Nintendo Switch Nintendo Switch Reviews

Dragon Quest Builders [Video Review]

Βρείτε με σε

Braveheart1980

Super Moderator at ninty.gr
Γεννημένος στην Hyrule, καταδικασμένος να κυνηγά μανιτάρια, headshots και hidden objects! Ευτυχώς που υπάρχει και το πάνω-πάνω, κάτω-κάτω, αριστερά-αριστερά .... Απορίας άξιο το γεγονός πως με αντέχουν οι γύρω μου...
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Θα ξεκινήσω έντιμα και άμεσα το παρόν review: Ποτέ μα ΠΟΤΕ δεν κατανόησα πως αυτό το Minecraft έχει τόσα εκατομμύρια οπαδούς. Σοβαρά. Και αυτό έρχεται από έναν gamer που ωστόσο βρίσκει εξαιρετικά φυσιολογικό ένας παχουλός Ιταλός υδραυλικός να σώζει μια πριγκίπισσα από χελώνες και σαύρες…Φανταστείτε.

 

Μέχρι που βέβαια ασχολήθηκα με το Dragon Quest Builders οπότε στο δικό μου μυαλό τέθηκε αυτομάτως ως το απόλυτο πρότυπο των building games, παρά τα όποια ελαττώματά του.

Dragon Quest Builders Review

Δεκάδες τίτλοι προσπάθησαν να αναδημιουργήσουν την επιτυχία του Mojang, οδηγώντας τους παίκτες σε πολλούς  κόσμους να εξορύξουν τρισεκατομμύρια μπλοκ, αλλά κανένας από αυτούς δεν κατάφερε να περάσει στους παίκτες σαν μια πλήρως αφηγηματική εμπειρία. Μέχρι τώρα βέβαια!

 

Ένα τόσο δα μικρούλι γλυκούλι τερατάκι!

 

 

Η περιπέτεια αρχίζει στο Βασίλειο του Alefgard πολύ καιρό μετά τα γεγονότα του αρχικού Dragon Quest .  Εδώ να σημειώσουμε πως δεν απαιτείται καμία μα καμία γνώση του σύμπαντος του Dragon Quest για να ευχαριστηθείτε τον τίτλο. ο Dragonlord  κυβερνα για αιώνες, και τα τέρατα τρέχουν αχαλίνωτα πάνω από τα απομεινάρια του ανθρώπινου πολιτισμού. Η ανθρωπότητα βρίσκεται στο χείλος της εξαφάνισης, κυρίως επειδή της έχει αφαιρεθεί η ικανότητα να χτίζει πράγματα. Σε αυτόν τον κόσμο εμφανίζομαστε εμείς ως The Builder – μια μυθική φιγούρα που θα επιστρέψει την ανθρωπότητα στην προηγούμενη δόξα της υπενθυμίζοντας τις δυνατότητές της και θα  διδάξει σε όλους πως να μετατρέψουν για άλλη μια φορά τις πρώτες ύλες σε ολοκληρωμένα αγαθά.

Προσοχή στα δέντρα!

 

Το gameplay είναι κυριολεκτικα ένα survival 3rd person (j)rpg . Κάθε περιοχή του παιχνιδιού διαθέτει μοναδικούς πόρους που πρέπει να συγκεντρωθούν, τέρατα που πρέπει να νικηθούν και μια πόλη για να αποκατασταθεί.

Ενώ αυτό ακούγεται σαν μία διαδικασία που μπορεί εύκολα να γίνει βαρετή, το παιχνίδι με τροπο απίστευτα μοναδικό  κρατάει το ενδιαφέρον  του παίχτη ολοζώντανο. Ετσι  ξεκινώντας από το μηδέν σε ένα καινούργιο χωριό δεν αισθανόμαστε ότι κάνουμε  αγγαρεία. Υπάρχει μια συνεχής ροή νέων σταθμών κατασκευής, νέων συνταγών  και νέων δωματίων για σχεδιασμό.

Terra Incognita: Χτίστε οτιδήποτε οπουδήποτε!

