Nintendo Switch Nintendo Switch Reviews Reviews 17

[Video Review] Fire Emblem Warriors (Nintendo Switch)

Βρείτε με σε

Nicilos

Συντάκτης at ninty.gr
Οι γιατροί από μωρό θεώρησαν ότι ο Nicilos ήταν θυμήρες θαύμα της φύσης που θα ζούσε αμφιλαφή έτη. Τα πρώτα του δώρα ήταν ένα κόκκινο καπέλο με "Μ" στο κέντρο και ένα μάστερ ξίφος που κατατροπώνει το κακό. Η πρώτη του λέξη ήταν: Hadouken
Nicilos
Βρείτε με σε

Latest posts by Nicilos (see all)

Από τότε που η Nintendo αποφάσισε να δανείζει τους χαρακτήρες της σε τρίτους για τη δημιουργία παιχνιδιών για τις κονσόλες της, έχουμε δει ιδιαίτερα αξιόλογες προσπάθειες. Ειδικά η Tecmo Koei απέδειξε με το Hyrule Warriors για το Wii U ότι μπορεί να συνδυάσει την τεχνοτροπία των warriors παιχνιδιών της με τον θρυλικό κόσμο του The Legend of Zelda και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστο και αξιοπρεπές. Τώρα, είναι η σειρά του Fire Emblem να συνδυαστεί με τη λογική του hack n slash και ιδού το Fire Emblem Warriors για το Nintendo Switch. Ωστόσο, αν πει κανείς ότι το Fire Emblem Warriors είναι ένα απλό crossover θα πει τη μισή αλήθεια.


[su_youtube url=”https://youtu.be/lttsYEF1gzQ” width=”620″]


Η ιστορία ξεκινά όταν στο βασίλειο του Aytolis ανοίγουν πύλες από άλλους κόσμους και επιτίθενται ορδές τεράτων. Οι δίδυμοι κληρονόμοι του θρόνου, ο πρίγκιπας Rowan και η αδερφή του πριγκίπισσα Lianna ξεφεύγουν με τη βοήθεια της μητέρας τους που μένει πίσω για να σωθούν τα καμάρια της και λαμβάνουν την απόφαση να ξαναγυρίσουν με στρατό και να ελευθερώσουν το βασίλειό τους. Στην περιπέτειά τους αυτή

 θα ανακαλύψουν ότι χαρακτήρες από άλλα βασίλεια, εποχές και ιστορίες του Fire Emblem έχουν εμφανιστεί και όλοι μαζί προσπαθούν να καταλάβουν για ποιο λόγο συμβαίνει όλο αυτό το παράδοξο, αλλά και να στρατολογήσουν όσους περισσότερους ήρωες μπορούν με σκοπό την επάνοδο στο Aytolis. Παράλληλα, θα μάθουν ότι ο βασιλιάς Όζοσιντ του Γκρίστον προσπαθεί να αναστήσει το δράκο Βέλεζαρκ και έτσι οι ήρωές μας χρειάζεται να ενδυναμώσουν το Έμβλημα της Φωτιάς για να αποτρέψουν τα σατανικά σχέδιά του.

Δεδομένου ότι τα Fire Emblem αφηγούνται ιστορίες οι οποίες διαφέρουν από τίτλο σε τίτλο, τόσο σε τοπογραφικό όσο και σε χρονολογικό επίπεδο και ότι το Fire Emblem Warriors περιλαμβάνει χαρακτήρες από τρεις διαφορετικούς τίτλους (τα Awakening, Fates και Shadow Dragon) αντιλαμβανόμαστε ότι η ιστορία είναι στην κυριολεξία ένας αχταρμάς χωρίς λογική, στην οποία συμβαίνουν ευτράπελα που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα ήταν αδύνατο να συμβούν. Από την άλλη βέβαια, οι φανατικοί των παιχνιδιών έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν θρυλικούς αγαπημένους ήρωες να παλεύουν πλάι πλάι, ξεπερνώντας το χώρο και το χρόνο.

Αυτή η ελαφρότητα της ιστορίας ωστόσο, ισχύει μόνο στο ένα εκ των δύο mode του παιχνιδιού το οποίο και ονομάζεται Story mode. Γιατί στο έτερο mode, ονόματι History, μπορείτε να αναβιώσετε τις αυθεντικές ιστορίες των τριών Fire Emblem τίτλων που παίρνουν μέρος στο Fire Emblem Warriors. Είναι μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα προσθήκη η οποία μάλιστα έχει υλοποιηθεί με σεβασμό στα παιχνίδια στρατηγικής της Nintendo. Συγκεκριμένα, μετακινείτε τους ήρωές σας σε ένα πεδίο που είναι χωρισμένο με πλέγματα και αν αγγίξετε εχθρό ξεκινάτε τη μάχη, η οποία βέβαια τελείται όπως σε ένα Warriors παιχνίδι.

