Αρχικά καταχωρημένο από
paokman
Το ολοκλήρωσα χθες το βράδυ, αλλά ελέω δουλειάς, σου απαντώ τώρα. Αν σου αρέσει ο Batman και το σύμπαν του, τότε σε αυτό το παιχνίδι θα αισθανθείς ότι είσαι ο Batman! Τόσο απλά.
Ως παιχνίδια, τώρα. Αν ακολουθήσεις απλά την κύρια ιστορία, θα το τελειώσεις σε οχτώ με δέκα ώρες. Αλλά είναι κρίμα να μην ασχοληθείς με τα διάφορα side-quests, όπως τους γρίφους του Riddler, γιατί σε αποζημιώνουν. Από εκεί και πέρα σκέψου ότι όλα διαδραματίζονται στο νησί-φυλακή, οπότε η κλειστοφοβία και η παράνοια (και δεν αναφέρομαι μόνον στον Τζόκερ!) κυριαρχούν. Η ιστορία είναι καλογραμμένη, ενώ θα καταευχαριστηθείς τα έξτρα, όπως τις κασέτες από τις συνεντεύξεις των παρανοϊκών!
Οι μάχες είναι με κόμπο, αλλά απλές. Αποτυπώνονται εξαιρετικά, και, όταν μάθεις να είσαι γρήγορος, θα σε αποζημιώνει το αποτέλεσμα και με το παραπάνω. Εξαίρεση τα bosses, για τα οποία χρειάζεται κάποια στρατηγική, πολύ απλοἰκή όμως. Αλλά, είσαι ο Batman, οπότε είναι λογικό να είσαι πιο έξυπνος από κάποιους εκεί μέσα. Αυτό που καταφέρνει πολύ καλά το παιχνίδι είναι το να σε αγχώνει, αν και, επειδή όσες φορές και να χάσεις ξεκινάς από σχεδόν το ίδιο σημείο, το παιχνίδι θα το έλεγα λίγο εύκολο. Αλλά μην αφήσεις αυτά τα αρνητικά να σε αποθαρρύνουν, γιατί θα χάσεις ένα πραγματικό διαμάντι!
Επίσης, εγώ σιχαίνομαι τα παιχνίδια stealth. Αλλά στο Batman αυτή την μέθοδο χρησιμοποίησα κατά κόρον! Είναι απολαυστικότατο να τους εξοντώνεις έναν-έναν δίχως να σε βλέπουν και να τους βλέπεις να αγχώνονται!
Μου άρεσε που δεν σου δίδει όλα τα γκάτζετ από την αρχή, αλλά τα αποκτάς σταδιακά, αποκτώντας έτσι νέους τρόπους να καθαρίζεις τους εχθρούς σου, αλλά και πρόσβαση σε περιοχές που στην αρχή θα σπας το κεφάλι σου να δεις γιατί δεν μπορείς να μπεις.
Το detective mode είναι πολύ χρήσιμο, αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι. Όταν το χρησιμοποιείς έχεις πλήρη εικόνα των κακών και των μυστικών ενός δωματίου/κτηρίου, αλλά χάνεις την μαγεία των γραφικών. Από την άλλη, αν δεν το χρησιμοποιείς, κάτι θα ξεχάσεις ή δεν θα το δεις.
Ουφ! Αυτά! Πρόκειται για παιχνιδάρα! Απόψε θα εκκινήσω το Arkham City και θα επιστρέψω με τις εντυπώσεις μου!