Nintendo Switch Reviews 1

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD [Video Review]

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD [Review]
Μοιραστείτε το σε :
Braveheart1980
Βρείτε με σε

Έχουν περάσει 10 χρόνια από τότε που το The Legend of Zelda: Skyward Sword κυκλοφόρησε αρχικά για το Nintendo Wii. Ένα παιχνίδι που δεν απέφευγε την κριτική εκείνη την εποχή, καθώς ο Eiji Aonuma, παραγωγός και ένα από τα πιο σημαντικά μυαλά πίσω από αυτό το έπος, αποφάσισε να παρουσιάσει ένα βιντεοπαιχνίδι πλήρως επικεντρωμένο στα περίφημα motion controls του Wii και δη του Motion Plus περιφερειακού .


Στις 17 Φεβρουαρίου 2021, η Nintendo ανακοίνωσε με έκπληξη το The Legend of Zelda: Skyward Sword HD για το Nintendo Switch . Ανακοίνωση πολύ κοντά στην 35η επέτειο της σειράς. Έτσι, θα χαρούμε ένα “νέο” μέρος πάντα μέχρι την πολυαναμενόμενη συνέχεια του Breath of the Wild.

Το The Legend of Zelda: Skyward Sword HD φέρνει αρκετές βελτιώσεις των οποίων ο κύριος στόχος δεν είναι τίποτα περισσότερο από την προσπάθεια της Nintendo να κάνει τον τίτλο πιο προσιτό στο ευρύ κοινό. Τα κατάφερε και αν ναι σε ποιόν βαθμό;

Ιδού η απορια φιλτατοι Gamers

Ιστορία: το πρώτο χρονολογικά παιχνίδι της σειράς!

Το Legend of Zelda: Skyward Sword έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό απαραίτητο για να κατανοήσει οισδήποτε την πλοκή του: είναι το πρώτο χρονολογικά παιχνίδι της επικής σειράς.

Η ιστορία μας ξεκινά -πώς αλλιώς- με την εξιστόρηση ενός θρύλου: του θρύλου της θεάς Hylia. Λέγεται ότι η γη, η οποία ήταν ενοποιημένη, απειλούνταν διαρκώς από την επανεμφάνιση του κακού. Η θεά Hylia, για να αποφύγει το κακό, χώρισε τον πλανήτη σε δύο μέρη, ανεβάζοντας έτσι τον αθώο πληθυσμό προς τους ουρανούς, στα σύννεφα. Αυτή η νέα χώρα ονομάστηκε Skyloft, το νέο μέρος των Hylians.

Αν γνωρίζετε την επική σειρά -που σίγουρα την γνωρίζετε- θα έχετε διαπιστώσει ότι η ιστορία των παιχνιδιών Zelda σαν έναν κύκλο. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά. Αυτό εξηγεί γιατί έχουμε τόσα πολλά παιχνίδια Zelda με τόσους διαφορετικούς Link, καθώς είναι όλα μετενσάρκωση των προκατόχου τους. Σε αυτό το σημείο,θα πρέπει να προσθέσουμε άλλους παράγοντες, τους οποίους δεν θα σχολιάσουμε στην ανάλυση μας για να αποφύγουμε προφανώς spoilers. Σε κάθε περίπτωση το Skyward Sword σαν το πρώτο game της σειράς το κάνει έναν τέλειο τίτλο για να βυθιστείτε στη σειρά.

Στη συνέχεια και μεταξύ των κατοίκων βρίσκουμε όπως φαντάζεστε τη Zelda και τον Link. Δύο χαρακτήρες που ξεκινούν το παιχνίδι όντας φίλοι από την παιδική ηλικία ενώ υπάρχει μια αξιοσημείωτη χημεία μεταξύ τους. Αναμενόμενα ως ένα σημείο ο Link θα συμμετάσχει σε ένα πρωτάθλημα με έπαθλο τη συμμετοχή προσφοράς προς τη θεά Hylia μαζί με τη Zelda. Τότε μια μεγάλη καταιγίδα σέρνει τη Zelda στο Surface ήτοι τις Κάτω Χωρες , ένα μέρος που ο Link εκείνη την εποχή δεν γνωρίζει καν και την ύπαρξή του. Μετά το περιστατικό, ο ήρωας μας αποφασίζει να επιστρέψει στο Skyloft και να ζητήσει συμβουλές από τους σοφούς του νησιού. Και η περιπέτειά μας ξεκινά!