Μετά το τέλος του περίπου 20ωρου story mode, το history θα είναι εκείνο που θα σας κάνει να συνεχίσετε να παίζετε και είναι επίσης εκείνο που θα χρησιμοποιήσετε ώστε να ενδυναμώσετε τους ήρωές σας για να παίξετε ευκολότερα το story mode. Για όσους δεν είναι τόσο μυημένοι στα Fire Emblem αλλά περισσότερο ξέρουν κάποιους σημαντικούς χαρακτήρες από τα Super Smash Bros όπως ο γράφων, το History mode αποτελεί καλή αφορμή να εξοικειωθείτε με το μαγικό κόσμο τους -και γιατί όχι;- ακόμη και να γίνετε φαν.

Και κάπως έτσι μπαίνουμε στο κυρίως νόημα του Fire Emblem Warriors το οποίο είναι η δράση η οποία είναι όμοια και στα δύο modes. Υπάρχει πάντα μια αποστολή την οποία για να φέρετε εις πέρας πρέπει να πετύχετε τους στόχους της, επί παραδείγματι να καταλάβετε όλα τα οχυρά της περιοχής, να νικήσετε τον τάδε αντίπαλο ή να σώσετε το δείνα φίλο. Παράλληλα, θα πρέπει να προσέξετε να μην χάσετε, αποφεύγοντας επίσης αντίστοιχους στόχους, όπως να πεθάνει ο τάδε χαρακτήρας ή να τελειώσει ο χρόνος κ.ά..

Για να τα καταφέρετε αυτά μπορείτε να δώσετε, πριν ξεκινήσετε τη μάχη, εντολές στον κάθε ένα από τους συμμάχους σας σε στυλ που θυμίζει πάλι έντονα το χάρτη στρατηγικής των Fire Emblem. Κινείτε έτσι τα σχεδιασμένα από pixels εικονίδια των χαρακτήρων σας προς τα σημεία που θα θέλατε να επιτεθούν δίνοντάς τους την εντολή που κρίνετε ότι απαιτείται να πράξουν.

Εδώ θα πάρετε μία πρώτη γεύση σχετικά με το γνωστό τρίγωνο των όπλων στα Fire Emblem, σύμφωνα με το οποίο το ξίφος νικά το τσεκούρι, το οποίο με τη σειρά του νικά το δόρυ, το οποίο κερδίζει το ξίφος. Δοθέντος ότι κάθε χαρακτήρας κρατάει ένα όπλο, καλό θα ήταν να επιλέγετε αυτούς οι οποίοι έχουν το πάνω χέρι έναντι των αντιπάλων τους. Στο χάρτη, το ποιος έχει μειονέκτημα και ποιος πλεονέκτημα και κατά πόσο, απεικονίζεται με ιδιαίτερα απλά σύμβολα και έτσι δεν απαιτείται να αποστηθίσετε το τρίγωνο. Επιπλέον, υπάρχουν άλλα τρία είδη όπλων, ο τόμος των μάγων, η δρακόπετρα και το τόξο, τα οποία γενικά δουλεύουν σε όλες τις περιστάσεις, αλλά από την άλλη δεν προκαλούν την ίδια ζημιά του όπλου που θα υπερτερούσε έναντι ενός άλλου σύμφωνα με το προαναφερθέν τρίγωνο. Αποφασίστε λοιπόν στρατηγικά ποιος θα κάνει τι και χυθείτε στο πεδίο της μάχης.

