Nintendo Switch Reviews

The Witcher 3: Wild Hunt – Complete Edition [Switch Video Review]

Μοιραστείτε το σε :
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Μία από τις πιο εντυπωσιακές ανακοινώσεις που μας άφησε φέτος η E3 ήταν η επιβεβαίωση ότι το Witcher 3: Wild Hunt , ένα από τα μεγαλύτερα και πιο φιλόδοξα παιχνίδια που έγιναν ποτέ , θα έρθει στο Switch. ‘Ετσι CD Projekt Red και Saber Interactive (ΝΑΙ αυτή που έβγαλε το NBA Playgrounds) έχουν ενδεχομένως υπογράψει συμφωνία με τον διάβολο και κυκλοφόρησαν το Witcher 3: Wild Hunt στο Nintendo Switch. Αυτό είναι ένα παιχνίδι που δεν θα έπρεπε να είναι εφικτό να μεταφερθεί στο Switch, αλλά να που ήρθε, είναι εξαιρετικό και κάνει παρέα σε ομοίως εξαιρετικά port όπως αυτά των Doom, Wolfenstein και Skyrim. Όχι μόνο ήρθε λοιπόν στον Switch-αρο (επιτρέψτε μου τον χαρακτηρισμό), αλλά είναι η πλήρης έκδοση, με δύο σημαντικές ιστορίες DLC. Πάμε να δούμε αμέσως μετά τα πάντα για τον τίτλο!

Σε περίπτωση που κάποιος δεν έχει ακόμη την τύχη να ανακαλύψει το επικό ταξίδι του Geralt, πρέπει να σας πούμε πως πρόκειται για μια εν εξελίξη περιπέτεια σε πραγματικό χρόνο, στην οποία θα πρέπει να να διερευνήσουμε έναν χάρτη με πολύ μεγάλο μέγεθος, ενώ επιλύουμε ένα πλήθος αποστολών, ερευνούμε περίεργες περιπτώσεις που σχετίζονται με τέρατα, καταπολεμούμε κάθε είδους όντα και παίρνουμε πολύ δύσκολες αποφάσεις με σημαντικές συνέπειες που θα αλλάξουν τελείως την εξέλιξη των πραγμάτων. Σας μπερδέψαμε;

Το παιχνίδι αρχίζει με τον πρωταγωνιστή μας τον Geralt της Rivia (γνωστό επίσης και ως σφαγέα του Blaviken) που ψάχνει για τη μάγισσα Yennefer. Δεν θα αργήσει να αποκαλυφθεί πως  η υιοθετημένη κόρη του Geralt και της YenneferCiri, έχει επανεμφανιστεί και οι υπερφυσικοί πολεμιστές που είναι γνωστοί ως Wild Hunt (εξ ου και ο τίτλος) την κυνηγούν! Η ηπειρωτική χώρα καταστρέφεται από πολέμους και τέρατα, πράγμα που σημαίνει ότι η δουλειά μας δεν θα είναι εύκολη. Οι Witchers υπάρχουν ως ομάδα που κυνηγούν τέρατα και μάλιστα εκπαιδεύονται για αυτό από νεαρή ηλικία, ταξιδεύοντας από πόλη σε πόλη ψάχνοντας για τέρατα και βέβαια χρηματικά ποσά ώστε να πληρώνονται. Λόγω των δυνατοτήτων και της δύναμής τους συχνά φοβούνται ή εκφοβίζονται από τους άλλους ανθρώπους. Κλασικά και αναμενόμενα υπάρχουν και άλλα όντα που κατοικούν στο σύμπαν του Witcher, όπως νάνοι και τα ξωτικά, τα οποία συχνά αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας σε σύγκριση με τους ανθρώπους. 

Και κάπως έτσι φτάνουμε στο selling point του τίτλου : τον χαώδη και ουχι χαωτικό κόσμο του. Υπάρχουν άπειρα πράγματα να κάνουμε στον τεράστιο και ανοιχτό κόσμο του The Witcher. Εάν είχατε παίξει το Witcher 2 τότε θα είστε πολύ εξοικειωμένοι με την εν λόγω third person δράση. Ωστόσο το λεγόμενο “πετσόκομμα” των εχθρών μέσω hack’n’slash δεν είναι πανάκεια, γι αυτό πρέπει ο Geralt να μάθει πολλά μαγικά «σημάδια» που μπορούν να τον βοηθήσουν να γύρει την πλάστιγγα της μάχης υπέρ του. Μαζί με ένα το παντοδύναμο τόξο σας καθώς και ότι άλλο καλούδι βρείτε στο δρόμο σας, διαμορφώνετε ένα εκτεταμένο οπλοστάσιο για να πάρετε ό, τι πραγματικά θελήσετε!