Αυτό το παιχνίδι έχει μοναδικά στοιχεία στην ιστορία του ενώ ταυτόχρονα είναι η ζώσα κλασική φόρμουλα της σειράς. Όλα τα κλασικά στοιχεία του franchise όπως το master sword ή το triforce παρουσιάζονται εδώ για πρώτη φορά , γεγονός που το καθιστά κάτι σίγουρα ξεχωριστό. Με τη σειρά του, έχουμε έναν διαφορετικό κακό από το συνηθισμένο, καθώς σε αυτήν την περίπτωση θα είναι ο Ghirahim.

Overworld, Dungeons και η Zelda φόρμουλα

Όλα τα παιχνίδια Zelda συντίθενται με παρόμοιο τρόπο. Έχουμε έναν παγκόσμιο χάρτη ή έναν υπερ-κόσμο που διασυνδέει τα πάντα και μας βοηθά να πραγματοποιήσουμε μικρές αποστολές. Βέβαια κυριάρχο ρόλο διαδραματίζουν τα dungeons. Το Skyward Sword βασίζεται σε αυτόν το μοτίβο, παρόλο που ο προαναφερθείς χάρτης χωρίζεται σε τέσσερις περιοχές: τo Skyloft, που είναι η βάση μας κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ από την άλλη πλευρά, έχουμε το Surface που χωρίζεται σε τρεις υποζώνες: τα δάση Faron, την έρημο Lanayru και το ηφαίστειο Eldin

Στο τέλος αυτών των περιοχών θα βρούμε τους ναούς ή τα dungeons. Ένα από τα βασικά σημεία του παιχνιδιού, καθώς μερικά από αυτά πλησιάζουν τη σχεδιαστική τελειότητα . Αναγκαίο εδώ να κάνουμε ένα μικρό recap για το τι έχουν τα dungeons. Κάθε μπουντρούμι έχει ένα αντικείμενο, το οποίο σχετίζεται με έναν μηχανισμό που θα μας επιτρέψει να προχωρήσουμε σε νέες ενέργειες και αρα σε νέες εξερευνήσεις! Δε λείπουν βέβαια τα κρυμμένα αντικείμενα, οι (πολλοί) εχθροί, παζλ όλων των ειδών, σεντούκια και στο τέλος κάθε dungeon ενός boss. Όπως είπαμε και πριν, κάθε μπουντρούμι είναι μοναδικό και σε κάθε ένα βρίσκουμε υπέροχες ιδέες που εκτοξεύουν τις δυνατότητες του παιχνιδιού σε άλλα επίπεδα. 

Κουμπιά ή motion controls;

Όλα αυτά είναι υπέροχα, αλλά πώς παίζεται το The Legend of Zelda: Skyward Sword; Σε αυτήν την έκδοση του τίτλου στο Nintendo Switch έχουμε δύο διαφορετικούς τρόπους παιχνιδιού όσον αφορά το χειρισμό: με έλεγχο κίνησης και με κουμπιά.

Ο έλεγχος κίνησης είναι αυτός που παρουσιάστηκε τη στιγμή της κυκλοφορίας του game στο Wii. Πώς μεταφράζεται επομένως αυτή η λειτουργικότητα του Wiimote στα Joycon; Τέλεια θα λέγαμε καθώς όχι μόνο λειτουργεί, αλλά και βελτιώνει την αίσθηση ελέγχου του χαρακτήρα μας καθώς τα joy-cons έχουν πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από αυτήν των Wiimote . Αν με ρωτήσετε, θα σας έλεγα να παίξετε το παιχνίδι έτσι, ή τουλάχιστον να του δώσετε μια ευκαιρία, γιατί έτσι δημιουργήθηκε και έτσι το είχε ο Aonuma και οι άλλοι προγραμματιστές σχεδιάσει για να παιχτεί. 

Γραφικά και ήχος

Το Legend of Zelda: Skyward Sword είχε ένα μεγάλο πλεονέκτημα ήδη και πριν από 10 χρόνια: αυτό δεν είναι άλλο από το απίστευτο art direction του. Οι τοποθεσίες, οι χαρακτήρες, και η αλά ακουαρέλα αισθητική που έχει το παιχνίδι το κάνουν πολύ πολύ όμορφο και ξεχωριστό. Ωστόσο ο αρχικός τίτλος είχε ένα δυσθεώρατο μειονέκτημα,την εγγενή ανάλυση του Wii στα μόλις 480p . Τώρα, χάρη σε αυτήν την έκδοση του Switch, μπορούμε να απολαύσουμε την τεχνική του αρχικού παιχνιδιού, με πολύ υψηλότερη ανάλυση, η οποία κάνει τα χρώματα ουσιαστικά να φαίνονται εξωπραγματικά χάρη στη νέα 1080p ανάλυση . 