Μάλιστα μετά τον τερματισμό του πρώτου κόσμου (Cantlin) γίνεται διαθέσιμη, πέραν του 2ου κόσμου, και μια εξαιρετική επιλογή: αυτή της Terra Incognita! H εν λόγω επιλογή, απαλλαγμένη απο κακούς και τέρατα μας δίνει τη δυνατότητα να χτίσουμε ότι θέλουμε, ενώ με την επίτευξη συγκεκριμένων challenges απο την κεντρική ιστορία του τίτλου, ξεκλειδώνονται νέες crafting recipies αποκλειστικά για το εν λόγω mode. Παράλλα μπορούμε να μοιραστούμε τις δημιουργίες μας ή να φιλοξενήσουμε δημιουργίες άλλων παιχτών ανά τον κόσμο, στον εν λόγω ιδιότυπο και μη αλληλεπιδραστικό multiplayer mode.

Σπάνια βρήκα τον εαυτό μου να πηγαίνει κάπου περισσότερο από λίγα λεπτά χωρίς να αποκαλύψει κάποιο νέο στοιχείο ή έναν νέο τρόπο να χρησιμοποιήσει ένα παλιό.

Οχυρώνοντας και διακοσμώντας την πόλη μας ανεβαίνουμε επίπεδο!

Οι προγραμματιστές μάλιστα έχουν εκσυγχρονίσει τη διαδικασία συλλογής πόρων.

Νωρίς στο παιχνίδι, οι παίκτες θα ξεκλειδώσουν ένα μαγικό σεντούκι που τους επιτρέπει να τηλεμεταφέρουν μαγικά τους πόρους πίσω στο χωριο- δεν υπάρχει έτσι κανένας λόγος να φοβόμαστε ότι μια μακρά εκδρομή στην έρημο για συλλογή θα διακοπεί από την ανάγκη να επιστρέψουμε στη βάση μας για να αδειάσουμε  τη λεία μας.

Ένα άλλο μεγάλο μέρος αυτού που με εντυπωσίασε στο DQB ήταν ο βαθμός στον οποίο το παιχνίδι ενθαρρύνει και επιβραβεύει τον πειραματισμό.

Ενώ το παιχνίδι προσφέρει σχέδια για τις απαραίτητες δομές κάθε χωριού, υπάρχει αρκετός χώρος για τους παίκτες για να ξεδιπλωσουν τις σχεδιαστικές τους ανησυχίες. Οι πόλεις βαθμολογούνται με ένα point system όπου κάθε πλήρες δωμάτιο αξίζει μια ορισμένη αξία πόντων που μπορεί να αυξηθεί μέσω διακόσμησης. Χρησιμοποιήστε το σωστό είδος διακόσμησης και μεταμορφώσετε της δημιουργίες σας δημιουργώντας ένα εντελώς νέο δωμάτιο!

Μιλώντας με χαρακτήρες και ολοκληρώνοντας quest σας έρχεται έμπνευση για νέα αντικείμενα!

Ενώ το craftng  και το χτίσιμο είναι φανταστικά και σύνθετα στοιχεία, οι μάχες είναι έως απλοϊκές. Παρακολουθούμε απλά το pattern επίθεσης και την κατάλληλη στιγμή χτυπάμε! Τα boss κάθε κεφαλαίου ωστόσο είναι πιο περίπλοκα μέχρι να καταλάβουμε πως πρέπει να τα ισοπεδώσουμε!

Να σημειώσουμε εδώ πως όλος ο εξοπλισμός μας (όπλα, σφυριά, ασπίδες, ρούχα κλπ) στα πρόσφατα πρότυπα του Breath Of The Wild φθείρεται με τη χρήση. Αποτελεί έτσι άλλον έναν παράγοντα συλλογής πόρων αλλά και εγρήγορσης. Στο ίδιο μάλιστα πλαίσιο ο χαρακτήρας μας πεινάει καθιστώντας απαραίτητη τη συλλογή φρούτων αλλά και μαγειρέματος με βάση τα υλικά που βρίσκουμε!

