Nintendo Switch Reviews Reviews 3

The Room [Nintendo Switch Review]

Dimpap28

Latest posts by Dimpap28 (see all)

Ο ερχομός του Nintendo Switch σαν μια υβριδική κονσόλα μας έκανε να αναρωτηθούμε αν οι developers θα χρησιμοποιήσουν τις ιδιαιτερότητες του μηχανήματος για να μας δώσουν διαφορετικούς τρόπους αλληλεπίδρασης με το παιχνίδι, ανάλογα με το αν παίζουμε με την κονσόλα σαν φορητή ή στην τηλεόραση. Πλέον, αρκετά παιχνίδια προσφέρουν έλεγχο με την οθόνη αφής, με το πιο πρόσφατο παράδειγμα το Sushi Striker: The Way of Sushido.

Δεν είναι ψέμα πως η νέα κονσόλα της Nintendo έχει προσελκύσει αρκετούς μικρούς developers που έχουν αρχίσει να παράγουν νέο περιεχόμενο για το Nintendo Switch, όπως επίσης και αρκετές μεταφορές τίτλων που είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν. Η υβριδική φύση της κονσόλας και οι δυνατότητές της μας δίνουν την ευκαιρία να απολαύσουμε παλιούς τίτλους με μια διαφορετική ματιά. Ακριβώς αυτό προσπαθεί να καταφέρει και η Fireproof Games με την κυκλοφορία του The Room για το Nintendo Switch.

Εάν ο τίτλος σας θυμίζει κάτι είναι γιατί η σειρά The Room μετράει ήδη τέσσερα παιχνίδια από το 2012 σε φορητές συσκευές, ενώ οι τίτλοι της έχουν αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές και βραβεία σε Android και iOS συστήματα, όπου και κυκλοφορούσαν αποκλειστικά μέχρι και πριν μετρικά χρόνια. Πλέον, τα παιχνίδια κυκλοφορούν στο Steam για PC, αλλά το ντεμπούτο στις κονσόλες γίνεται με το Nintendo Switch και τον πρώτο τίτλο της σειράς.

Το The Room είναι ουσιαστικά ένα puzzle game με adventure στοιχεία, ενώ το όλο σκηνικό ντύνεται με ένα πέπλο μυστηρίου. Αποτελείται από 5 κεφάλαια (4+επίλογο), στα οποία καλούμαστε να λύσουμε γρίφους που βρίσκονται πάνω σε περίτεχνα κουτιά-κατασκευές. Με το ένα στοιχείο να οδηγεί στο επόμενο, θα χρειαστεί να βρούμε κρυμμένα κλειδιά που θα ανοίξουν κλειδαριές, οι οποίες με τη σειρά τους θα φανερώσουν ένα νέο κομμάτι του puzzle. Φυσικά, υπάρχουν και στοιχεία που δε φαίνονται με γυμνό μάτι. Εδώ θα χρειαστούμε τη βοήθεια μιας οπτικής συσκευής που έχει τη δυνατότητα να βλέπει στο… υπερφυσικό φάσμα και μέσα από αυτή θα μεταφερθούμε σε με έξτρα διάσταση, ώστε να λύσουμε τα κομμάτια του γρίφου που λείπουν. Σε περίπτωση που έχουμε κολλήσει σε κάποιο σημείο, το παιχνίδι μας προσφέρει μετά από λίγο κάποια hints, ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε. Το πρώτο και το δεύτερο hint είναι συνήθως πιο γενικά και προσπαθούν να μας υποδείξουν το μέρος του puzzle στο οποίο θα πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας, ενώ το τελευταίο hint σχεδόν μας δίνει τη λύση στο πιάτο. Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε απλά να αγνοήσουμε τις βοήθειες και να συνεχίσουμε να περιεργαζόμαστε την κατασκευή μας μέχρι να βρούμε τη λύση οι ίδιοι.

Η κυκλοφορία του The Room για το Nintendo Switch βασίζεται στην PC έκδοση του τίτλου, με αναβαθμισμένο οπτικό τομέα, νέα textures, καλύτερο φωτισμό και εφέ, ενώ η μουσική επένδυση είναι άρτια συνδεδεμένη με το ύφος του παιχνιδιού και το μυστήριο που καλύπτει τον τίτλο. Οι βελτιώσεις όμως δε σταματούν στον οπτικό τομέα. Η Fireproof Games μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε τον τίτλο είτε μέσω της οθόνης αφής, είτε στην τηλεόραση από την άνεση του καναπέ μας.