Σε κάθε περίπτωση ο τίτλος είναι ένα γιγαντιαίο παιχνίδι που μαζί με τα expansion μπορεί να μας πάρει μεταξύ 250 και 300 ​​ωρών. Το καλύτερο από όλα είναι ότι οι αποστολές του είναι τόσο καλά σχεδιασμένες ώστε μας κάνουν να συνειδητοποιούμε με σαφήνεια όλους τους χαρακτήρες του, ενώ συμβάλλει τα μάλλα ώστε να εμπλακούμε συναισθηματικά με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα γύρω μας, σε πρωτόγνωρα επίπεδα, που λίγοι αν όχι ελάχιστοι τίτλοι έχουν καταφέρει ποτέ.

Κατά τη διάρκεια της παροχής “βοήθειας” σε άλλους, στα απροσμέτρητα sidequests, πρέπει να λάβετε αποφάσεις που μπορεί να έχουν απροσδόκητες συνέπειες, ενώ σπάνια υπάρχει μια σαφώς καλή και κακή επιλογή, καθώς θα λέγαμε κυριαρχεί πάντα μια δημιουργική ηθική ασάφεια. Αξίζει πάντα να κάνετε μια σωστή έρευνα για οποιαδήποτε quest, όπως κάθε Witcher που σέβεται τον εαυτό του άλλωστε, έστω για την επιλογή της λιγότερη κακής επιλογής. Α! Και τα πάντα έχουν επιπτώσεις. Τα πάντα. Δε λέμε άλλα. No spoiler review αφού.

Σε αυτό το σημείο δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε πως υπάρχουν “επιφανειακές” ομοιότητες με το Zelda: Breath Of The Wild, τουλάχιστον όσον αφορά την παρουσίαση του ανοιχτού κόσμου, αλλά η προσέγγιση του Witcher 3 στην αφήγηση και την αλληλεπίδραση χαρακτήρων είναι τόσο τελείως διαφορετική, δεν υπάρχει καμία πιθανότητα το συνηθισμένο στο Zelda Nintendo κοινό να βρουν υπερβολικά “οικείο” ή επαναλαμβανόμενο το Witcher σύμπαν.

Ο Geralt φέρει δύο σπαθιά πάνω του, ασημένια για τέρατα και ατσαλένια για ανθρώπους. Η ατσάλινη λεπίδα είναι αρκετά απλή, με χρήση της πεπατημένης hack’n’slash λογικής. Όταν πρόκειται για τέρατα μικρά ή/και μεγάλα κάποιες φορές η ασημένια λεπίδα θα είναι αρκετή, άλλοι ίσως χρειαστούμε και κάτι παραπάνω. Μπορείτε να επαλείψετε το σπαθί σας σας με υλικά για διάφορα εφέ, καθώς και να χρησιμοποιήσετε κόλπα αλχημείας για να φτιάξετε φίλτρα, βόμβες και άλλα. Το Witcher 3 περιέχει ένα οδηγό που θα σας πει περισσότερα για τα επικίνδυνα πλάσματα που περιφέρονται γύρω μας, η έρευνα ωστόσο είναι το κλειδί. Στις μεγαλύτερες ρυθμίσεις δυσκολίας έχουμε ακούσει πως είναι ζωτικής σημασίας να προετοιμαστούμε σωστά για να μπορέσετε να εξοντώσετε μερικά από αυτά τα πλάσματα.

Όντας η πληρέστερη έκδοση του τίτλου, περιλαμβάνει και τα 2 επίσημα expansion DLC του τίτλου. Αυτά είναι “αυτόνομα” και μπορούν να παιχθούν ξεχωριστά από το κύριο save file μας. Ωστόσο με σκοπό να εντρυφήσετε στην ιστορία, τον κόσμο και τα mechanics του τίτλου σας συστήνουμε, σθεναρά μάλιστα, να τα απολαύσετε μετά τον αρχικό τίτλο.

Το Witcher από πλευράς απόδοσης κάνει -κακά τα ψέματα- αναγκαίους συμβιβασμούς, στον οπτικό τομέα. Η εν λόγω δήλωση προέρχεται από κάποιον που έχει βέβαια απολαύσει την pc έκδοσή του τίτλου σε 4k με texture patch update, που οι έτερες κονσόλες, είτε μιλάμε για το Xbox One X είτε το PS4 Pro, είναι η αλήθεια εξακολουθούν να βλέπουν με το κυάλι. Η Switch έκδοση του τίτλου τρέχει με δυναμική ανάλυση από 624p έως 720p σε docked mode και στα 540p σε φορητή λειτουργία. Τα μοντέλα χαρακτήρων σε cutscenes καταφέρνουν να διατηρούν όλες τις λεπτομέρειες που υπάρχουν σε άλλες εκδόσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλους τους χαρακτήρες, καθώς μερικά NPC μοντέλα φαίνονται επιεικώς χάλια ενώ γενικά υπάρχει μια διάχυτη θα λέγαμε θολούρα με μια γερή δόση από jaggies. Ομοίως αναμενόμενα ζητήματα με το draw distance, ωστόσο οι εν λόγω συμβιβασμοί ήταν κάτι για το οποίο είμασταν όλοι λίγο πολύ προετοιμασμένοι, με σκοπό να απολαύσουμε το μαγευτικό περιεχόμενο του τίτλου on the go. Ευχάριστη έκπληξη η αναγνωσιμότητα του κειμένου σε handheld λειτουργία καθώς και το σταθερό κατά το 99% περιπτώσεων framerate που μένει σταθερό στα 30fps, με ελάχιστα dips. Θυμίζουμε δε πως ο τίτλος αυτός καθεαυτος πάσχει από framedrops και στις έτερες εκδόσεις του, στις κονσόλες τρέχουσας γενιάς.

Στο κομμάτι των τεχνολογικών επιτευγμάτων του τίτλου δε γίνεται να μην αναφέρουμε πως όλος ο τίτλος είναι στο ίδιο το cartridge! Δηλαδή, αν αγοράσετε τον τίτλο σε αυτή τη μορφή, δεν θα χρειαστεί να κάνετε οιασδήποτε μορφής download για να μπορέσετε να απολαύσετε όλο το περιεχόμενό του. Αυτό είναι δυνατό χάρη στο γεγονός ότι η CD Projekt έχει χρησιμοποιήσει cartridge χωρητικότητας 32 GB, κάτι που δεν είχε κάνει κανένα άλλο παιχνίδι μέχρι τώρα, εκτός από το “Dragon Quest Heroes I & II” που δεν κυκλοφορούσε ωστόσο ποτέ εκτός Ιαπωνίας!

Η μουσική και ηχητική επένδυση του τίτλου είναι ονειρώδης, λεπτομερέστατη, απόλυτα ταιριαστή και δίχως κανέναν μα κανένα συμβιβασμό, ιδιαίτερα με ακουστικά -που του πάνε πολύ του Switch- όπου νιώθετε και το παραμικρό θρόισμα των φύλλων! Tο ίδιο και εξαιρετικό soundtrack που συναντάμε σε κάθε έκδοση του τίτλου έχει διατηρηθεί χωρίς την ποιότητα του ήχου να έχει επηρεαστεί στο ελάχιστο. Kudos!

Σε αυτό το σημείο δε γίνεται να αναφέρουμε τη σχεδόν συλλεκτική στην τιμή της απλής έκδοσης κυκλοφορία του τίτλου, καθώς φέρει πανέμορφο χάρτη, πλήρες manual (ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ) αυτοκόλλητα και μια ευχαριστήρια επιστολή για την αγορά του τίτλου!

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε θερμά την Bandai Namco Hellas για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση του τίτλου για τις ανάγκες του παρόντος review!

Μαγευτικό!

Το Witcher 3: Wild Hunt έχει θέσει ένα νέο σημείο αναφοράς σε αυτό που μπορούμε να δούμε και να θαυμάσουμε στο Switch. Παρά τους όποιους υπαρκτούς συμβιβασμούς που έπρεπε να γίνουν για να εξασφαλιστεί η σταθερή απόδοση, είναι ακόμα και σήμερα ένα πανέμορφο παιχνίδι. Όντας το πλήρες game, περιέχει πάνω από 200-300 ώρες παιχνιδιού που αξίζει να εξερευνήσετε. Και βέβαια όλα αυτά στο ίδιο το cartridge.Σε κάθε περίπτωση το Witcher 3 εξακολουθεί να είναι μια θαυμάσια εμπειρία που όλοι πρέπει να δοκιμάσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους και αυτή το reboot στο Switch μοιάζει η ιδανική ευκαιρία! Κλείνοντας να σημειώσουμε πως ο τίτλος είναι αναμφίβολα, ένα τεχνολογικό θαύμα που κέρδισε τον θαυμασμό όλων μας ενώ δείχνει για άλλη μια φορά ότι η τρέχουσα κονσόλα της μαμάς Nintendo έχει πολλά να προσφέρει.

8.5
Γραφικά:
6.5
Μουσική / Εφφέ:
9.5
Gameplay:
9
Αντοχή στο χρόνο:
9
Σχόλια χρηστών:

Δείτε επίσης:

0

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com