Η ηθική ικανοποίηση είναι η καλύτερη επιβράβευση! (και το ατσάλι βέβαια βοηθάει!)

Για όποιον ασχολήθηκε με το Minecraft και βρήκε την έλλειψη δομής του χαωτικη ή και δύσκολη, το DQB αποτελει μια πιο εστιασμένη και πιο προσιτή έκδοση του. Υπάρχει ωστόσο κάτι ιδιαίτερο στον πυρήνα του Dragon Quest Builders. Τι είναι αυτό; Είναι η εξερεύνηση η οποία δεν είναι στείρα αλλά σημαίνει να οικοδομήσουμε μια κοινότητα.

Το «building» του παιχνιδιού δεν αφορά μόνο τα τούβλα αλλά την αποκατάσταση χώρων όπου οι άνθρωποι μπορούν να δουλέψουν μαζί για να δημιουργήσουν κάτι καλύτερο.

Το Dragon Quest Builders προσφέρει δεκάδες (ή και εκατοντάδες) ώρες crafting, χτισίματος αλλά και μια εντελώς συναρπαστική ιστορία για να χαθείτε. Αυτή η ιστορία είναι ανατρεπτική σε ορισμένα σημεία και σίγουρα περιέχει τα στοιχεία καθενός jrpg που θέλει να σέβεται τον εαυτό του. Ωστόσο αυτό το καίριο σημείο του game θα σας το αφήσουμε να το ανακαλύψετε μόνοι σας!

Κάθε αρχή και δύσκολη!

Στον τεχνικό τομέα να σημειώσω πως εξαιρετικά θετική εντύπωση μου έκανε το ελάχιστο μέγεθός του τίτλου, που είναι μόλις 809ΜΒ! Να σημειώσουμε εδώ πως ο τίτλος έχει δημιουργηθεί στην PhyreEngine, η οποία αναπτύχθηκε από τη Sony παρακαλώ και μάλιστα το Dragon Quest Builders είναι ο πρώτος τίτλος του Switch που βασίζεται στην εν λόγω μηχανή γραφικών. Με τη βοήθεια άλλων site θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως ο τίτλος τρέχει στα 720p και 60fps docked (κατά βάση) ενώ σε handheld mode τρέχει την ίδια ανάλυση και 30fps. Σε κάθε περίπτωση οπτικά ο τίτλος περνάει με απόλυτη επιτυχία το σκοπό του ήτοι γραφικά χαριτωμένα πολύχρωμα και σίγουρα όμορφα. Ο δε ήχος και οι μελωδίες με μόνη παραφωνία το εφφέ επιβράβευσης των quest κυμαίνονται σε ευχάριστο έως περιπετειώδες περιεχόμενο!

Τέλος να σημειώσουμε πως τίτλος δεν είναι τέλειος, χωρίς ωστόσο τα όποια ελαττώματά του να είναι σημαντικά ή να λειτουργούν σε βάρος της διασκέδασης. Για παράδειγμα προσωπικά μου πήρε χρόνο μέχρι να εξοικειωθώ με τα μενού του τίτλου, ενώ σε προχωρημένες inventory καταστάσεις το sorting είναι ανύπαρκτο με αποτέλεσμα να ψάχνουμε ώρα να βρούμε αυτό που θέλουμε.

 

Τέλος να ευχαριστήσουμε θερμά τη CD Media για την ευγενική παραχώρηση του τίτλου για τον εν λόγω review!

 

 

Σχόλια χρηστών:

Εξαιρετικό!

Το Dragon Quest Builders είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλο construction game. Είναι ένα εμπνευσμένο υβρίδιο 2 διαφορετικών ειδών με εκπληκτική δομή αποστολών και ολοζώντανους χαρακτήρες!

8.1
Gameplay :
8
Δυσκολία:
7
Γραφικά:
8
Μουσική / Ήχος:
7.5
Αντοχή στο χρόνο:
10

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
Αρέσει σε %d bloggers: