεινή -λέμε τώρα- gaming άποψή μου ξεχωρίζει είναι το slingshot. Ο πρωτοπόρος κάθε ομάδας-τριάδας αφήνει πίσω του ένα χρυσό μονοπάτι πάνω στο οποίο αν πηγαίνουν οι συμπαίκτες μας αποκτούν μεγαλύτερη ταχύτητα. Παράλληλα όσο περισσότερο καταφέρνουμε να μείνουμε στο χρυσό μονοπάτι τόσο περισσότερη είναι και η ώθηση (boost) με την οποία θα επιβραβευθούμε όταν εν τέλει το εγκαταλείψουμε. Αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη που πέραν της αλληγορίας του κοινού δρόμου της ομάδας δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στους υπόλοιπους παίκτες να αντιγράψουν τα κόλπα του πρωτοπόρου και άρα έτσι να βελτιωθούν!

Και κάπως έτσι φτάνουμε στην πλήρωση της μπάρας “ομαδικής ενέργειας” , οπότε και έχουμε στη διάθεσή μας την Team Ultimate, ήτοι ένα σούπερ boost όλων των παικτών μας ενώ είναι ανίκητοι και όλα αυτά βέβαια για μερικά δευτερόλπετα. Σημειώστε δε πως και εδώ η ομαδικότητα παίζει και πάλι ρόλο: αν πατήσουμε την ενεργοποίηση της Team Ultimate ταυτόχρονα με τους υπόλοιπους συμπαίκτες μας, κερδίζουμε μερικά παραπάνω δευτερόλεπτα που θα είναι ενεργή!

Η έννοια της ομάδας καθίσταται καταλυτικά χρήσιμη και στην περίπτωση ενασχόλησης με τον τίτλο των μικρών μας φίλων, που εξάλλου στοχεύει ο τίτλος. Τέρμα πια τα μου πέταξες κόκκινο καβούκι πριν το τερματισμό και τα αφήστε τον μπαμπα να κερδίσει αλλιώς δεν σας ξαναπαίρνω παιχνίδι κλπ κλπ. Είπαμε ένας για όλους και όλοι για την ομάδα.

Η εστίαση του τίτλου στα ανωτέρω δε σημαίνει πως ο τίτλος παραμερίζει τους υπόλοιπους τομείς του, τουναντίων. Για παράδειγμα το drifting λειτουργεί τέλεια και κυριολεκτικά όπως πρέπει ενώ είναι ελαφρώς πιο επιεικέστερο σε λάθη από το  Mario Kart. Μοιραία αυτό βέβαια μειώνει την αίσθηση ικανοποίησης όταν καταφέρνουμε περίτεχνα τεχνικές ενέργειες.

Οι δε πίστες είναι τόσες όσες θα έπρεπε, φτάνοντας το σύνολο των διαφορετικών πιστών στις 21. Η έμπνευσή τους αντλείται από το παρελθόν της σειράς, ενώ όπως μπορείτε να διαβάσετε στη συνέχεια του review μας θα μπορούσαν να γίνουν καλύτερες επιλογές.

Αυτονόητη θεωρούμε και την ύπαρξη online ανταγωνισμού, ο οποίος ωστόσο σε πάμπολλες προσπάθειες μας ήταν πολύ μα πολύ λίγος, με αποτέλεσμα την μεγάλη αναμονή μας. Μου λείπουν ήδη οι εποχές του Mario Kart Wii που πριν προλάβεις να πεις Bowser είχε ολοκληρωθεί το matchmaking!

Πλην του online βέβαια στον τίτλο υπάρχει και ένα campaign θα λέγαμε, το Team Adventure. Το εν λόγω mode έχει σχεδιαστεί και έχει αυξανόμενη δυσκολία με την πάροδο του χρόνου, προσφέροντας αρχικά μικρούς κόσμους που αποτελούνται από επίπεδα που οι παίκτες πρέπει να κερδίσουν για να προχωρήσουν. Οι μισές από αυτές τις πίστες είναι οι παραδοσιακοί αγώνες και Grands Prix, ενώ οι υπόλοιπες είναι προκλήσεις (challenges) που ωστόσο δυσανάλογα βάναυση δυσκολία.

Ένας άλλος και ίσως τελευταίος νεοτερισμός του τίτλου είναι η δυνατότητα tuning του kart μας. Τρέχοντας του σκοτωμού και κερδίζοντας αγώνες κάθε είδους συλλέγουμε το ingame currency του τίτλου (R) με το οποίο αγοράζουμε ModPods που μπορεί να περιέχουν από αισθητικής άποψης κομμάτια μέχρι και κομμάτια που θα κάνουν το kart μας ασυγκράτητη βολίδα! Grinding και άγιος ο θεός. Θετικό το αυτονόητο για τους gamers που σέβονται τον εαυτό τους δηλαδή πως δεν υπάρχει το καρκίνωμα του paid currency. Θέλετε να ξεκλειδώσετε κάτι; Παίξτε όχι πληρώστε (πάλι). Simple.

Για να πούμε ωστόσο τα σύκα σύκα και την αντιγραφή αντιγραφή, υπάρχουν κάμποσα σημεία που ο τίτλος αντιγράφει με αλγεινό (ouch!) τρόπο το Mario Kart. Τόσες και τόσες ιδέες υπάρχουν, έπρεπε για παράδειγμα να βάλουν ένα τέρας από λάβα να βαράει μπουνιές δεξιά και αριστερά; Αυτογκόλ της μαμας Sega που μπορούσε με λίγη φαντασία να αποφευχθεί.

H απόδοση του τίτλου είναι ένα άλλο ζήτημα. Solo τα όποια hiccups ήτοι οι βυθίσεις ρυθμού των καρέ ανά δευτερόλεπτο (sic εκφραση για τα frame rate drops) είναι λίγα. Ωστόσο σε συνθήκες διπλού ή και τριπλού παιχνιδιού η απόδοση πέφτει κατακόρυφα και σε πολλά περισσότερα σημεία. Ελπίζουμε σε μελλοντικό fix – update. Άντε να δούμε.

Τέλος τα items αν και σίγουρα βοηθάνε δεν έχουν το χαρακτήρα και την ανατρεπτικότητα των αντικειμένων του ανταγωνισμού (είδατε πόσο όμορφα είπαμε ανταγωνισμό γενικά και “αόριστα” χωρίς να αναφέρουμε το Mario Kart 8 Deluxe;).

Σχόλια χρηστών:
  1. Το Sonic Racing Transformed μου άρεσε, και αυτό φαίνεται το ίδιο καλό παιχνίδι, και με τέτοια τιμή, σίγουρα θα το πάρω κάποια στιγμή.

Σίφουνας!

Γρήγορο σαν τον Sonic, με πάμπολλά νέα στοιχεία με έμφαση στην ομαδικότητα, δυνατό soundtrack αλλά και με μερικά σίγουρα ψεγάδια (online, items, απόδοση κλπ) δε στερούν από τον μόλις 30€ αξίας τίτλο το στέμμα ενός από τα απολαυστικότερα arcade racing παιχνίδια!

8.2
Γενική βαθμολογία:
8.2

Δείτε επίσης:

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com