Το Watch Dogs 1 μου θυμίζει gta clone με λίγα στοιχεία hacking.Πολύ όμορφος κόσμος,ωραίο shooting,κακό driving (το διάβαζα και τους έλεγα υπερβολικούς),η ιστορία μου αρέσει που είναι σκοτεινή,και ο χαρακτήρας μου είναι συμπαθής.Ωραίοι μηχανισμοί,ωραίες ιδέες,μπόλικο υλικό.
Δυστυχώς όμως το παιχνίδι,ως εκεί που είμαι,το παράτησα από βαρεμάρα.Καλά ρε,τι γράφει τόση ώρα αυτός μας δουλεύει,θα σκεφτείτε,και θα έχετε και δίκιο.
Όμως τα πράγματα έχουν ως εξής.Όλες οι αποστολές του παιχνιδιού ως τώρα,είναι σε παρόμοιο στυλ.Infiltrate,hack,escape.Καλά ως εδώ.Το πρόβλημα είναι πως ακόμα και άψογα να κάνεις τα πάντα όσον αφορά τα 2 πρώτα κομμάτια,story wise πάντα κάτι θα γίνει,θα χτυπήσει συναγερμός και θα βρεθείς να σε καταδιώκουν είτε η αστυνομία είτε διάφοροι συμμορίτες.Και είναι κρίμα,γιατί όπως προείπα,έχει θετικά το παιχνίδι.Θα το τελειώσω βέβαια,αλλά για την ώρα μπήκε στην άκρη.
Παίζω λοιπόν αυτόν τον καιρό το Watch Dogs 2.Πιο ανάλαφρη ιστορία,πιο ανάλαφροι χαρακτήρες,χιπστεράδικη αισθητική,πολύ πιο φωτεινοί τόνοι παντού όσον αφορά χρώματα,αισθητική,design.Οι μηχανισμοί του πρώτου παιχνιδιού έχουν γίνει refined σε όλους τους τομείς ενώ και το San Francisco είναι απόλαυση να το εξερευνάς,σε αντίθεση με το μουντό Σικάγο.Κι ενώ όλα είναι καλύτερα,παρατήρησα ένα μεγάλο αρνητικό.Δεν υπάρχουν mid mission checkpoints.Κάπου εκεί ξενέρωσα.Με λίγο ψάξιμο,είδα ότι κι άλλοι έχουν αυτό το παράπονο,όμως κάποιες φωνές λογικής με έκαναν να δω το φως.Το παιχνίδι μπορεί να παιχτεί σχεδόν όλο με hacking,χρησιμοποιώντας drone & jumper.Οι μηχανισμοί stealth & climbing λειτουργούν άψογα.Πλέον υπάρχει μέχρι κι επιλογή για non lethal playthrough.Αυτό γίνεται ακόμα πιο εμφανές,παρατηρώντας το skill tree.Ενώ στο WD1 υπάρχει skill point για να αντέχεις περισσότερη ζημιά,εδώ λάμπει διά της απουσίας του. Εν ολίγοις το παιχνίδι σου λέει,ξέρεις κάτι;Εδώ δεν είμαστε gta clone,το πιστολίδι είναι last resort.Παίξε έξυπνα και θα σε ανταμείψω.Και όντως αυτό συμβαίνει.Το driving είναι ελάχιστο στις αποστολές ως τώρα (δε λείπουν και μερικά καταπληκτικά κυνηγητά),οι υποχρεωτικές μάχες μηδαμινές και το stealth όταν πρέπει να κάνεις inflitrate κάποιο καλά προστατευμένο περιβάλλον δίνει πάρα πολλές δυνατότητες.Βέβαια όσο περισσότερο αναβαθμίζεις τον πρωταγωνιστή,τόσο ξεκλειδώνουν εργαλεία για hacking ενώ μόλις πρόσφατα αγόρασα και το Drone το οποίο όμως ακόμα δεν το έχω χρησιμοποιήσει σε αποστολή για να δω πόσο περισσότερο βοηθάει.
Όσοι περιμένετε gta clone,αφήστε το καλύτερα.Όσοι περιμένετε να είναι σαν το WD1 το ίδιο.Όσοι όμως θέλετε μια rewarding experience,ένα "hacking simulator" (οκ υπερβάλλω λίγο εδώ) το οποίο προσφέρει κάτι διαφορετικό,δοκιμάστε το.Υπάρχει demo στο ps store,φαντάζομαι και στο xbox live.
Αν σας αρέσει,το τιμάτε,αν όχι,οκ.