Αν έχετε παίξει Dynasty Warriors τότε ξέρετε τι να αναμένετε από εδώ και μπρος. Κινείστε στο τρισδιάστατο περιβάλλον με σκοπό να σφάζετε ορδές από στρατιώτες που τις περισσότερες φορές στέκονται για να φάνε τα εντυπωσιακά σας combo, κερδίζετε φυλάκια και καταλαμβάνετε οχυρά για να τοποθετήσετε το στρατό σας, ενώ πρέπει να είστε σε εγρήγορση για υποαποστολές που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της μάχης, όπως σώστε τον τάδε στρατιώτη ή σταματήστε τον αγγελιοφόρο του αντιπάλου για τις οποίες θα ανταμειφθείτε αν τις ολοκληρώσετε. Παλεύετε πατώντας το Y και το X τα οποία αντιπροσωπεύουν τη γρήγορη οριζόντια και τη δυνατή κάθετη επίθεση κάνοντας συνδυασμούς των δύο αυτών κουμπιών, ώστε να πετύχετε combos. Καθώς χτυπάτε ανεβάζετε τη μπάρα για την ειδική σας κίνηση. Όταν αυτή η μπάρα γεμίσει μπορείτε να πατήσετε το A και θα εξαπολύσετε μια υπερδυνατή επίθεση που θα πάρει σβάρνα πλήθος εχθρών. Περαιτέρω, γεμίζετε και τη μπάρα Αφύπνισης (Awakening) η οποία βρίσκεται στα αριστερά του πορτραίτου σας. Όταν είναι έτοιμη, την ενεργοποιείτε με το R και σας ενδυναμώνει για χρονικό διάστημα ίσο με τη μπάρα Αφύπνισης, η οποία εξαντλείται σιγά σιγά μέχρι και στο τέλος της εκτελείται αυτόματα μια μαζική επίθεση με καταστροφικότερες συνέπειες για τον εχθρό, απ’ ότι με την ειδική κίνηση.

Γενικά όπως καταλαβαίνετε το παιχνίδι σάς δίνει πολλούς τρόπους να μοιράσετε ξύλο και να βγάλετε το άχτι σας και σε αυτό το κομμάτι τα Warriors πραγματικά αριστεύουν.

Περαιτέρω αναφορικά με το gameplay, στην περίπτωση που η στρατιά που βρίσκεται μπροστά σας έχει κάποιο αρχηγό, μπορείτε τους ήχους και να χρησιμοποιήσετε το L για να τον στοχεύσετε μόνιμα, ώστε να μην τον χάσετε μέσα στο χαμό. Αυτού του τύπου οι αρχηγοί είναι και οι μόνοι αντίπαλοι που μπορούν να σας δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα, αφού μπορούν να μπλοκάρουν τις επιθέσεις σας και να αντεπιτεθούν. Οπότε καλό είναι να χρησιμοποιείτε το B για να αποφεύγετε τις κινήσεις του αντιπάλου, ελλείψει άμυνας. Αν νικήσετε τέτοιους αρχηγούς θα κερδίσετε αντικείμενα όπως φίλτρα θεραπείας, φλασκιά που γεμίζουν την ειδική μπάρα σας και κομμάτια για εξοπλισμούς για τους οποίους θα σας μιλήσω σε λίγο. Επιπλέον, για κάθε εχθρικό στρατιώτη που νικάτε κερδίζετε πόντους εμπειρίας και έτσι ανεβάζετε επίπεδο και τα στατιστικά σας αλά Fire Emblem. Το παιχνίδι επίσης επιτρέπει να εναλλάσσετε το χαρακτήρα που χειρίζεστε, με το απλό πάτημα ενός κουμπιού κατεύθυνσης άμεσα, ανάλογα με το που πιστεύετε ότι απαιτείται η δική σας ανθρώπινη παρέμβαση, καθώς υπό άλλες συνθήκες οι επιπλέον χαρακτήρες της ομάδας σας κινούνται από τη CPU, το οποίο ναι μεν κάνει τη δουλειά του και μάλιστα καλύτερα από Warriors τίτλους του παρελθόντος, αφού βοηθάει στη ροή του παιχνιδιού, εντούτοις δε συγκρίνεται με τον παίκτη.

Για τους χαρακτήρες που έχετε αφήσει στη CPU μπορείτε αντί να λάβετε τον έλεγχό τους, να δώσετε νέες οδηγίες πολύ απλά πατώντας + παγώνοντας το παιχνίδι και εμφανίζοντας το χάρτη της μάχης, ώστε να σκεφτείτε με την ησυχία σας και στρατηγικά πώς πρέπει να κινηθεί η ομάδα σας και ποιος πάει που.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει αντιληπτό ότι πολλά στοιχεία του Fire Emblem έχουν επηρεάσει το gameplay του εν λόγω Warriors τίτλου ωστόσο υπάρχουν και άλλα πολύ πιο σημαντικά. Αρχικά, στο πεδίο της μάχης μπορείτε να κάνετε pair με οποιοδήποτε άλλο χαρακτήρα, αρκεί να βρίσκεται κοντά σας. Κάνοντας pair ο δεύτερος χαρακτήρας εξαφανίζεται και εσείς αποκτάτε άλλες δύο μπάρες. Η μία ονομάζεται μπάρα ασπίδας και όταν αυτή γεμίσει αυτόματα ο δεύτερος χαρακτήρας προστατεύει τον πρώτο από την επόμενη επίθεση. Η δεύτερη λέγεται μπάρα πολεμιστή και όταν γεμίσει μπορείτε να καλέσετε τον δεύτερο χαρακτήρα για μία επίθεση. Αυτό που κάνει πιο τρελά τα πράγματα όμως είναι όταν οι ειδικές μπάρες και των δύο γεμίσουν οπότε και συντρίβετε  κυριολεκτικά τους πάντες με μια βαρβάτη συνεργατική επίθεση σε γη και αέρα! Μετά το τέλος της αποστολής, οι ήρωες που συνεργάστηκαν ως ζευγάρι μπορεί να ανεβάσουν επίπεδο συσχέτισης, το οποίο σημαίνει ότι οι έρχονται πιο κοντά και εκτός από επιπλέον διαλόγους θα αποκτήσουν και νέες δυνατότητες.