Στην πρώτη περίπτωση η εμπειρία είναι πανομοιότυπη με αυτή της έκδοσης σε φορητές συσκευές: double tap για zoom-in σε στοιχεία, pinch για zoom-out, drag για περιστροφή και tap για επιλογή. Στη δεύτερη περίπτωση, μας δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε το δεξί Joy-Con για να παίξουμε είτε στην τηλεόραση ή σε tabletop mode στην οθόνη του Nintendo Switch. Χρησιμοποιώντας το γυροσκόπιο του χειριστηρίου, το παιχνίδι μας προσφέρει έναν κέρσορα, ο οποίους ουσιαστικά αντικαθιστά το δάχτυλό μας. Μπορούμε να περιστρέψουμε το κουτί, να κάνουμε zoom πατώντας το X, ενώ με το A μπορούμε να επιλέξουμε διάφορα στοιχεία στην οθόνη, με την απόκριση μέσω του γυροσκοπίου να είναι άμεση (ίσως πολύ άμεση, καθώς αν τρέμει λίγο το χέρι μας όσο περιστρέφουμε το αντικείμενο, θα τρέμει και η εικόνα στην οθόνη). Παίζοντας το The Room στην τηλεόραση προσφέρεται η δυνατότητα να μας βοηθούν στη λύση των γρίφων και άλλα άτομα, κάνοντας την όλη εμπειρία πιο ομαδική, ενώ μπορούμε να εκτιμήσουμε περισσότερο τον οπτικό τομέα σε σχέση με την 720p ανάλυση στην οθόνη της κονσόλας.

Η διάρκεια του παιχνιδιού είναι σχετικά μικρή, αφού για να ολοκληρώσουμε και τα 5 κεφάλαια δε θα χρειαστούμε παραπάνω από 2-3 ώρες ενασχόλησης. Για έναν φορητό τίτλο, αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά σίγουρα είναι κάτι που θα ξενίσει κάποιον που περιμένει μια εμπειρία διαρκείας στην κονσόλα του. Ο τίτλος στο launch του κοστίζει 8,99€ στο eShop του Nintendo Switch, αρκετά παραπάνω από τα 1,09€ που θα τον βρούμε στο Google Play ή τα 4,99€ στο Steam.

Εξαιρετικό puzzle game μυστηρίου, αλλά με τσιμπημένη τιμή...

Μετά από 6 χρόνια και άλλους 3 τίτλους στη σειρά, η κυκλοφορία του The Room για το Nintendo Switch φαντάζει out of place, μιας και ένα bundle με όλους τους διαθέσιμους τίτλους θα είχε περισσότερο νόημα από άποψη κοστολόγησης. Ειδικά αφού στο τέλος του παιχνιδιού οι developers μας κάνουν tease για την κυκλοφορία και των επόμενων παιχνιδιών της σειράς στην κονσόλας της Nintendo... Το παιχνίδι όμως δεν παύει να είναι ένα διαμάντι, το οποίο πρέπει να δοκιμάσετε, είτε στο Switch είτε σε κάποια mobile συσκευή σας, όπου θα το βρείτε και πολύ πιο φθηνά.

7.5
Gameplay:
8
Γραφικά:
10
Ήχος / Μουσική:
9
Αντοχή στο χρόνο:
3

Σχόλια χρηστών:
 1. johnyrockgr
  Πατωντας το link, μου βγαζει οτι η σελιδα δεν υπαρχει. Και αν μπω απο την κεντρικη, δεν ειναι ανεβασμενο το review.
  Ας το δει ενας moderator, οταν μπορεσει. Ευχαριστω.
  Ανέβηκε εκ παραδρομής λίγο νωρίτερα από ό,τι έπρεπε. Τώρα μπορείς να διαβάσεις το review κανονικά!
  Πατωντας το link, μου βγαζει οτι η σελιδα δεν υπαρχει. Και αν μπω απο την κεντρικη, δεν ειναι ανεβασμενο το review.
  Ας το δει ενας moderator, οταν μπορεσει. Ευχαριστω.

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com