Nintendo Switch Reviews

Final Fantasy X-X2 HD Remaster [Switch Review]

Final Fantasy X-X2 HD   Remaster [Switch Review]
GLAROS
Latest posts by GLAROS (see all)

Μαθήματα Blitzball

Η σειρά Final Fantasy έχει βαθιά gaming ιστορία και μας έχει συντροφέψει σε οικιακές αλλά και φορητές πλατφόρμες. Η Square Enix φρόντισε να μας το υπενθυμίσει,ξανά,με την HD Remaster version των FF X και Χ-2 για το Nintendo Switch,αυτή η όμορφη ιστορία αγάπης εξακολουθεί να μας εντυπωσιάζει ακόμα,πρωτοεμφανίστηκε στο PlayStation 2 πριν δεκαοκτώ χρόνια και το νούμερο Χ (10) που το χαρακτηρίζει δεν πρέπει να μας φοβίζει,δεν χρειάζεται να έχουμε παίξει τα προηγούμενα games για να κατανοήσουμε την ιστορία της “Φαντασίας” με το κάθε Fianal Fantasy game να έχει την δική του μοναδική ιστορία που περιμένει να ταυτιστεί εκείνος που θα μπει στον κόσμο των πρωταγωνιστών.

Το  Final Fantasy X, όσο και το Final Fantasy X-2, αποτελούν μέχρι και σήμερα ένα από τα καλύτερα παιχνίδια της σειράς,είναι γεμάτα δράση,αγωνία και δράμα,το συγκινητικό τους σενάριο θα μείνει χαραγμένο στο μυαλό μέσα απο το ταξίδι  των χαρακτήρων,ενός παίκτη του Blitzball και μιας Ιέρειας επίκλησης πνευμάτων (Αeons) . Στο gameplay συναντάμε το κλασικό σύστημα μάχης turn based με τον παίκτη να περιμένει την σειρά του μετά απο κάθε επίθεση,την ιστορία του παιχνιδιού να ξετυλίγετε απο διάλογους που κάνουμε με κάτοικους των τοποθεσιών που επισκεπτόμαστε και την εκκαθάριση των dungeon απο τα τέρατα για να συγκεντρώσουμε τους πολυπόθητους πόντους εμπειρίας και να αναβαθμίσουμε τους μαχητές μας.

Η αναβάθμιση των μαχητών που εμείς θα επιλέξουμε να είναι στην σύνθεση της ομάδας,η στρατηγική θέση τους,η εναλλαγή καθηκόντων (jobs), γίνεται μέσα απο το σύστημα Sphere Grid με απλό τρόπο και ετσι δεν μπλέκουμε με δαιδαλώδη μενού και υπομενού. Στα extra της remaster περιπέτειας του Tidus και της Yuna για το Nintendo Switch έχουμε αναβαθμισμένο Sphere Grid για ενίσχυση των μαχητών,καινούργια αξεσουάρ και εξοπλισμό,το νεο σύστημα Creature Creator που μας επιτρέπει να αιχμαλωτίσουμε συγκεκριμένα πλάσματα που συναντάμε στις μάχες και να τα εκπαιδεύσουμε εναντία στο Sin.

Οπως συμβαίνει στις περισσότερες remaster editions, οι αλλαγές και οι βελτιώσεις βρίσκονται κυρίως στον οπτικο-ακουστικό τομέα και στην υψηλότερη ανάλυση του πρωτότυπου περιεχομένου,αναμενόμενο και για το SWitch να δούμε ανανεωμένα textures,βελτιωμένα εφέ φωτισμού αλλά και τις μουσικές συνθέσεις των Νobuo Uematsu & Masashi Hamauzu να ηχούν διαφορετικά και να δημιουργούν αντιδράσεις στους fan τοσο για το
Zanarkand αλλά και για τα υπολοιπα themes,προσωπικά δεν με ενόχλησε καμία απο τις “μοντέρνες” παρεμβάσεις στον ήχο.

Να μην ξεχασουμε το extra υλικό : το Last Mission, ενα roguelike Tower με εχθρούς που γίνονται ολοένα και πιο ζόρικοι καθώς ανεβαίνουμε πατώματα ,η mini movie Eternal Calm που μας διαφωτίζει με το τι ακολούθησε μετά τα γεγονότα του FF X και πριν το FF X-2,το Final Fantasy X : Will ένα audio-drama με ζουμερές λεπτομέρειες. Περισσότερα δεν αποκαλύπτουμε για να μην κάνουμε “χαλάστρα”.

Θετικά :

  • Μεγάλη διάρκεια
  • Σύστημα μάχης
  • Εxtra περιεχόμενο
  • Υπέροχο story

Αρνητικα :

  • Lip Sync
  • Ηλικία του τίτλου
  • Εκφράσεις προσώπου

Ευχαριστούμε την για την CD Media παραχώρηση του τίτλου.

Info :

Category : Role Playing Game

Game site

Full game installation size : 27GB

Age rating : 12

Features : Handheld modeTabletop modeTV modeSave Data Cloud

Για τους αναγνώστες ένα δώρο,το official διπλό εξώφυλλο για το game-case : cover art

X-αιρετικό !

Δυο games σε ένα πακέτο με αναβαθμισμένα γραφικά, ανανεωμένο soundtrack και extra περιεχόμενο.

8.1
Γραφικά:
8
Ήχος/Μουσική:
8.5
Χειρισμός:
8
Αντοχή στο χρόνο:
8

Αφήστε μια απάντηση