Ένα δεύτερο στοιχείο παρμένο από τους τίτλους στρατηγικής της Nintendo έχει να κάνει με τις κλάσεις που κάθε ήρωας αντιπροσωπεύει. Έτσι έχουμε knights, lords, Pegasus knights, dark knights και πολλές, πολλές ακόμη. Κάθε κλάση μπορεί να εξελιχθεί σε μια άλλη ξοδεύοντας τα master seals, ήτοι σπάνια αντικείμενα που είναι πιθανό να βρείτε στη διάρκεια των αποστολών σας, ανεβάζοντας κατά πολύ τα στατιστικά του ήρωα και δίνοντάς του πρόσβαση σε νέες ικανότητες.

Τέλος, το δημοφιλές και μισητό permadeath υπάρχει και εδώ αν επιλέξετε το classic mode έναντι του casual. Αυτό απλά σημαίνει ότι αν ένας ήρωας χάσει στο story mode τότε δυστυχώς δεν θα μπορέσετε ποτέ ξανά να τον χρησιμοποιήσετε. Καπούτ, πάπαλα.

Κάπου εδώ θα ήθελα να σας μιλήσω για την ανάπτυξη των ηρώων σας μέσω των camp και convoy. Στο camp έχετε τις σημαντικότερες επιλογές, καθώς εκεί χρησιμοποιείτε τα crests αντικείμενα που έπεσαν από τους εχθρούς για να τους ενισχύσετε μέσω δέντρων ικανοτήτων ώστε να εκτελούν δυνατότερα combo, να είναι καλύτεροι στην υποστήριξη, να αλλάξουν κλάση, να μπορούν να κρατήσουν όπλα μεγαλύτερου επιπέδου και άλλα. Επιπροσθέτως, μπορείτε να πάρετε ιδιότητες όπλων και να τις μεταφέρετε σε άλλα ενώ μπορείτε να ξοδέψετε χρήματα για να ανεβάσετε το επίπεδο του ήρωά σας. Αφού τελειώσετε από τα του camp, επιλέξτε convoy προκειμένου να τους εξοπλίσετε με τα καλύτερα δυνατά όπλα, αντικείμενα, skills και κοστούμια! Υπάρχει βάθος, αλλά κατά κύριο λόγο αυτό που απαιτείται είναι να παίζετε συνέχεια, ώστε να τα αποκτήσετε όλα σε όλους.

Αν πολλοί μηχανισμοί του Fire Emblem είναι φανεροί σε αυτό το Warriors παιχνίδι, ακόμη πιο φανερή είναι η αισθητική. Τα cel shaded γραφικά είναι υπέροχα, η κίνηση ομαλότατη και γενικά η εικόνα που μένει είναι αυτή ενός cartoon. Η πιστότητα με την οποία απεικονίζονται οι συνομιλίες των ηρώων και οι λεπτομέρειες σε αυτούς είναι συγκλονιστική, δείγμα για άλλη μια φορά του σεβασμού της Omega Force για το δημιούργημα της Intelligent Systems και της Tecmo Koei για τη Nintendo γενικά. Το παιχνίδι τρέχει άψογα στα 60fps στα 720p σε docked mode, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να διαλέξετε 1080p στα 30fps για το docked mode αν και η μείωση στα καρέ είναι ιδιαίτερα αισθητή στην καταιγιστική δράση του παιχνιδιού. Σε όλους τους τομείς της απεικόνισης το Fire Emblem Warriors υπερτερεί του προηγούμενου πονήματος του στούντιο, ήτοι το Hyrule Warriors για το Wii U, το οποίο με δυσκολία κατάφερνε τα 30fps στα 720p και του οποίου τα textures στον περιβάλλοντα χώρο ήταν άσχημα. Μόνα μελανά σημεία στην παρουσίαση είναι ότι θα βαρεθείτε εύκολα τις σκηνές με τις ειδικές κινήσεις που ουκ ολίγες φορές θα χρησιμοποιήσετε σε μια αποστολή όπως και το βιντεάκι εισόδου ενός ήρωα στη μάχη, ενώ επίσης το γεγονός ότι οι εχθροί κάποιες φορές εμφανίζονται και εξαφανίζονται μπροστά στα μάτια σας λόγω προφανώς hardware αδυναμίας, χαλάει κάπως την εμπειρία. Ωστόσο, αυτά δεν είναι αρκετά για να μειώσουν την θετικότατη εικόνα που θα αποκομίσετε από όσα συμβαίνουν στην οθόνη σας.

