Nintendo Switch Nintendo Switch Reviews

Pokkén Tournament DX DLC wave 1 [Review]

Nicilos
Βρείτε με σε

Nicilos

Συντάκτης at ninty.gr
Οι γιατροί από μωρό θεώρησαν ότι ο Nicilos ήταν θυμήρες θαύμα της φύσης που θα ζούσε αμφιλαφή έτη. Τα πρώτα του δώρα ήταν ένα κόκκινο καπέλο με "Μ" στο κέντρο και ένα μάστερ ξίφος που κατατροπώνει το κακό. Η πρώτη του λέξη ήταν: Hadouken
Nicilos
Βρείτε με σε

Latest posts by Nicilos (see all)

Το Pokkén Tournament DX είναι επί της ουσίας μια μεταφορά ενός Wii U fighting τίτλου με Pokémon, που κυκλοφόρησε για το Nintendo Switch τον Σεπτέμβριο του 2017. Όντας ένα port δεν περίμενα να έχει ενίσχυση από την πλευρά της Nintendo, ειδικά αν αναλογιστούμε ότι από πλευράς πωλήσεων δεν είναι σε καμία περίπτωση blockbuster, μολονότι μου άρεσε όπως μπορείτε να δείτε από το review εδώ (και εδώ για την έκδοση του Wii U). Έτσι, ομολογώ ότι χάρηκα και εξεπλάγην όταν άκουσα ότι το Pokkén Tournament DX θα λάβει ένα DLC, με μια ενιαία τιμή, το οποίο θα ολοκληρωθεί σε 2 κύματα και το πρώτο εκ των οποίων είναι ήδη διαθέσιμο.

 

Στο πρώτο κύμα παίρνουμε τον έλεγχο του Aegislash, ενός από τα πιο δημοφιλή Pokémon της έκτης γενιάς ασυζητητί. Το Aegislash κατηγοριοποιείται ως τεχνικό Battle Pokémon, ήτοι χρειάζεται ο παίκτης να παίξει με τις κινήσεις του περισσότερο επιδέξια απ’ όσο επί παραδείγματι αν έπαιρνε το Charizard που ισοδυναμεί με ωμή δύναμη ή το Pikachu που δεν αριστεύει σε δύναμη, ταχύτητα ή τεχνική όντας ισορροπημένο. Η κατηγορία της τεχνικής είναι ιδιαίτερη, τόσο για εκείνον που θέλει να μάθει να παίζει με αυτή, όσο και για όσους μάχονται εναντίον της. Το Aegislash δε θυμίζει Gengar, ήτοι ένα άλλο τεχνικό Battle Pokémon, μιας και ο στόχος του είναι πιο συγκεκριμένος. Πρέπει να κάνετε χρήση των δύο μορφών του: της Sword Forme και της Shield Forme.

Στη Sword Forme μπορείτε να εκτελέσετε combos κοντά στον αντίπαλό σας προκειμένου να τον στριμώξετε στην άκρη της αρένας. Στη Shield Forme το Aegislash επιτίθεται εξ αποστάσεως και συνεπώς σας επιτρέπει να ελέγξετε τον αντίπαλό σας και να μη ρισκάρετε.

Η εναλλαγή από τη μια στην άλλη μορφή στα καίρια σημεία θα μπερδέψει τον εχθρό σας και θα σας χαρίσει τη νίκη. Εδώ έγκειται ο χαρακτηρισμός του ως technical.

Μαζί με τον Aegislash, τον οποίο προσωπικά θεωρώ πολύ καλή και έξυπνη προσθήκη, παίρνετε και ένα νέο ζευγάρι από υποστηρικτικά Pokémon: το Mimikyu ψευτοPikachu της έβδομης γενιάς που βάζει αρνητικές καταστάσεις στους αντιπάλους σας και το θρυλικό Pokémon Mega Rayquaza το οποίο φορτώνει αργά και καταναλώνει μπάρα συνέργειας για να επιτεθεί οριζόντια και να απομακρύνει τον αντίπαλο από εσάς. Το DLC επίσης έχει μερικά ακόμη καλούδια όπως T shirt του Aegislashτίτλους και ατάκες για το avatar σας κ.λ.π.

Καλό!

Συνοψίζοντας, το πρώτο κύμα έχει ένα ενδιαφέρον Pokémon, αλλά για τα 15€ που θα δώσετε, σίγουρα αναμένετε το δεύτερο κύμα που έχει το πασίγνωστο Blastoise ως Battle Pokémon και τα θρυλικά Mew και Celebi ως υποστηρικτικά. Και τώρα θα με ρωτήσετε, αξίζουν επί της ουσίας 2 Battle Pokémon 15€; Δύσκολο να το κρίνω ακόμη, αλλά αν το συγκρίνω με -επί παραδείγματι- το season pass του Street Fighter V που δίνει 6 χαρακτήρες για 20€, τότε μάλλον τα όσα προσφέρονται στην τιμή είναι λίγα. Θα κρατήσω μικρό καλάθι και θα σας συναντήσω ξανά τέλη Μαρτίου όταν θα έχουμε τη χελώνα με τα κανόνια!

7
Συνολική εμπειρία:
7

Δείτε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση