Nintendo Switch Reviews

Yooka Laylee and the Impossible Lair [Switch Review]

Yooka Laylee and the Impossible Lair [Switch Review]
RooF
Ακολούθησε
Latest posts by RooF (see all)

Μετά την “στο περίπου” επιτυχία του Yooka-Laylee, το οποίο ξύπνησε αναμνήσει χάρη στην ομοιότητα του με τα Banjoo-Kazooie της Rare, χωρίς ωστόσο να ανταπεξέλθει στο hype που δημιούργησε, η Playtonic με τις ευλογίες της Team17 αποφάσισε να αλλάξει την συνταγή και να επανέλθει αυτήν την φορά σε 2d με το Yooka-Laylee and the impossible lair και με το gameplay αυτή τη φορά να θυμίζει έναν συνδιασμό Donkey Kong Country και 2d Rayman και κατά την γνώμη μου – spoiler – έπραξαν σωστά.

Στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς η βασίλισσα Phoebee ζητάει τη βοήθεια του φοβερού μας διδύμου Yooka-Laylee για να νικήσει τον Capital B ο οποίος δημιούργησε μια συσκευή, την Hive Mind, με την οποία υπνώτισε τους κυφηνες αναγκάζοντας τους να συμμετέχουν στα σχέδια του. Σκοπός σου είναι να ελευθερώσεις όσο περισσότερους κυφηνες μπορείς έτσι ώστε να δημιουργήσουν μια ασπίδα με το όνομα Beettalion η οποία είναι η μόνη σου ελπίδα απέναντι στον Capital B. Γράφω όσο περισσότερους επειδή τυπικά μπορείς και χωρίς να τους ελευθερώσεις όλους (40 στο σύνολο τους) να δοκιμάσεις την τύχη σου απέναντι στον Capital B. Θα πρότεινα ωστόσο να σώσεις αρκετούς, αν όχι όλους, πριν το επιχειρήσεις καθώς κάθε ένας από αυτούς σε προστατεύει και από ένα χτύπημα.

Οι πίστες είναι απλωμένες σε ένα όμορφο διαδραστικό 3d κόσμο στον οποίο κατά την εξερεύνηση σου αλληλεπιδράς με άλλους χαρακτήρες και αντικείμενα τα οποία σε βοηθούν να έχεις πρόσβαση σε αυτές. Κάθε πίστα μπορεί να έχει παραπάνω από μια εκδοχές καθώς μπορείς κάνοντας χρήση κάποιων berries να τις παγώσεις ή να τις πλημμυρίσεις. Πάντα όμως οι πίστες θα είναι γεμάτες με golden quills (το νόμισμα του κόσμου), 5 κέρματα T.W.I.T με τα οποία αγοράζεις περιοχές του χάρτη με επιπλέον πίστες, περισσότερα από αρκετά μυστικά και φυσικά στο τέλος κάθε μιας από αυτές σε περιμένει ένας κυφηνας για την ασπίδα Beettalion. Εκτός από τα παραπάνω υπάρχει και η δυνατότητα να εξοπλίσεις τους Yooka-Laylee με έως τρεις δυνάμεις διαλέγοντας ανάμεσα σε περισσότερες από 60 τις οποίες συλλέγεις ως tonics. Μερικές από αυτές τις δυνάμεις είναι πολύ χρήσιμες, όπως το διπλό άλμα, ενώ άλλες κάνουν το παιχνίδι απλά ευκολότερο ή δυσκολότερο. Το τίμημα που πληρώνεις για τη χρήση τους μεταβάλλεται ανάλογα με τη δύναμη αλλά πάντα επηρεάζει έναν πολλαπλασιαστη που καθορίζει πόσα από τα golden quills που συγκέντρωσες θα κρατήσεις στο τέλος της πίστας.

Οι πίστες πανέμορφες, όχι στα επίπεδα των Donkey Kong βέβαια, θυμίζουν σε κάθε περίπτωση πάντως εκείνο όπως και τα 2d Rayman και σε ύφος αλλά και σε σχεδιασμό και αυτό δεν είναι κακό, μια καλή αντιγραφή που προσθέτει και ένα δύο πράγματα είναι υπεραρκετή για να περάσεις υπέροχα. Ο χειρισμός είναι ακριβείς, χάνει κάπως σε σύγκριση με το Donkey Kong αλλά είπαμε σε όλα είναι ένα μικρό “τακ” πίσω, σε καμία περίπτωση πάντως δεν υπάρχει πρόβλημα και η μουσική υπό τους ήχους του γιουκαλιλι θυμίζει έντονα και αυτή Rayman και αυτό είναι υπέροχο. Στον τεχνικό κομμάτι δε μπορώ να πω κάτι αρνητικό, η απόδοση είναι σταθερή, δεν παρατήρησα framedrops, τα γραφικά είναι πεντακάθαρα και η έκδοση του Switch δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις εκδόσεις για τα υπόλοιπα συστήματα.

Μην το χάσετε!

Οποίος από τους αναγνώστες έχει τελειώσει με τα platform της Nintendo και με τα 2d Rayman και είναι σε αναζήτηση ενός παιχνιδιού σαν αυτά το οποίο να μην μοιάζει με φτωχό συγγενή τότε δεν πρέπει να χάσει λεπτό. Πρέπει να αγοράσει το Yooka-Laylee and the impossible lair χθες!

8.5
Συνολική βαθμολογία:
8.5

Σχόλια χρηστών:

Δείτε επίσης:

0

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com