Τέλος, μαζί με τα γραφικά ένα ακόμη μπράβο χρειάζεται να δοθεί στους δημιουργούς για τη μουσική που χρησιμοποιείται και είναι σίγουρο ότι οι οπαδοί της σειράς θα μείνουν παραπάνω από ικανοποιημένοι. Ωστόσο, οι ατάκες των ηρώων είναι λίγες και ειδικά σε ορισμένα σημεία επαναλαμβάνονται εκνευριστικά.

 

Σχόλια χρηστών:

 1. Με βάση τα όσα διέρρευσαν το πρώτο DLC πακέτο του Fire Emblem Warriors θα έρθει στις 21/12/2017.
  Το κόστος του ορίστηκε στα 8.99€. Προσθέτει τους χαρακτήρες Azura, Niles και Oboro, 3 νέα History Mode σενάρια καθώς και 5 νέα κοστούμια!
  Διαβάστε περισσότερα »
  Η Nintendo κυκλοφόρησε μια νέα ενημερωμένη έκδοση λογισμικού για το Fire Emblem Warriors που αφορά το Nintendo Switch αλλά και το νέο Nintendo 3DS (έκδοση 1.2.0.). Προσθέτει το Hero Challenge ως History Mode map και το Armor Strike ως ένα νέο χαρακτηριστικό όπλων. Υπάρχουν επίσης νέα κοστούμια για την Lianna και τον Rowan και νέα blessings.
  Διαβάστε περισσότερα »
  rockas14
  Εγώ το κατέβασα. Λίγο που το είδα μου φάνηκε πολύ καλύτερο.

  Ε σίγουρα, όπως και το ιαπωνικό dub του Breath of the Wild, είναι πάντα αρκετά επίπεδα πάνω.
  Εγώ το κατέβασα. Λίγο που το είδα μου φάνηκε πολύ καλύτερο.
  rockas14
  Ρε παιδιά το dlc της ιαπωνικής γλώσσας είναι 2,5gb;

  Yeap... Μόλις το τσέκαρα... Μέχρι στιγμής δεν έχω θέμα με τα αγγλικά, οπότε το αφήνω.
  Πάντως σκεφτείτε πόσες ομιλίες έχουν ηχογραφήσει για να είναι 2,5GB το αρχείο...
  Από τότε που η Nintendo αποφάσισε να δανείζει τους χαρακτήρες της σε τρίτους για τη δημιουργία παιχνιδιών για τις κονσόλες της, έχουμε δει ιδιαίτερα αξιόλογες προσπάθειες. Ειδικά η Tecmo Koei απέδειξε με το Hyrule Warriors για το Wii U ότι μπορεί να συνδυάσει την τεχνοτροπία των warriors παιχνιδιών της με τον θρυλικό κόσμο του The Legend of Zelda και το αποτέλεσμα ήταν ιδιαιτέρως ευχάριστο και αξιοπρεπές. Τώρα, είναι η σειρά του Fire Emblem να συνδυαστεί με τη λογική του hack n slash και ιδού το Fire Emblem Warriors για το Nintendo Switch. Ωστόσο, αν πει κανείς ότι το Fire Emblem Warriors είναι ένα απλό crossover θα πει τη μισή αλήθεια.
  Διαβάστε το αναλυτικό review μας »
  Δείτε εδώ το video review που ετοιμάσαμε για το Fire Emblem Warriors:
  https://www.youtube.com/watch?v=lttsYEF1gzQ
  Το Fire Emblem Warriors κυκλοφορεί την Παρασκευή για το Nintendo Switch, όπως επίσης και για τα new Nintendo 3DS και 2DS, και σας ετοιμάσαμε ένα unboxing βίντεο ώστε να δείτε τι περιέχει η Limited Edition που είναι διαθέσιμη για το Nintendo Switch!
  https://www.youtube.com/watch?v=Cl8EuzqOzQI

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

WP2FB Auto Publish Powered By : XYZScripts.com