Από την άλλη πλευρά, έχουμε τον ήχο, που η αλήθεια είναι πως με συνόδευσε στη συγγραφή αυτού του review (να είναι καλά το επετειακό για τα τότε 25 χρόνια της σειράς CD που είχε το αρχικό Skyward Sword). Αυτό το παιχνίδι έχει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά themes σε ολόκληρο το franchise, το οποίο λέει πολλά.

Το έργο του Hajime Wakai και του μεγάλου Koji Kondo καθιστά, μεταξύ άλλων, τη μουσική του Skyward Sword ως ένα έργο τέχνης που αξίζει να το ακούσετε και που συνοδεύει με τέλειο τρόπο σε όλο το παιχνίδι .

Βελτιώσεις στην HD έκδοση

Αυτή η νέα έκδοση του Skyward Sword για το Nintendo Switchπεριλαμβάνει κυρίως τέσσερις βελτιώσεις:

  • Νέα ανάλυση : όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το παιχνίδι τρέχει απρόσκοπτα στην ανάλυση των 1080p και των 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο που βελτιώνει σημαντικά την εμπειρία παιχνιδιού. 
  • Σύστημα ελέγχου με πλήκτρα : Μια άλλη από τις πτυχές του αρχικού παιχνιδιού που είχε γίνει δέκτης μεγάλης κριτικής, ήταν τα χειριστήρια κίνησης του Wii. Λοιπόν, για αυτήν την έκδοση, όχι μόνο έχουν βελτιωθεί τα αρχικά motion controls, αλλά έχουν εισαχθεί τα νέα κλασικά στοιχεία ελέγχου με πλήκτρα, για να ευχαριστήσουν όλους τους τύπους παικτών. Κάτι που μεταξύ μας ήταν αναγκαίο σε handheld καταστάσεις, ε;
  • Βελτιώσεις ingame εμπειρίας του τίτλου (aka quality of life improvements) : σε ορισμένες περιπτώσεις το αρχικό παιχνίδι ήταν αργό, καθώς είχε ρυθμό που συχνά διακόπτόταν. Σε αυτήν την περίπτωση, η εμπειρία του χρήστη είναι προσαρμοσμένη στις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.
  • Amiibo : μαζί με την κυκλοφορία αυτού του παιχνιδιού, ανακοινώθηκε και κυκλοφόρησε amiibo με τη Zelda και το Loftwing. Ωστόσο η χρησιμότητά του είναι στα όρια του cheat: σε οποιοδήποτε ανοιχτό σημείο είμαστε στο Surface αν χρησιμοποιήσουμε το amiibo πηγαίνουμε στο Skyloft, όπου μπορούμε να ανεφοδιαστούμε, να κάνουμε upgrade το gear μας κλπ και με τη χρήση πάλι του amiibo επιστρέφουμε ΑΚΡΙΒΩΣ στο σημείο που είμαστε. Σε κάθε περίπτωση όπως όμως μπορείτε να δείτε το amiibo είναι απλά ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ:

Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την CD Media για την ευγενική και έγκαιρη παραχώρηση κωδικού για τις ανάγκες του παρόντος review!

Μοναδικό!

Πανέμορφα crisp γραφικά, εξαιρετική μουσική και τα καλύτερα τολμώ να πω dungeon της σειράς συνθέτουν έναν must buy τίτλο. Ωστόσο το Legend of Zelda: Skyward Sword HD διατηρεί ορισμένα από τα ελαττώματα που σχεδιαστικά είχε όπως η επαναληψιμότητα και κάποια ιδιαίτερα σημεία με άλματα. Σε κάθε περίπτωση μας φέρνει μία από τις πλέον διαφορετικές ιστορίες της σειράς που μας εξιστορεί την ... αρχή των πάντων. Ο δε τίτλος έχει επανασχεδιαστεί για να ταιριάζει σε όλους τους τύπους παικτών εν έτει 2021.

8.8
Συνολική βαθμολογία:
8.8

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση